PDF DownloadPDF ICON

Ontdekkingsreis door Noord-Namibië

Namibië
vanaf €5400.00 | 18 dagen
No Image Found

Omschrijving

groepsreis met fantastische wandelingen in Noord-Namibië
verblijf in uitstekende en unieke lodges, B&B's en farms
Damaraland, jeepsafari in Etosha National Park, Waterberg Plateau National Park

Het noorden van Namibië heeft rotsformaties, uitgestrekte savannes met acaciabomen, wilde dieren en torenhoge bergen. We brengen een uitgebreid bezoek aan Damaraland, gaan opzoek naar leeuwen, olifanten, giraffen en jachtluipaarden in het unieke Etosha National Park en bezoeken het verrassend groene Waterberg Plateau National Park.

Vanuit Windhoek trekken we door Damaraland naar Etosha. De ruige en woestijnachtige regio begint iets ten noorden van Swakopmund en loopt helemaal door tot Etosha. Het gebied is droog, desolaat en dunbevolkt. Kenners betitelen deze regio vaak als het mooiste deel van Namibië. Het landschap is fenomenaal en kent diverse bezienswaardigheden. Diverse bergtoppen rijzen uit het niets op. De Königstein – gelegen in het Brandberg massief nabij Uisis – en de Spitzkoppe, zijn de 2 hoogste bergen van Namibië. In de omgeving van deze indrukwekkende (rode) rotsformaties maken we enkele fantastische wandelingen. Het gebied is wereldberoemd omwille van zijn vele rotsschilderingen in Twyfelfontein en het Brandberg massief. Onder begeleiding van een lokale gids wandelen we naar de beroemde ‘White Lady’-schildering in Brandberg en in de omgeving van Twijfelfontein, Unesco werelderfgoed, maken we een wandeling langs de door duizenden afbeeldingen gekleurde rotswanden.

Op weg naar Etosha bezoeken we een Himba stam, maken we een wandeling door het ‘Versteende Woud’ en lopen we rond de Vingerklip, een zandstenen rots die 35 meter boven het vlakke landschap uitsteekt. Op de zandvlaktes van Damaraland leven onder andere gemsbokken, kudu ‘s, giraffen en struisvogels. Ook de woestijnolifanten en woestijnneushoorns trekken in dit deel van Namibië rond. Beide soorten hebben zich op bijzondere wijze aan de droge omstandigheden aangepast.

We trekken ruim anderhalve dag uit om het unieke Etosha Nationale Park te verkennen. Het park bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes. Het is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren te ‘spotten’.
Op dag 13 rijden we met een open jeep en een professionele wildspotter het park in. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen : allemaal passeren ze de lens van je camera.

Het groene Waterberg Plateau National Park is gekend om zijn weelderige vegetatie en grote verscheidenheid aan wild en vogels. In het park zijn onder andere witte en zwarte neushoorns, buffels, nijlpaarden, bavianen en meer dan 200 vogelsoorten te zien. Het contrast met de overwegend dorre savannes en woestijnen van de voorbije dagen kan haast niet groter zijn. Vanuit onze luxueuze Waterberg Wilderness Lodge maken we 2 wandelingen, langs rode zandsteenformaties en door een weelderig, groen, landschap met vijgenbomen, aloë ‘s, koraalbomen en vuurlelies.

De gehele reis verblijven we steeds in uitmuntende accommodaties. Lodges, B&B ’s of farms met een bijzondere ligging – vaak met zwembad. Heaven on Earth!

Reis Route

Dag 1-2

Vlucht van Brussel naar Windhoek en transfer naar de mooie Auas Lodge, op ongeveer een uurtje rijden van de luchthaven en gelegen in het Eros gebergte. De hoofdstad Windhoek wordt omringd door bergen: de Khomas hoogvlakte, het Eros gebergte en het Auas gebergte. Als de vluchturen het toelaten maken we in de namiddag van dag 2 nog een korte wandeling doorheen de hoogvlakte van Khomas.

Overnachting in Auas Safari Lodge (www.auas-safarilodge.com).

 

Dag 3

Door een prachtig heuvelachtig landschap rijden we naar onze lodge in het Erongo Mountain Nature Conservancy. Het 200 000 hectare grote gebied is één van de meest diverse regio‘s van Namibië – een prachtig natuurgebied met rotstekeningen en veel wild. Hier leven onder andere luipaarden en bruine hyena ’s en de met uitsterven bedreigde Ruppel papegaai, rockrunner en Hartmanns bergzebra.
Al wandelend verkennen we deze vulkanische streek. Op de top van een heuvel hebben we een onovertroffen zicht over het landschap.

