PDF DownloadPDF ICON

Gran Canaria, een mini-continent in volle glorie

Spanje
vanaf €1865.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelreis in groep vanuit 2 hotels in amandelbloesemtijd
begeleid door Vlaamse gids die op Gran Canaria woont
verrassende vulkaanlandschappen en de Roque Nublo

In de amandelbloesemtijd langs junglekloven en hoge bergkammen.

Het eiland met zijn verschillende klimaatzones te voet ontdekken verrast vele wandelaars. Het hoogste punt ligt op 1949 meter, de Pico de las Nieves.

Ook de typische Canarische vegetatie laat, naargelang het seizoen, vooral bij plantenliefhebbers het hart sneller slaan. Gran Canaria wordt niet voor niets het eiland van de eeuwige lente genoemd. Elk seizoen biedt elke bergtop, elke vallei, de wandelaar net die verrassingen die nodig zijn om er continu weg te kunnen dromen.

We genieten van heerlijke panorama´s, veroveren een kloof met zijn typische jungle vegetatie en watervalletjes en worden verrast door de grotbewoners. Bijna elke vallei van dit vulkanisch eiland biedt ons heerlijke en verschillende indrukken.

Gran Canaria is inderdaad veel meer dan “enkel maar” zon, zee en strand. Dit eiland biedt ook verrassende en voor velen onbekende vulkaanlandschappen aan. De majestueuze monoliet , de Roque Nublo, hét geologische kenteken van het eiland in het centrum van het eiland , is er daar één van.

Reis Route

Dag 1

Vlucht op Gran Canaria en transfer naar hotel.

Overnachting in Cruz de Tejeda.

Dag 2

De “Pinos de Galdar” krater vinden we in het noordelijk deel van het eiland alwaar een 3000-tal jaren geleden nog regelmatig vulkaanactiviteit aanwezig was. Bij heldere hemel krijgen we bij deze wandeling o.a. fantastisch zicht op een groot deel van de noordkust, alsook de contouren van o.a. de hoofdstad Las Palmas kunnen we dan van ver opmerken.
Deze tocht te voet brengt ons vandaag ook naar het rustig gelegen dorpje Fontanales o.a. bekend voor de verschillende natuurlijke ondergrondse wateropslagplaatsen en door de mens geïnstalleerde pozos die er te vinden zijn.
Op deels steilere hellingen onderweg zoeken we vandaag onze weg dan weer vol in eucalyptus bosgebied dan weer tussen de typische canarische dennenbomen, onderweg ook een inspannende helling bergop op typische lava as ondergrond.
Kortom, naast de inspanningen zelf, een wandeling met interessante en impressionante indrukken.

Overnachting in Cruz de Tejeda.

10-12 km; 5 tot 6 uur wandelen; 700m stijgen en 500m dalen (naargelang traject)

Dag 3

Vandaag veroveren we een stukje van het centrum van het eiland o.a. op het plateau van het geologisch kenteken, de Roque Nublo, een eenzaam heersende monoliet van ca. 60-70 meter lengte met zijn top op 1833 meter hoogte.
Éénmaal daar in het centrum van de Cumbre, zo noemen we ons centraal middelgebergte hier, kunnen we vanuit een bosrijke omgeving en als de weergoden het ons toelaten bij heldere hemel met volle teugen genieten van waanzinnig mooie uitzichten over het centrale deel van het eiland. Naast de Roque Nublo zelf krijgen we ook enkele van onze buureilanden in het westen, Tenerife met de Pico de Teide, de hoogste berg van Spanje (3718m), en soms ook het eiland La Gomera, een beetje verderop er gratis bij.
Bij deze bergwandeling vertoeven we meestal in herbebost dennenbomengebied.

Overnachting in Cruz de Tejeda.

10-13 km; 4 tot 5,5 uur wandelen; 500-1100m stijgen en 200-400m dalen (naargelang traject)

Dag 4

Voor deze wandeling vertrekken we vanuit het hotel dadelijk te voet. Onderweg kunnen we dan tijdens onze verplaatsing aangenaam verrast worden door het ruige maar prachtige groene landschap, hier en daar wat steilere hellingen, en de wijze waarop de lokalen zich in het midden van een bergachtig landschap zich in de loop der eeuwen hebben weten te organiseren om er hun (bij wijlen harde) leven zo aangenaam en zo zinvol mogelijk te maken.

We komen voorbij de dorpjes La Culata ,alwaar de jonge dame Amaira en haar moeder ter plaatse een der 2 kleine barretjes uitbaat en in de wijde buurt bekend zijn voor hun typische maaltijden en hun kanarische vriendelijkheid. Alsook het wat grotere dorp-broertje Tejeda, bekend als één der mooiere bergdorpjes van het hele land en om zijn typische amandel lekkernijen bij de lokale bakkerij, en zijn kleine oude maar mooi gerestaureerde dorpsdeel en zijn fascinerende ligging midden in het ruige vulkanische landschap.

Bijna de volledige wandeling verloopt op oeroude, deels gerestaureerde, niet-geasfalteerde bergpaden die voorheen de enige verbinding uitmaakten tussen de verschillende dorpen in de buurt en afgelegen boerderijen.

Overnachting in Cruz de Tejeda.

10-12 km; 5 tot 6,5 uur wandelen; 500-600m stijgen en dalen (naargelang traject)

Dag 5

Vandaag verkennen we eerst te voet een stukje van het zuidwesten in het binnenland alvorens de verplaatsing aan te vatten richting 2e verblijf aan de Zuidkust. Hier vinden we o.a. één van de grotere stuwmeren van Gran Canaria, de Presa de Chira. Vlakbij het stuwmeer nog steeds bestaande maar met de tijd minder en minder bewoond een bijna “door God vergeten” dorpje dat met de jaren langzaam uitsterft en momenteel nog maar enkele 10-tallen inwoners kent. Bij deze wandeling ervaren we gedeeltelijk zeer goed wat de natuurlijke klimaatverandering doet met een landschap en kunnen we vooral ook alweer wegdromen “in het oneindige” en genieten van enerzijds de natuurlijke stilte onderweg en anderzijds de wondermooie uitzichten op natuurlijke bergformaties… Alsof we alleen op aarde zijn.

Overnachting in Playa del Inglés.

10-12 km; 4 tot 5 uur wandelen; 400-500m stijgen en 150-200m dalen (naargelang traject)

Dag 6

Een bergwandeling in het geologisch oudste wandelgebied van Gran Canaria, namelijk de streek van Mogan-Veneguera in het zuid-zuidwesten, waar o.a. de gekleurde berg “Los Azulejos” elk natuurhart sneller doet kloppen. Via een verrassend ezelspad, dat nu alleen nog vooral door wandelaars wordt gebruikt, gedeeltelijk ook overwoekerd door euphorbias, salie en andere planten, naar enkele soms zelfs idyllische maar zeker verlaten plaatsen. De omgeving rond het dorpje Veneguera hier biedt ons nog oeroude verbindingspaden met interessante en gedeeltelijk ook steilere hellingen onderweg.
Na de wandeling kunnen we nog een tussenstop wagen in Puerto Mogan, het “klein Venetië” van Gran Canaria. Naast het toeristische gedeelte biedt dit kleine havengebied ook nog het authentieke dorpje en de traditionele bewoners ter kennismaking.

Overnachting in Playa del Inglés.

8-11 km; 4 tot 5 uur wandelen; 400-600m stijgen en 250m dalen (naargelang traject)

Dag 7

Deze bergwandeling biedt ons dan weer een heel andere kijk op Gran Canaria en zijn bewoners. In het kleine grottendorp “Cuevas Bermeja”, in het oosten, te midden van een bizar natuurlandschap, waar onze wandeling start, gebruiken bijna alle bewoners nog de natuurlijke grotten die eeuwen geleden al door de oerinwoners, de guanchen, werden bewoond. Nu weliswaar toch wat moderner en met meer comfort dan toen.
Deze tocht eindigt bij Montaña Las Tierras in de Barranco de Guayadeque, één van de meest bekende valleien van dit vulkaaneiland. Niet alleen de verschillende grotwoningen maken deze vallei zo speciaal. Ook zijn typische vegetatie én rotskraterformaties maken een doortocht boven deze vallei meer dan “zomaar” interessant.

Overnachting in Playa del Inglés.

11-13 km; 4,5 tot 6 uur wandelen; 500-800m stijgen en 350m dalen (naargelang traject)

Dag 8

Terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • vluchten en transport volgens programma
  • bagagevervoer
  • begeleiding
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • toegangsgelden
  • dranken
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Comfortabele hotels, waaronder een schitterend landhuis met buitenzwembad in de bergen en een hotel met groot buitenzwembad aan de kust. Eigen sanitair bij beide logies.

Begeleiding

Onze Vlaamse gids woont op Gran Canaria en werkt er als gids.

Fysiek

4 tot 6 uur wandelen per dag. Stenige, ongelijke, maar meestal vlot begaanbare wandelpaden; soms al eens steil. Hoogteverschillen: 400 tot 1000m.

Voor iedere (berg)wandelaar haalbaar, mits minimum een goede basisconditie en wandelervaring op oneffen terrein.”.

Klimaat

De amandelbloesemtijd in januari, februari geeft het eiland nog meer geuren en kleuren.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van (mini)bus om ons te verplaatsen.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends. Avondeten in de buurt van het hotel (1e logies) en in het logies (2e logies). De begeleider zorgt voor de picknick.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten Zaventem – Gran Canaria (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Aard van het programma

Wandelreis vanuit twee hotels.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche