PDF DownloadPDF ICON

La Palma, La Isla Bonita

Spanje
vanaf €1610.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
begeleid door Vlaamse gids die op La Palma woont
vulkaanlandschappen met bizarre kleurpatronen, zoals Caldera de Taburiente

La Palma, de groene parel van de Canarische eilanden wordt niet voor niets La Isla Bonita genoemd door wandelaars en natuurliefhebbers wereldwijd.

La Palma biedt de ervaren wandelaar een variatie van natuur en uitdagende wandelingen in een zonnige omgeving. Dit kleine eiland midden in de Atlantische oceaan verrast elke bezoeker met zijn enorme diversiteit.

In het noorden wandel je door intens groene laurierbossen met prehistorische reuzenvarens en diepe kloven die de wilde noordkust bereiken.

In het hart van La Palma torent de Caldera de Taburiente hoog boven het landschap uit. Dit is de grootste erosiekrater ter wereld en staat garant voor een avontuurlijke en onvergetelijke dagtocht. Op het dak van La Palma steken we ons hoofd boven de wolken als we langs de kraterrand van de Caldera de Taburiente wandelen op 2300 meter hoogte. Vanaf de kraterrand hebben we zicht op het ganse eiland en de andere Canarische eilanden Tenerife, La Gomera en el Hierro.

In het zuiden wandel je door indrukwekkende vulkaanlandschappen met bizarre kleurpatronen en waan je je op de maan.

Naast al deze natuurpracht proeven we ook van de lokale cultuur en gastronomie en verdiepen we ons in het rijke verleden van de vroegere wereldhaven Santa Cruz de la Palma met zijn pittoreske historische stadscentrum. Kortom, La Palma biedt voor de ervaren wandelaar een variatie van natuur en uitdagende wandelingen in een zonnige omgeving.

Reis Route

Dag 1

Aankomst in luchthaven la Palma waar je wordt opgewacht door de reisbegeleider Rob Vanderhaeghe, een sportieve Belg die reeds enkele jaren op la Palma woont en werkt als berggids. Transfer naar het logies in de pittoreske hoofdstad Santa Cruz waar naargelang het aankomst uur nog een stadwandeling wordt gedaan. Avondeten doen we ergens in een gezellig lokaal restaurantje in deze kleine overzichtelijke stad.

Overnachting in Santa Cruz.

Dag 2

Vandaag trekken we zuidwaarts, naar de plek waar de meest recente vulkaanuitbarsting plaats vond, de Volcan de Teneguia die in 1971 nog lava uitspuwde. Deze spectaculaire wandeling loopt langsheen de kraterrand van de San Antonio en voert ons langs echte maanlandschappen tot aan de zoutvlakten naast de vuurtoren, het zuidelijkste puntje van la Palma. De ondergrond bestaat uit losse vulkanische stenen. Bij zonnig weer kunnen we hier ook een plonsje doen in de blauwe oceaan om onze vermoeide benen even te ontspannen of een bezoek brengen aan het maritieme museum.

Overnachting in Santa Cruz

8 km; 3,5 uur wandelen; 700m dalen

Dag 3

Het avontuur begint. We trekken naar de oerbossen van la Palma: het Unesco biosfeerreservaat Los Tilos. Vandaar klimmen we door uitgestrekte laurierbossen met gigantische varens naar het uitzichtpunt Mirador de las Barandas. Via de Laguna de Barlovento, een enorm waterreservoir en een paradijs voor trekvogels, dalen we af tot Barlovento waar we toekomen in het luxe hotel met zwembad, sauna en jacuzzi.

Overnachting in Barlovento.

13 km; 5 uur wandelen; 1200m stijgen en 1100m dalen

Dag 4

Vanaf Los Franceses wandelen we langs de noordflank van La Palma langs magische drakenbomen en steile barrancos tot het afgelegen dorpje Los Gallegos. Via meerdere kloven wandelen we uiteindelijk terug tot in het dorpje Barlovento.

Overnachting in Barlovento.

