PDF DownloadPDF ICON

Van de woestijn naar Victoria Falls / lodges

Namibië, Botswana, Zimbabwe
vanaf €3980.00 | 16 dagen
No Image Found

Omschrijving

individuele self-drive door Namibië, Botswana en Zimbabwe
woestijn in Sossusvlei en safari in Etosha, Bwabwata en Chobe
de grootste watervallen van Afrika: de Victoria Falls

Op deze self-drive ontdek je de hoogtepunten van Namibië en pik je een graantje mee van twee buurlanden: Botswana en Zimbabwe.

Na aankomst in Windhoek rij je naar de magische duinlandschappen in de buurt van Sossusvlei. Zowel vanop de begane grond tussen de dode bomen van Deadvlei als vanop de hoogste duinen zijn de zichten spectaculair en eindeloos. Een rit tussen de duinen tijdens het golden hour geeft je bovendien meteen het totale gevoel van vrijheid dat met een self drive gepaard gaat. Wie al eens kennis gemaakt heeft met de ‘runner’s high’ ontdekt hier de ‘self drive high’!

Een volgend hoogtepunt is Swakopmund. In deze Duits aandoende stad aan de Atlantische Oceaan word je niet alleen culinair verwend, er zijn ook talloze boeiende activiteiten. Ga met een gids op zoek naar slangen, schorpioenen en gekko’s in de duinen of maak een knotsgekke duinenrit naar het spectaculaire Sandwich Harbour. Vanuit ‘Swakop’ rij je naar de beruchte Skeleton Coast naar Cape Cross, met zijn duizenden pelsrobben. Het is een bizarre ervaring: zand zover het oog reikt, hier en daar een scheepswrak en een mistige geheimzinnigheid. De volgende halte is Twijfelfontein in Damaraland. Grillige, rotsachtige, vulkanische landschappen verwennen het oog, oeroude rotsgravures van de Khoi-San de geest.

In uitgestrekte Etosha National Park maak je kennis met de beroemde Etosha Pan, een schier eindeloos, oogverblindend witte vlakte. Je brengt hier tijdens de game drives heel wat tijd door aan de verschillende waterholes en maakt kans om 4 van de 5 dieren van de ‘Big 5’ te zien: leeuwen, neushoorns, olifanten en luipaarden. Buffels staan later nog op het menu.

Na enkele dagen ‘safari’ in Etosha rij je via de Caprivistrook, de smalle, felbevochten, reep land tussen Botswana en Angola, naar het oosten van het land. Het is een comfortabele rit over de Trans-Caprivi-highway die je doorheen het mooie Bwabwata National Park voert, langs de Okavango rivier.

In Kasane, Botswana, lever je de huurwagen in om tijd in het Chobe Nationaal Park door te brengen. Hier kan je misschien het ‘Big 5’ lijstje vervolledigen en genieten van een van de mooiste parken van Afrika. je doet dit per boot en tijdens een begeleide game drive. Een massa olifanten, nijlpaarden en krokodillen zijn alvast gegarandeerd!

De reis eindigt tenslotte in Victoria Falls, een leuk stadje in Zimbabwe gelegen aan de grootste watervallen van Afrika. Het zicht op deze enorme muur van water is spectaculair en je komt griezelig dichtbij! Victoria Falls biedt heel wat geweldige activiteiten en wie wil kan zijn/haar verblijf hier verlengen.

Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele lodges met zwembad.

Reis Route

Dag 1

Bij aankomst in Hosea Kutako, de internationale luchthaven van Windhoek, word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en krijg je een uitgebreid documentatiepakket over de reis. Nadat je de huurwagen hebt opgehaald, geniet je van een vrije namiddag in de hoofdstad. Je kan onder meer een bezoekje brengen aan de Christuskirche of Die Alte Feste of iets gaan drinken/eten en in het alom bekende Joe’s Beerhouse. Op culinair vlak kan je bovendien je hart ophalen in een van de voortreffelijke vlees- of visrestaurants die Windhoek rijk is. Een lekkere Zuidafrikaanse wijn is dan nooit ver weg. We bezorgen je graag enkele goede tips!

Overnachting in een hotel met zwembad op basis van bed-and-breakfast.