Overnachting in Omaruru Resort (www.roidinanaturefarm.com/omaruru-resort)

Dag 4

We zetten koers naar Damaraland, een ruige regio, met bizarre rotsformaties, droge rivierbeddingen, hoge bergen en altijd blauwe luchten. De wind en zon hebben hier een uniek landschap gecreëerd. Diverse bergtoppen rijzen uit het niets op. De Spitzkoppe (1784 m), ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd, is het hoogste punt van een groep indrukwekkende rotsen. We maken hier een mooie wandeling langs prachtige rotsformaties en bewonderen onderweg enkele prehistorische rotstekeningen.  Daarna rijden we verder naar Walvisbaai waar we overnachten in een mooie guesthouse aan de zee en we genieten van een onvergetelijke zonsondergang.

Dag 5

In de voormiddag maken we een spectaculaire tocht per kajak tussen de pelsrobben van Walvisbaai. Na de middag komen we aan in Swakopmund. Het stadje aan de Atlantische Oceaan ademt de sfeer van een Noord-Duitse badplaats. Duitse straatnamen, Duitse cafés, Duitse architectuur en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. Eenmaal bij het achterland van Swakopmund beland, houdt alle vergelijking met een Duitse badplaats op. We verblijven 2 nachten tussen de koude Atlantische Oceaan en de warme Namib-woestijn. Het landschap met de intens gele duinen, blauwe lucht en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf.

Dag 6

In de ochtend rijden we terug naar Walvisbaai waar we het zeeleven opnieuw van dichtbij gaan aanschouwen. Tijdens een bootsafari aanschouwen we zeerobben en pelikanen – dolfijnen springen op langs de boot. In de namiddag verkennen we te voet de gele duinen rond Swakopmund. We sluiten de dag af met een niet te versmaden terrasje met zicht op de Atlantische Oceaan.

Dag 7

Brandberg, vlakbij het mijnwerkersplaatsje Uisis, is een 30 km lang bergmassief. De hoogste top, de Königstein (2573 m) is de hoogste berg van Namibië. De Brandberg is vernoemd naar de vuurrode gloed die de bergtoppen haast in brand zet wanneer de zon ondergaat.
Het gebied is bekend om zijn overvloed aan rots-schilderingen, waaronder ‘The White Lady’, een bijzondere rotstekening waarvan sommige onderdelen nergens anders in Namibië voorkomen. Een lokale gids vervoegt ons op een wandeling naar ‘The White lady’ en vertelt ons over de bijzondere fauna in flora in dit onherbergzame gebied.

 

Dag 8

Over desolate grindvlaktes rijden we verder landinwaarts naar de omgeving van Twyfelfontein. Hier vinden we de grootste collectie rotstekeningen en graveringen van Afrika – sommige meer dan 6000 jaar oud. Duizenden afbeeldingen kleuren hier de rotswanden en grotten. Twyfelfontein is in 2007 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst en is daarmee het eerste geregistreerde werelderfgoed van Namibië. Al wandelend verkennen we het gebied met zijn prachtige rode zandsteen formaties en vele acaciabomen.

Dag 9

Het noordwestelijke deel van Damaraland is een semi-woestijngebied tegen de achtergrond van de Etendeka Bergen. Hier leven dieren die zich wonderwel hebben aangepast aan de woestijnomstandigheden. Met een beetje geluk zien we een groep woestijnolifanten – olifanten die zich hebben aangepast aan de speciale leefomstandigheden in dit gebied. Olifanten voeden zich voornamelijk met groene bladeren en drinken 100 tot 200 liter water per dag. In Damaraland zijn echter nauwelijks groene bladeren en water te vinden. Dagelijks legt de woestijnolifant makkelijk 70 kilometer af om aan eten en drinken te geraken. Door de afwezigheid van water drinken deze dieren slechts 25 tot 50 liter water en kunnen ze, als het moet, ook enkele dagen overleven zonder water.

Dag 10

Onderweg naar Kamanajab zien we de eerste Himba-mensen en houden we halt bij het Petrified Forest, waar we onder begeleiding van een lokale gids een korte wandeling maken. Het Petrified Forest (het Versteende Woud) ligt op een zandstenen rif waarop 50 boomfossielen staan die naar schatting 260 miljoen jaar oud zijn. De bomen zien er soms nog levensecht uit. De Himba’s, die we onderweg passeren, zijn herkenbaar aan de rode klei waarmee de vrouwen zich helemaal insmeren. We bezoeken een Himba-stam en komen meer te weten over hun bijzondere levenswijze.

Dag 11

Vingerklip is een 35 meter hoge zuil van sedimentair gesteente en één van de meest indrukwekkende rotsformaties van Namibië. De rots torent hoog uit boven een plateau dat bekend staat als de Ugab Terrassen. Rondom Vingerklip liggen diverse wandelpaden die ons de rots telkens vanuit een andere hoek laten zien.

Overnachting in de Vingerklip Lodge (www.vingerklip.com.na), op de 3000 hectare grote farm Bertram, niet ver van de rotsformatie.

Dag 12

Na het ontbijt maken we nog een korte wandeling voor we ons naar Etosha National Park verplaatsen. Een aantal antilopen kijken ons verdwaasd aan.
In de namiddag brengen we een eerste bezoek aan het Etosha park. We houden halt aan een aantal drinkplaatsen en aanschouwen grote kuddes wild. In het droge seizoen (van mei tot en met september) troepen groten getale dieren samen rondom de waterbronnen. We verblijven in een uitermate gezellig kamp aan de ingang van het Etosha park.

Dag 13

Met een open jeep rijden we het Etosha park in. We trekken een ganse dag uit om het park te verkennen. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen : allemaal passeren ze de lens van je camera. Etosha National Park is een uniek park en één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de wilde dieren te ‘spotten’. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes met weinig hoge begroeiing. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd.

Dag 14

We verlaten Etosha National Park en rijden naar de Frans Indongo Nature Farm. Hier maken we onder begeleiding van een lokale gids een mooie wandeling doorheen het savanne gebied. Misschien kruisen er een paar antilopen ons pad op weg naar een van de vele prachtige uitzichtpunten.

Dag 15

Door een prachtig heuvelachtig landschap rijden we naar de Waterberg Wilderness Lodge waar we 2 nachten zullen verblijven. De lodge ligt te midden van het Waterberg Plateau National Park. Het zandstenen plateau rijst 200 meter op uit het vlakke land en wordt gekenmerkt door vele prachtige bloemen en planten. Het gebergte is zeldzaam vruchtbaar en beschikt over het meeste water in Namibië.
In het park zijn onder andere witte en zwarte neushoorns, buffels, nijlpaarden, bavianen en meer dan 200 vogelsoorten te zien. Het contrast met de overwegend dorre savannes en woestijnen van de voorbije dagen kan haast niet groter zijn. In de namiddag van dag 15 verkennen we een eerste keer te voet het park.

Overnachting in Waterberg Wilderness Lodge (www.waterberg-wilderness.com/waterberg-wilderness-lodge.html)

Dag 16

We maken een mooie dagwandeling door het Nationaal Park, langs rode zandsteenformaties en enkele bronnen. De ruime hoeveelheid water in dit gebied resulteert in een weelderig, groen, landschap met vijgenbomen, aloë‘s, koraalbomen en vuurlelies.

Dag 17-18

Na het ontbijt rijden we naar Windhoek. Als de vluchturen het toelaten maken we nog een stop in het stadscentrum. Op de Independence Avenue tref je winkels, restaurants en leuke souvenirwinkeltjes aan en in het straatbeeld vallen de mooi uitgedoste Herero-vrouwen onmiddellijk op. Transfer naar de luchthaven en terugreis. Aankomst in Brussel op dag 18.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • retourvlucht Brussel – Windhoek
 • alle transfers met bus (14 seater) en 4×4 aanhangwagen
 • 15 nachten in een 3/4 sterren accommodatie: lodge / B&B / boerderij
 • 15 x ontbijt, 2 x lunch en 13 x avondmaaltijd
 • alle bezoeken en excursies volgens programma
 • lokale gidsen volgens programma
 • alle toegangsgelden voor de parken
 • Nederlandstalige reisleider
 • game drive in Etosha (1 volledige dag)
 • bootsafari en kajak excursie in Walvisbaai
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • dranken en overige maaltijden
Optioneel
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • eventuele optionele activiteiten

Praktische info

Accommodaties

We logeren in sfeervolle en erg comfortabele lodges en B&B’s, met prachtige kamers en een bijzondere ligging – vaak met zwembad.

Begeleiding

Een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is en meermaals per jaar groepen in Namibië begeleidt.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Deelnemers

Min. 6 – max. 8.

Documenten

Een reispas is verplicht (geldig tot zes maand na terugkeer in België). Voor Namibië is geen visum nodig.

Fysiek

Soms wandelen we slechts enkele uren per dag – andere dagen maken we een dagwandeling. Sommige wandelingen kunnen ingekort of verlengd worden (afhankelijk van de samenstelling van de groep). Geringe hoogteverschillen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vlucht naar Windhoek (h/t) is inbegrepen.

Klimaat

Typisch woestijnklimaat: droog en zonnig – groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Augustus is een ideale reisperiode: overdag is het zonnig en aangenaam warm (18 à 28°C), maar niet te heet. ‘s Avonds koelt het flink af. Reizen in het droge seizoen geeft je de meeste kans op het spotten van wild in onder andere Etosha National Park.

Maaltijden

Volgende maaltijden zijn inbegrepen: 15 x ontbijt, 2 x lunch en 13 x avondmaaltijd.

Voor de overige maaltijden worden onderweg inkopen gedaan (picknick) of wordt er gestopt langs een eenvoudig restaurantje voor een lichte lunch.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €600.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

Vervoer ter plaatse

Privé-busje (14 seater) met aanhangwagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.