PDF DownloadPDF ICON

Naar de top van de Gran Paradiso

Italië
vanaf €744.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

trek met je rugzak in groep door drie valleien van het Gran Paradiso massief
verken een schitterend bergdecor met een zeer rijke fauna
beklim optioneel de Gran Paradiso

Rugzaktrekking door de Valgrisenche en de Val di Rhêmes met als optionele bekroning de beklimming van de top van de Gran Paradiso.

Binnen de grenzen van Valle d’Aosta ligt één van Europa’s mooiste natuurgebieden. Het Nationaal Park Gran Paradiso is het oudste nationaal park van Italië en beslaat een oppervlakte van ruim 70 000 hectaren.

In het eerste deel van deze tocht trekken we door de valleien Valgrisenche en Val di Rhêmes, ten westen van het park, langs sparrenbossen met mooie doorkijkjes en zichten op hoge toppen als de Gran San Pietro en de Grivola, die we langs diverse zijden kunnen bewonderen. We steken hoge cols over zoals de Colle Bassac Deré (3082m) en de Col Rosset (3022m), vanwaar we het hele massief kunnen overschouwen. Beneden ons liggen glinsterende ijsmeren.

Tijdens deze tocht in lijn slapen we elke avond in een andere typische Italiaanse berghut, een gezellige en gastronomische ervaring. Dan begint de klim naar Rifugio Chabod, waar we ons voorbereiden op een echte top-ervaring… De beklimming van de 4061m hoge top van de Gran Paradiso is een technisch eenvoudige, haalbare en prachtige ervaring. Onder leiding van een professionele gids wordt dit misschien wel je eerste vierduizender!

Reis Route

Dag 1

We reizen af naar Pont.

Na aankomst in Pont kunnen we inchecken en krijgen we nog een avondmaal voorgeschoteld. We genieten van een goede nachtrust want de komende dagen gaan we alle energie goed nodig hebben.

Dag 2

Na het ontbijt maken we ons klaar voor ons wandelavontuur! Met de bus rijden we naar Valgrisenche.

Hier starten we onze stevige klim van 1300 meter naar de gezellige rifugio del Angeli (ca. 6 uur wandelen).

Dag 3

Via een prachtig pad en het schitterend gelegen Lago di Beauregard dalen we af naar de rifugio Bezzi.
Ca. 9 uur wandelen; 680m stijgen, 1311m dalen.

Dag 4

Weer een dagje stappen in wondermooie natuur en de frisse berglucht opsnuiven! We trekken langs de gletsjer en klimmen vervolgens over de Col Bassac Deré. Nadien wandelen we verder naar de Val di Rhêmes en ons eindpunt van de dag in de rifugio Benevolo.

Ca. 8 uur wandelen; 827m stijgen, 826m dalen.

Dag 5

Via de Col Rosset (gelegen op 3022m hoogte) stappen we vandaag naar rifugio Savoia.

Ca. 6u30′ wandelen; 780 m stijgen, 530 m dalen.

Dag 6

Na ons ontbijt dalen we af naar Pont waar we het materiaal oppikken voor de beklimming van de Gran Paradiso. We klimmen nog even verder naar rifugio Chabod, waar we die nacht verblijven.

Ca. 6 uur wandelen; 950m dalen, 806m stijgen.

Dag 7

Wie wil, beklimt vandaag de Gran Paradiso (4061 m) met professionele gidsen vanuit de rifugio Chabod. Deze berg is een niet al te moeilijke vierduizender die prachtige panorama’s biedt.

We maken ons klaar voor een lange dag. We beginnen rond 5u. aan de klim en zijn normaliter rond 10u. boven. Er volgt dan een lange afdaling van 3 uur naar de rifugio Emmanuele II. Hier nemen we even een welverdiende pauze. Daarna dalen we verder af naar Pont waar we ons hotelletje terugvinden.

Ca. 10 uur wandelen; 1311m stijgen, 2100m dalen.

Wie liever niet de Gran Paradiso beklimt, bewandelt met de reisleider een andere route van de rifugio Chabod naar de rifugio Emmanuele II en ontmoet de groep terug daar.

We genieten van het avondmaal en een laatste nacht in de Italiaanse bergen.

Dag 8

Na het ontbijt keren we huiswaarts met heel wat spannende verhalen en herinneringen aan een prachtige groepsreis.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden vanaf de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ‘s ochtends, waaronder ook picknicks
 • lokale bustransfer op dag 2
 • gebruik van technisch Zuiderhuis materiaal voor de optionele beklimming van de Gran Paradiso
 • Nederlandstalige ervaren begeleiding
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • persoonlijke uitgaven en dranken
 • plaatselijke professionele gidsen voor de facultatieve beklimming van de Gran Paradiso (voorzie hiervoor ongeveer 130 € à 150 € per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers per cordee)
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Begeleide rugzaktrekking in groep. Tocht in lijn met overnachtingen in typische Italiaanse berghutten.

Als afsluiter van de reis de optionele beklimming van de 4061m hoge top van de Gran Paradiso.

8-daagse groepsreis, waarvan 6 wandeldagen.

Accommodaties

In Pont (ontmoetingsplaats) overnachten we in een comfortabel hotelletje aan het begin en het einde van de trektocht.

Tijdens de trekking slapen we in slaapzalen in comfortabele berghutten.

Bagage

Huttentocht met eigen rugzak/bagage. Je draagt je persoonlijke spullen zelf mee en een picknick voor een viertal dagen maximaal.

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding door Eric Sackx (juli) en Henk Vandenhoeck (augustus), beiden ervaren Zuiderhuis begeleiders en initiators bergwandelen.

Voor de facultatieve beklimming van de Gran Paradiso op dag 7 worden professionele lokale hooggebergtegidsen voorzien. De kost voor deze lokale gidsen is niet inclusief en bedraagt ongeveer 130 € à 150 € per persoon, afhankelijk van het aantal deelnemers per cordee.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Deelnemers

Min. 8 – max. 12.

Fysiek

Op enkele dagen moet er op deze unieke tocht toch een groot hoogteverschil overwonnen worden. In juli kan er op de hoge cols nog wat sneeuw liggen maar echte technische moeilijkheden zijn er niet.

De optionele beklimming van de Gran Paradiso is fysiek niveau 3,5 en technisch niveau 2. Deze gebeurt onder leiding van professionele gidsen. Ervaring met bergtopbeklimmingen is niet vereist! Beklimming van de Gran Paradiso: ca. 10 uur wandelen; 1311m klimmen en 2100m dalen; in cordee met stijgijzers, gordel en sneeuwpikkel. Dit technisch materiaal wordt door Zuiderhuis ter plaatse voorzien.

Deze tocht is in principe haalbaar voor iedereen met een sportieve ingesteldheid. Tijdens de tocht dient de eigen bagage zelf gedragen te worden. Een goede, fitte conditie is dus zeker noodzakelijk. Ervaring met bergwandelen is een voordeel.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen transport van en naar de vertrekplaats Pont is niet inbegrepen.

Er is de mogelijkheid om met de eigen wagen hier naar af te reizen. Andere deelnemers kunnen dan kostendelend meerijden.

Pont is ook bereikbaar met het openbaar vervoer, al is het niet gemakkelijk. Zo kan je met de trein of per vlucht naar Milaan afreizen en daar per bus verder reizen naar Pont. Je neemt in totaal 3 bussen en je moet 2x overstappen: 1x in Aosta en 1x in Villeneuve.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8. Het ontbijt en avondmaal krijgen we in het hotel en de berghutten voorgeschoteld. ’s Middags wordt er door de reisleider een picknick lunch voorzien.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar overnacht in gedeelde slaapzalen en meerpersoonskamers.

Ontmoetingsplaats

We spreken met de groep en de reisleider af op dag 1 rond 18u. in het dorp Pont te Italië. Een avondmaal is voorzien.

Reisprogramma

8 dagen/7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Uitrusting en kledij

Voor deze wandeltocht volstaan goede, stevige bergschoenen met hoge schacht en een goed geprofileerde zool.

Voor de optionele beklimming moeten stijgijzers onder de bergschoenen kunnen worden gemonteerd. De schoenen moeten dan ‘stijgijzervriendelijk’ zijn. Bergschoenen van type BC volstaan.

Stijgijzers, gordels, pikkels en touwen worden door Zuiderhuis ter beschikking gesteld voor de facultatieve beklimming van de Gran Paradiso. Stijgijzers kunnen ook gehuurd worden in de rifugio Chabod. Wie er zelf heeft, kan ze meebrengen.

Voorzie in ca. € 130 à € 150 voor de optionele beklimming voor de lokale berggidsen. Voorzie voor de beklimming ook in een muts, handschoenen of wanten, kledij tegen wind en eventueel gamachen. Je hoeft dit materiaal niet de hele tijd mee te dragen want je kan het vlak voor de klim aan het hotel in Pont in je rugzak stoppen.

Vervoer ter plaatse

De plaatselijke bustransfer op dag 2 is inbegrepen in de prijs.

Eigen transport van en naar de vertrekplaats Pont is niet inbegrepen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.