Dag 2

De reis start nu echt! In een mum van tijd laat je de hoofdstad achter je en rij je richting Rehoboth, een stadje met een bijzondere geschiedenis dat bewoond wordt door de ‘basters’. Hier eindigt voorlopig ook de asfaltweg. Langs een brede, goed aangelegde gravelbaan rij je richting Namibwoestijn. Je passeert de prachtige Spreetshoogtepas die je in de verte al een eerste blik gunt op de rode duinen en houdt even halt in Solitaire. Deze kleine nederzetting die uit amper enkele huizen bestaat, verwierf enige bekendheid dankzij het gelijknamige boek van Ton Van der Lee. Wie dit boek gelezen heeft, bestelt er zeker en vast de beroemde apple crumble. Heb je daar geen trek in, dan kan je in het fotogenieke Solitaire ook gewoon de dieseltank bijvullen of een espressootje drinken alvorens de slotkilometers aan te vatten. Vanuit Solitaire is het immers nog een goed uur rijden tot Sesriem, een van de toegangspoorten tot de immense Namibwoestijn en het Namib-Naukluftpark.

In Sesriem regel je snel het papierwerk aan de gate. Je geniet vervolgens van je verblijf in de lodge met zwembad of – op voorwaarde dat je vanochtend vroeg genoeg vertrokken bent in Windhoek – gaat al op verkenning in het park. We raden je aan om nog niet helemaal tot aan Sossuvlei te rijden. Dune 45 wordt prachtig belicht in de late namiddag en is zeker en vast een verkenning te voet waard, maar ook de autorit van Sesriem naar de 2WD-parking en terug is een absolute aanrader! Het golden hour zet de hele omgeving in lichterlaaie en de eerste oryxen en springbokken kruisen er ongetwijfeld je pad.

Je overnacht in een lodge met zwembad*, op basis van dinner, bed-and-breakfast.

Rit: 340 km – 6 à 7 uur (korte pauzes inbegrepen)

*Afhankelijk van je plannen boeken we voor jou een lodge binnen of buiten de parkgrenzen.

Dag 3

Vandaag is een grote dag, want je ontmoet je screensaver in levenden lijve! De wereldberoemde oranjerode zandduinen van Sossusvlei zijn slechts een minuscuul onderdeel van de Namibwoestijn, een van de oudste woestijnen ter wereld. De gigantische zandduinen van wel 275 meter hoog, zijn misschien wel de hoogste ter wereld. Het Namib-Naukluftpark is het grootste park van Afrika en het 4de grootste ter wereld. Het grootste deel van het park is nog onverkend terrein.

Vertrek best voor het ochtendgloren om Sossusvlei in al zijn glorie te aanschouwen en om in de koelte te wandelen. Wie fit genoeg is, kiest voor de pittige tocht naar de top van ‘Big Daddy’. Van op de top van deze majestueuze duin krijg je een schitterend 360° zicht over de woestijn. De afdaling van Big Daddy naar de uitgedroogde pan van Deadvlei is op zijn minst spectaculair te noemen! Doe je het liever rustig aan, bezoek dan alleen Deadvlei en Sossusvlei. Heb je echter nog krachten over, voeg dan ook Hidden Vlei aan je palmares toe. Ook de begroeide Elim’s Dune (vlakbij Sesriem) en de Sesriemkloof zijn een bezoek waard en kunnen bijvoorbeeld in de late namiddag bezocht worden!

Wil je er nog een absoluut hoogtepunt bij? Dan boeken we graag een ballonvaart voor je. Bij zonsopgang over de Namibwoestijn glijden is echt onvergetelijk! De ballonvaart kan zowel op dag 3 als op dag 4 ingepland worden.

Je overnacht opnieuw in een lodge met zwembad, op basis van dinner, bed-and-breakfast.

Dag 4

Na je ochtendactiviteit (of meteen na het ontbijt) maak je je op voor een lange, maar prachtige rit richting Atlantische Oceaan. Je rijdt terug naar Solitaire (koffie!) en van daaruit richting Walvis Bay / Swakopmund. Afhankelijk van de tijd en goesting zijn er verschillende mogelijkheden. De kortste route leidt je via Walvis Bay naar je eindbestemming Swakopmund. Neem deze route als je iets sneller ter plaatse wil zijn en geen zin hebt in een eenzame rit door woest gebied. Schrik je niet terug voor een iets ruiger (maar perfect haalbaar) parcours, kies dan voor de route die je via Ganab, de Hotsas waterhole, de Bloedkoppe en Lange Heinrich naar de Welwitschia Plains brengt. Adembenemend mooi en met een goede kans om onderweg struisvogels en giraffes te zien (we kunnen een zelfbereide lunch aan de verlaten Hotsas waterhole aanbevelen!). In dit bijzondere landschap tref je, zoals de naam doet vermoeden, de welwitschia mirabilis aan, een bizarre, grote, tweebladige woestijnplant die meer dan duizend jaar kan doorgroeien en eruit ziet alsof hij al een jaartje geen water meer heeft gehad (dat klopt meestal ook).

Via het indrukwekkende ‘Moonlandscape’, een geërodeerd gebergte, bereik je tenslotte de Atlantische Oceaan. Je bent nu aangekomen in het koele, bij wijlen ‘foggy’ Swakopmund, parel aan de kust, het ‘Knokke-Zoute van Namibië’. Dit stadje aan de Atlantische Oceaan ademt de sfeer uit van een Noord-Duitse badplaats. Duitse straatnamen, Duitse cafés, Duitse architectuur en vooral de vele inwoners met Duitse roots geven aan deze plaats een speciale sfeer. Goed nieuws is ook dat je er aan de Mole enkele van de beste visrestaurants van Afrika treft. Proef vooral de verse oesters van Walvis Bay of geniet van een ‘Swakopmund special brew’, een artisanaal biertje van prima kwaliteit!

Je overnacht in een mooi hotel op nog geen 5 minuten wandelen van het strand, op basis van bed-and-breakfast.

Rit: 350 km – 6 à 8 uur, afhankelijk van de gekozen route en het aantal stops.

Dag 5

Swakopmund is naast een culinair paradijs ook dé plek bij uitstek voor enkele van de boeiendste outdoor-activiteiten in Namibië (optioneel). Met zowel de oceaan als de woestijn in de onmiddellijke nabijheid is het activiteitenaanbod schier onuitputtelijk. Er is voor elk wat wils en het zou zonde zijn om er geen gebruik van te maken!

Onze favorieten zijn:
– De spectaculaire, begeleide 4×4-tocht naar door de duinen naar Sandwich Harbour;
– Een bezoek aan de Dorobwoestijn, op zoek naar Palmato gekko’s, hoornratelslangen en schorpioenen
– Een kajaktocht tussen de zeehonden en pelikanen
– Een ‘culinaire’ dolfijncruise op de oceaan

Met onder andere quad bike tours in de woestijn en sandboarding komen bovendien ook de adrenaline-zoekers aan hun trekken.

We bekijken graag samen met jou welke activiteiten op jouw lijf geschreven zijn en plannen ze voor je in!

Overnachting in een hotel op minder dan 5 minuten wandelen van de oceaan, op basis van bed-and-breakfast.

 

Dag 6

Van Swakopmund reis je eerst naar Cape Cross om er de grote kolonie pelsrobben – met hun stank en gebrul – te trotseren. Niet alleen het bezoek aan de pelsrobben is indrukwekkend, maar ook de weg ernaar toe! De ‘niksheid’ van Namibië krijgt langs deze route haar ware betekenis! Zand links en zand rechts, een eenzaam scheepswrak in de mist, een zeldzame verwittiging voor overstekende bruine hyena’s, een mysterieuze, spookachtige sfeer en onbemande stalletjes met prachtige roze zoutkristallen… De Skeleton Coast!

Na het bezoek aan Cape Cross rij je terug het binnenland in. Damaraland, tussen Swakopmund en Etosha, is vooral gekend om z’n bizarre rotsformaties, uitgestrektheid en prehistorische rotstekeningen. Je treft er ook een specifieke fauna en flora, aangepast aan het droge klimaat. Met wat geluk spot je er de zeldzame woestijnolifant die langere poten en grotere oren heeft of de mooie Hartmann bergzebra. De unieke landschappen met op de achtergrond de hoogste berg van Namibië – de Brandberg –  maken deze streek onaards en buitengewoon.

De meeste activiteiten spelen zich af in en rond Twyfelfontein. Je kan er eeuwenoude rotsgravures gaan bewonderen, een bezoek brengen aan het Damara Living Museum, de fameuze ‘organ pipes’, ‘Burnt Mountain’ of het ‘Versteende Woud’ gaan verkennen. Al deze plaatsen kan je helemaal op eigen houtje bereiken. Voor het bezoek aan de rotsgravures en het Living Museum huur je ter plaatse een gids in. Voor een bezoek aan de fameuze White Lady rotstekening moet echter een extra dag ingelast worden. De White Lady ligt immers zeer afgelegen en is enkel te voet bereikbaar (een tocht van 3 uur heen en terug). Ben je hierin geïnteresseerd? Dan passen we jouw parcours graag aan.

Je overnacht in een mooi gelegen luxury tented camp met zwembadje, op basis van dinner, bed-and-breakfast.

Rit: 445 km – 6 à 7 uur (1,5 uur korter indien je de uitstap naar Cape Cross overslaat)

Dag 7

Na het ontbijt of na de geplande ochtendactiviteiten zet je koers naar het legendarische Etosha National Park. Etosha is gigantisch groot en er zijn bijgevolg verschillende toegangspoorten. Vanuit Twijfelfontein kies je best voor de route die langs Khorixas loopt en naar het zuidelijke Andersson Gate leidt (‘Etosha South’). Zowel in Korixas als aan Andersson Gate kan je terecht voor wat inkopen, diesel en cash.

Etosha National Park telt zo’n 114 soorten zoogdieren en maar liefst 340 vogelsoorten, waaronder een aantal endemische. Vaste prik zijn olifanten, giraffen, oryx, springbok, kudu, struisvogels, gnoes, zebra’s, rooibokken, wrattenzwijnen, enzovoort. Maar evengoed vind je er leeuwen, luipaard, jachtluipaard, zwarte en witte neushoorns, caracal en dies meer… Let ook op de prachtig gekleurde vorkstaartscharrelaars en de lawaaierige Botswanatrap!

Etosha is een van de weinige nationale parken waar je niet per se vroeg uit de veren moet om veel dieren te zien. Dat heeft alles te maken met de aard van het park. Etosha bestaat immers voor het grootste deel uit een 2 miljoen jaren oud opgedroogd meer, de befaamde, oogverblindend witte, Etosha pan. Ten zuiden van de pan bevinden zich goed aangelegde gravelwegen die een dertigtal waterholes en bronnen verbinden. Op het heetst van de dag verzamelen de meeste dieren zich aan deze waterholes en het is niet uitzonderlijk om tot 7 verschillende soorten zoogdieren aan dezelfde waterhole aan te treffen. Zelfs leeuwen en zwarte en witte neushoorns worden er zeer regelmatig aangetroffen. Dat alles maakt een game vrij eenvoudig. Met de uitstekende map die aan de gate wordt verkocht, kan je perfect op eigen houtje op een eerste verkenning.

Je overnacht in een lodge met zwembad net buiten het park, op enkele kilometers van Andersson Gate, op basis van dinner, bed-and-breakfast.

Rit: 325 km – 4 à 5u

Dag 8-9

Vanuit Etosha South maak je vandaag de doorsteek naar Etosha East (Namutoni of Von Lindequist gate). Je rijdt nu de hele dag ten zuiden langs de Etosha Pan. De route door het park bedraagt zo’n 150 à 200 kilometer, afhankelijk van het aantal waterholes en bronnen dat je aandoet. Olifantsbad, Nebrownii, Homob, Rietfontein (onze favoriet!), Gemsbokvlakte, Hobas, Chuddop (vaak goed voor leeuwen), Kalkheuvel en Klein Namutoni (perfect in het late namiddaglicht!) en de weg naar Fischer’s Pan (goed voor neushoorn en jachtluipaard) zijn slechts enkele van de vele opties.

We raden je aan om het de eerste dag rustig aan te doen. Een lunchpauze voorzie je ofwel in Halali (een klein ‘post’ ongeveer halverwege met sanitaire voorzieningen) of in de wagen aan een van de waterholes. Vaak loont het om een kwartiertje aan een waterhole te wachten om zo het komen en gaan van de dieren te kunnen observeren. Je voorziet ofwel zelf lunch of vraagt een lunchbox (optioneel) in de lodge.

Op dag 2 opereer je vanuit Von Lindequist gate. Omdat je een pak minder kilometers moet afleggen (zelfs helemaal geen als je een dagje rust neemt in de lodge) kan je je dag indelen zoals je dat zelf wil. Je kan opteren voor een volledige dag game drive met lunchbox, voor een voor- en namiddag game drive of voor een door de lodge georganiseerde game drive in open wagens (ter plaatse te boeken). Dat laatste is interessant omdat de lokale wildlifegidsen die het gebied door en door kennen over meer informatie beschikken en vaak beter weten waar ze op welk moment van de dag moeten zijn. Het verhoogt met andere woorden je kansen op spektakel.

Je overnacht 2 nachten in een lodge met zwembad net buiten het park, op enkele kilometers van Von Lindequist Gate, op basis van dinner, bed-and-breakfast.

Rit: 150 à 200 kilometer – game drive en route

Dag 10-11

Op dag 1 rij je vanuit Etosha in noordoostelijke richting via Grootfonteinen en Rundu naar Bagani. Het is een stevige rit en het gedeelte tussen Grootfontein en Rundu is niet meteen het meest boeiende van de reis. De wegen zijn niettemin zeer goed (asfalt) dus het gaat goed vooruit. In Rundu neem je de Trans-Zambezi-Highway. Diesel en winkels vind je zowel in Grootfontein als in Rundu en ook in Divundu.
Vandaag word je de overgang gewaar tussen het droge, woeste binnenland van Namibië en het iets vruchtbaardere en dichter bevolkte Noorden dat bevloeit wordt door de Okavango rivier die vanuit Angola door Namibië naar Botswana stroomt en uiteindelijk uitmondt in de Okavango Delta. Zo ver rijden jullie echter niet. De etappe van vandaag eindigt aan de oever van de Okavango, op een boogscheut van de grens met Botswana, op het smalste punt van de Caprivistrook. Slechts 35 kilometer breed is de zwaar bevochten Caprivistrook hier, met in het Noorden Angola en in het Zuiden Botswana! Eindpunt van de dag is een mooie lodge met zwembad aan de Okavango-rivier. De Popa Falls liggen binnen handbereik!

Op dag 2 bekom je van de lange rit van de dag voordien. Vanuit de lodge kan je een bezoek brengen aan Popa Falls. Hoewel de Popa Falls slechts een ‘amuse-gueule’ zijn in vergelijking met de Victoria Falls die nog in het verschiet liggen, is het een fijne uitstap over houten paden langs de zich over 1 kilometer uitstrekkende cascades. Een andere aanrader is een bezoek aan het wetselijke deel van Bwabwata National Park, ‘Magango Core Area’. Er zijn 2 game drive loops in dit park, een 15 kilometer lange route door open savanne en geschikt voor 2WD en een 30 kilometer lange route door dichtere begroeiing voor 4WD. Op de eerste route zie je de meeste dieren. Naast krokodillen en nijlpaarden is het zeker uitkijken naar de zeldzame sabelantilope en Roan-antilope. Ook olifanten zijn wellicht van de partij. De langere route is een absolute aanrader voor vogelliefhebbers. Aan de overkant van de rivier ligt ‘Buffalo Corea’, dat zo mogelijk nog interessanter is dan ‘Mahango’. Een leuke activiteit om de dag mee te eindigen tenslotte, is de ‘sundowner cruise’. Deze kan als optionele activiteit geboekt worden in de lodge.

Je overnacht twee nachten in een mooie lodge, met zwembad aan de rivier op basis van dinner, bed-and-breakfast. Maar let op voor de nijlpaarden die ‘s nachts naast je tent komen grazen!

Rit dag 10: 600 km – 7 à 8 uur

Dag 12

De rit van vandaag leidt je door de verschillende zones van Bwabwata National Park, van Mahango via Buffalo naar ‘Kwando Core Area’. De goed geasfalteerde Trans-Zambezi-Highway garandeert je een vlotte, relatief korte rit. We raden je niettemin aan om aan het begin van de rit (in Mahango en Buffalo) en op het einde van de rit (in Kwando) voldoende tijd te voorzien om de game drive circuits te volgen. ‘Kwando Core Area’ is, met zijn moerassen, een van de laatste toevluchtsoorden voor wilde honden in Namibië (een portie geluk is vereist) en je vindt er ook de zeer schuwe moerasantilope (sitatoenga). Olifanten, crocs, buffels en nijlpaarden zijn hoe dan ook van de partij!

Bij aankomst in de lodge kan je relaxen of optioneel nog een boottocht maken op de Kwando rivier. Visuitstapjes en begeleide wandelingen worden er eveneens aangeboden.

Je overnacht in een lodge met zwembad aan de rivier op basis van dinner, bed-and-breakfast.

Rit: 240 km – 3 a 4 uur.

Dag 13-14

Op dag 1 leg je de laatste kilometers self drive af. Einddoel van de rit is het in Botswana gelegen Kasane, dichtbij Chobe National Park. Nadat je de wagen hebt afgeleverd in Kasane brengen we je naar je mooie lodge op de oever van de Chobe rivier. De rest van de namiddag geniet je van de omgeving en van de lodge.
Het uitzicht van Chobe National Park wordt grotendeels bepaald door de rivieren – de Kwando, de Liyanti en de Chobe – die het park bevloeien. Zij zijn de levensader van dit park. Dankzij het overvloedige water telt dit park enorme aantallen wild. Met meer dan 80.000 olifanten is er nergens elders in Afrika een grotere dichtheid aan olifanten. Je ziet ze er vaak in grote kuddes, in en uit het water (want het zijn prima zwemmers!). Vooral in het droge seizoen is het soms al olifant dat de klok slaat. Ook buffels, nijlpaarden en krokodillen zijn er in grote getale aanwezig, naast de antilopes, zebra’s enzovoort. En veel prooidieren betekent ook veel jagers. Alle grote katten komen in dit park dan ook voor.

Dag 2 is ingedeeld in twee dagdelen: een game drive in het park en een boottocht op de Chobe rivier. Beide activiteiten zijn inbegrepen in de tourprijs en worden georganiseerd door de lodge. Tijdens de game drive rij je door het savannegedeelte van het park. Reken op onder meer leeuwen, olifanten en buffels,…. De bootcruise focust op het leven in en langs het water. Krokodillen en nijlpaarden zijn verzekerd, maar ook vele watervogels en de puku-antilope. Op het heetst van de dag zakken heel wat dieren af naar de waterkant. Olofanten (uiteraard), buffels (uiteraard), maar ook heel wat antilopen en soms ook leeuwen of luipaard. Het meest memorabele zicht is zonder twijfel een kudde olifanten die voor je boot de Chobe overzwemt. Je begrijpt meteen wat een natuurlijke snorkel is. Een fantastische ervaring!

Rit: 250 km – 3 à 4 uur.

Dag 15-16

Na het ontbijt brengen we je naar de vlakbij gelegen grens met Zimbabwe. De chauffeur helpt je met de grensformaliteiten. Aan de andere kant van de grens word je opgewacht door de hoteltaxi. Het is een uur rijden door Zambezi National Park tot aan de stad Victoria Falls (‘Vic Falls’ voor de vrienden). Ondanks haar bekendheid is Vic Falls altijd een fijne, bescheiden stad gebleven die meer weg heeft van een uit de hand gelopen dorp dan van een echte stad. Er is een enorm aanbod aan leuke activiteiten en het is er ook lekker eten!

Tijdens je verblijf hier is een bezoek aan de Victoria watervallen uiteraard het hoogtepunt. Je kan ze op eigen houtje bezoeken (aan de gate krijg je dan na het betalen van het inkomgeld een gids toegewezen) of een georganiseerde tour boeken via de lodge waar je verblijft. Om optimaal van de kleuren te genieten bezoek je de watervallen best in de late namiddag of in de vroege ochtend. Neem zeker en vast een regenjasje mee want de Mosi-oa-Tunya (‘de Rook die Dondert’), zoals de Victoria Falls lokaal worden genoemd, spuien een vochtige mist die je, bij groot debiet, kleddernat maakt. De Falls zijn ronduit indrukwekkend: een watergordijn van bijna 2 kilometer breed, 128 meter hoog en met een debiet van 500 miljoen liter water per minuut. Ze vormen de grens tussen Zimbabwe en Zambië.

Afhankelijk van de tijd die je hebt (het uur van je terugvlucht de volgende dag / een eventuele dag verlenging), kan je ook nog andere activiteiten doen in Vic Falls. Een sundowner cruise op de upper-Zambezi is een aanrader, maar de avonturiers kunnen er ook white-water raften op de lower Zambezi, bungee-springen van Victoria Falls Bridge, kanoën tussen de nijlpaarden of met een helicopter over de Falls vliegen. Aan de receptie van de lodge helpt men je graag verder!

Voor vertrek huiswaarts brengt de hoteltaxi je naar de luchthaven.

Je overnacht 1 nacht* in een mooie lodge met zwembad in de groene buitenwijken van Victoria Falls, op basis van bed-and-breakfast.

*Je verblijf hier verlengen is mogelijk.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verwelkoming in de luchthaven van Windhoek
 • gedetailleerde Engelstalige routebeschrijving, landkaart en wildlife-gids
 • overnachtingen in standaard lodges en hotels
 • maaltijden zoals vermeld
 • volledig uitgeruste 4X4 huurwagen, inclusief ongelimiteerde kilometers en all in verzekering
 • bootcruise en game drive in Chobe National Park
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • toegangsgelden nationale parken en optionele activiteiten
 • overige maaltijden
 • diesel
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • visum voor Zimbabwe (richtprijs 50 USD)
 • fooien
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Je verblijft in mooie, goed gelegen lodges met zwembad.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je eropuit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de lucht in schieten.

Voor Namibië en Botswana reserveer je best minstens 9 maand op voorhand. De beschikbaarheid van de verblijven is er beperkt. Voor een reis tijdens onze zomervakantie is het aangeraden een jaar op voorhand te reserveren.

Budget

Tijdens het verblijf in de lodges zijn de meeste avondmalen en alle ontbijten reeds inbegrepen. Voor de lunches moet je nog een budget voorzien.

Ook voor diesel, voor eventuele optionele activiteiten en uitstappen en voor parkgelden voorzie je nog een budget. De parkgelden zijn gelukkig laag in Namibië. Aan de grens met Botswana betaal je nog een ‘Tourism Development Levy’ van 30 USD.

Documenten

Geldige internationale reispas (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België). Voor de huurwagen heb je ook een geldige kredietkaart en internationaal rijbewijs nodig in combinatie met je nationale rijbewijs. Wanneer je reist met minderjarigen heb je een geboorteakte van de kinderen nodig.

Voor Zimbabwe heb je een visum nodig.

Gezondheid

Voor up-to-date informatie verwijzen we naar de website van het tropisch instituut en de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Maaltijden

Tijdens het verblijf in de lodges is het avondmaal meestal inbegrepen. In hotels in de steden enkel het ontbijt. Voor overige maaltijden kan je in die gevallen onderweg of in de stad terecht.

Vervoer ter plaatse

Op de dag van aankomst krijg je de huurwagen die je op het einde van het self-drive gedeelte weer inlevert. Het type auto wordt weergegeven op het uiteindelijke reisvoorstel en zal verschillen van type reis en aantal reizigers. Het is steeds een goede 4×4.

Altijd inclusief zijn onbeperkte kilometers, een maximale all-in verzekering, een tweede reservewiel en een gsm met lokale simkaart voor noodgevallen.

In Botswana en Victoria Falls voorzien we transfers van en naar de lodges alsook een game drive en bootcruise in Chobe National Park.

Vluchtvoorstel

De intercontinentale vlucht heen naar Windhoek en terug uit Victoria Falls zijn niet inclusief in de basisprijs. Bij het reisvoorstel doen we graag ook een voorstel voor een vlucht. We zoeken steeds naar de beste aansluiting/prijs combinatie. Onder andere met Ethiopian Airlines kan je met 1 tussenstop heen tot in Windhoek en terug uit Vic Falls geraken. Meestal gaat het over een nachtvlucht waardoor je een dag extra aan het begin en aan het eind van de reis nodig hebt.

Fotografie

Deze landen zijn een paradijs voor (amateur)fotografen! Voorzie voldoende batterijen en geheugenkaartjes!

Aard van het programma

Dit is een self drive reis met verblijf in standaard lodges met zwembad.

Kinderen

Omwille van de soms lange verplaatsingen is deze reis minder geschikt voor jonge kinderen.

Veiligheid

Namibië, Botswana en Victoria Falls kennen weinig criminaliteit. De wegen (een combinatie van asfaltwegen en gravel roads) zijn bovendien prima onderhouden en je hebt geen 4X4-ervaring nodig om deze reis tot een goed einde te brengen.

Literatuur en kaartmateriaal

Bij aankomst word je een goede landkaart overhandigd waarop de ‘optimale’ route wordt aangeduid.

Het boek ‘Solitaire’ van Ton Van der Lee is een aanrader!

Reisdocumenten

We bezorgen je op voorhand de e-tickets indien van toepassing. Ter plaatse word je ontvangen door onze vertegenwoordiger die je alle nodige documenten en nog enkele extraatjes overhandigt.

Uitrusting en kledij

We bezorgen je voor vertrek ‘kledingadvies’. In deze regio is er een duidelijk verschil tussen winter en zomer. De inhoud van je reistas hangt dus mede af van de periode waarin je reist.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.