11 km; 5 uur wandelen; 600m dalen en 500m stijgen

Dag 5

Nu beginnen we aan het grote werk, we rijden via het hoogste punt van het eiland, de Roque de los Muchachos 2426 meter naar Pico de las Nieves, de ‘Sneeuwtop’ om van de meest spectaculaire uitzichten te genieten die la Palma te bieden heeft.
Op heldere dagen zien we zelfs Tenerife, La Gomera en el Hierro als we onze lunch eten daar hoog op de toppen. We dalen van het dak van het eiland af naar het witte kerkje Virgen del Pino waar de oudste pijnboom van la Palma majesteus naar de hemel reikt.
Deze wandeling is echt een karwei voor de knieën omdat we een groot deel afdalen, de uitzichten van op de bergkam met de oceaan langs beide kanten maken die inspanning dubbel en dik waard. Vermoeid maar voldaan worden we naar het bruisende stadje los Llanos gebracht waar we na een warme douche ons lekker laten verwennen in een lokaal restaurantje.

Overnachting in Los Llanos.

14 km; 7 uur wandelen; 1400m dalen en 250m stijgen

Dag 6

De Caldera de Taburiente is zonder twijfel één van de koninginnenwandelingen hier op dit eiland vol contrasten. We starten in de koele pijnboombossen op zo’n 1100 meter en dalen af in de grootste erosiekrater ter wereldn. Met een diameter van 9 km en een omtrek van 24 km is dit Nationaal Park het prachtige resultaat van de brutale natuurkrachten van moeder aarde. Als we de kern van de krater bereiken dalen we via de nauwe kloof met de rivier aan onze zijde af tot op zo’n 350 meter. In de kloof is het soms klauteren over de rotsen. Een wandeling die je ontzag en respect voor de natuur doet voelen, gegarandeerd!

Overnachting in Los Llanos.

16 km; 6 uur wandelen; 850m dalen en 50m stijgen

Dag 7

De Grote Vulkaanroute is dé wandeling voor wie van wisselende landschappen en indrukwekkende uitzichten houdt. We lopen langsheen meerdere vulkanen die elk hun stempel op dit bijzondere landschap hebben gezet, wat een kraterparcours geeft om U tegen te zeggen.
De verschillende kleurpatronen en contrasten van pikzwarte lava naast frisse groene naaldbomen zijn een ware streling voor de ziel, deze wandeling laat je niet onberoerd! Na 19 km komen we dan in het zuidelijkste dorpje Fuencaliente toe waar we in de plaatselijke bar ambachtelijke lekkernijen kunnen proeven of een welverdiend pintje drinken.
Vandaar laten we ons tot Santa Cruz rijden waar onze bagage reeds klaar staat in onze kamer. Nog een laatste avond de sfeer van Santa Cruz de la Palma opsnuiven en dan lekker vermoeid onder de wol.

Overnachting in Santa Cruz.

19 km; 6 uur wandelen; 700m stijgen en 1200m dalen

Dag 8

Afhankelijk van het vertrekuur kan je nog op eigen initiatief een korte wandeling maken naar het kerkje van de Virgen de las Nieves, de patroonheilige van la Palma, die de Palmeros in tijden van nood beschermt en behoedt. Of gezellig kuieren in de historische binnenstad die een rijk verleden in zich draagt.

Terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • vluchten en transport volgens programma
  • bagagevervoer
  • begeleiding
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • toegangsgelden
  • dranken
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

We slapen in hotels en aparthotel. In principe tweepersoonskamers met eigen sanitair.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Begeleiding

Onze Vlaamse gids woont op La Palma en werkt er als gids.

Fysiek

5 tot 6 uur wandelen per dag. Goede paden maar soms vrij steil. Hoogteverschillen: tot 700m stijgen, één dag een lange afdaling van 1400m.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van bus en minibus om ons te verplaatsen.

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lusvorm met bagagevervoer.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends. Avondeten in het logies of in typische restaurants in de buurt. De begeleider zorgt voor de picknick.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Ontmoetingsplaats

Luchthaven van Zaventem.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten Zaventem – La Palma (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche