PDF DownloadPDF ICON

Lanzarote, eiland van vulkanen

Spanje
vanaf €1920.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelreis in groep vanuit vast verblijf
Nationaal Park Timanfaya, Cueva de los Verdes, El Golfo
bezoek aan het eiland La Graciosa

Lanzarote kan en wil haar vulkanische oorsprong niet verbergen. Ongeveer 300 vulkaankegels, uitgestrekte lavavelden en geothermische bijzonderheden verschaffen het eiland haar eigenzinnige karakter, dat in de Canarische archipel ongeëvenaard is. Zon in overvloed, het hele jaar door, aantrekkelijke stranden en niet op de laatste plaats het bizarre landschap trekken jaarlijks miljoenen mensen aan. Het kerngebied van de vulkanische activiteit geniet bijzondere bescherming doordat het een nationaal park is. Als het in de winter eens een keer goed geregend heeft, bedekken dunne grasvelden en kleurige bloemtapijten de dalen. Vooral het vulkanische erfgoed oefent op natuurvrienden en wandelaars een heel bijzondere aantrekkingskracht uit.

We maken er wandelingen door pikzwarte lavavelden, kraterbeklimmingen en spectaculaire rondgangen op de rand van kraters. Zo ervaart men van zeer dichtbij het vulkanisch gebeuren. We wandelen ook op het kleine zustereiland La Graciosa. Veel van onze wandelingen gaan over lavapistes, oude herderswegen en muilezelpaden. We brengen ook een bezoek aan de, tot verbeelding sprekende, Cueva de los Verdes (groene grotten) en doorkruisen het volledige Nationaal Park Timanfaya, dat één van de meest schilderachtige spektakels van de Canarische Eilanden aanbiedt. Kortom we maken kennis met de natuurkrachten die er nu nog heersen.

Reis Route

Dag 1

Vlucht naar Lanzarote. Afhaling huurwagens en verplaatsing naar het hotel. Nadat iedereen geïnstalleerd is kennismaking met de groep en afhankelijk van de vlucht een korte wandeling in de buurt.

Overnachting in Teguise.

Dag 2

Wandeling tussen de vulkaanbergen bij Mancha Blanca en wandeling rond de Caldera de los Cuervos.

Overnachting in Teguise.

15 km; 400m stijgen en dalen

Dag 3

Wandeling langs de droomstranden van La Graciosa en de beklimming van Montana Bermeja. Met de watertaxi verplaatsen we ons naar het eilandje La Graciosa.

Overnachting in Teguise.

17 km; 400m stijgen en dalen

Dag 4

Fascinerende wandeling rond en tussen de kraters van Uga en La Geria, een buitengewoon cultuurlandschap. Beklimming van Montana de Guardilama, misschien wel de meest spectaculairste uitkijkberg van Lanzarote. De klim is facultatief. Inkorting mogelijk.

Overnachting in Teguise.

12 km; 400m stijgen en dalen

Dag 5

We rijden met onze huurwagens naar de parking aan het begin van het nationaal park (Playa de la Madera).  We trekken door het Nationaal Park Timanfaya.  We horen bizarre geluiden afkomstig van het woeste zeewater dat door gaten in lavakliffen beukt.  Geen enkele andere wandeling op Lanzarote maakt dat u zoveel contact hebt met de vulkanische erfenis van het eiland.  We keren langs dezelfde weg terug naar de auto.
Na de wandeling een kort bezoek aan het vissersdorpje El Golfo, het Lago Verde, de zoutpannen Janubio en het natuurfenomeen Los Hervideros.

Overnachting in Teguise.

14 km; 200m klimmen en dalen

Dag 6

We brengen een bezoek aan het nationaal park Timanfaya. We beleven het actieve gedeelte van het vulkanisme op een magmakamer. Dit is de plek waar het 100°C is op 1 meter diepte. In een put van één meter diepte wordt stro gegooid dat door de hitte spontaan ontbrandt. We verplaatsen ons met de huurauto, een plaatselijke bus en te voet met een gids. Naast het restaurant is een put van 6 meter diep waar het 300°C is. Op de put ligt een rooster waar het vlees op gebakken wordt met de hitte die uit de put komt. (duur +/- 3 uur)

Nadien brengen we een bezoek aan de Mirador del Rio.

Nadien bezichtigen we het kleine museum Lagomar om af te sluiten met de cactustuin.

Overnachting in Teguise.

Dag 7

Wandeling op de kraterwand van de Caldera Blanca met spectaculaire uitzichten over de omgeving. Nadien brengen we een bezoek aan het museum Manrique en het mooie Teguise.

Overnachting in Teguise.

10 km; 500m stijgen en dalen

Dag 8

Terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • vluchten en transport volgens programma
  • begeleiding
  • toegangsgelden
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • dranken
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Comfortabel 4****-hotel in Costa Teguise met openluchtzwembad. Centraal gelegen om naar de startplaatsen van de wandelingen te rijden. Mooie, verzorgde kamers met privé-sanitair.

Bagage

Tochten met een dagrugzak.

Begeleiding

Ludwig D’Haese, ervaren Zuiderhuis begeleider die de reis reeds jaren kent.

Ontmoetingsplaats

Luchthaven van Zaventem.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van huurwagen, watertaxi, taxi, eventueel openbaar vervoer om ons te verplaatsen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends. Avondeten in buffetstijl in het logies. De begeleider zorgt voor de picknick.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten Zaventem – Lanzarote (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Aard van het programma

Wandelreis vanuit vast verblijf.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Fysiek

Beperkte hoogteverschillen, de langste dagafstanden kunnen worden ingekort. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 5 wandeldagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.