PDF DownloadPDF ICON

De Kaap, de tuin van Afrika

Zuid-Afrika
vanaf €3925.00 | 20 dagen
No Image Found

Omschrijving

groepsreis onder begeleiding van een gediplomeerde Vlaamse gids
bezoek aan het prachtige Kaapstad en het Kaapse schiereiland
Tuinroute en Grote Karoo met vele ontspannende wandelingen

Deze wandelreis in groep combineert de hoogtepunten van het zuidwesten van Zuid-Afrika: Kaapstad, het Kaapse schiereiland, Hermanus, Robberg, de Tuinroute, Tsitsikamma Nature Reserve, Oudtshoorn, Addo Elephant Park, de Cederbergen, Franschhoek, …

Het plooiingsgebergte, dat ontstond bij het vormen van de continenten, zorgde voor een enorme diversiteit aan landschappen en klimaatzones in het zuiden van Zuid-Afrika. De kust heeft hier een mediterraan klimaat en in combinatie met de hoge vochtigheid van de oceaan ontstond zo de tuin van Afrika.

Het indrukwekkende Kaapstad ligt op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan en aan de voet van de beroemde Tafelberg, die zich majestueus verheft boven de stad. Wolken en mistflarden zorgen hier vaak voor een fraai schouwspel. Kaapstad is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het Kaapse schiereiland. Via Chapman ‘s Peak rijden we naar Kaappunt vanwaar we een mooie wandeling maken tot aan Kaap de Goede Hoop. Onderweg hebben we prachtige uitzichten over de oceaan.

De Tuinroute loopt van Mosselbaai in het westen naar de monding van de Stormsrivier in het oosten. De Tuinroute dankt zijn naam aan de uitbundige flora die het hele jaar door bloeit. We trekken langs de magnifieke kust meer oostwaarts en stoppen op de mooiste plekjes voor een onvergetelijke wandeling. De Tuinroute heeft veel moois te bieden: de spectaculaire St Blaiz trail langs de Indische Oceaan, Robberg Nature reserve – een schiereiland met een grote zeehondenpopulatie, prachtige uitzichten over land en zee en ruige rotspartijen – en het onovertroffen Tsitsikamma National Park. De combinatie van woeste zee en weelderige bossen maakt van dit stukje land een waar wandelparadijs.

Daarna trekken we landinwaarts en rijden we de Grote Karoo tegemoet. Onderweg houden we halt voor een game drive door het Addo Elephant Park. Op dag 11 bereiken we Graaff Reinet in het hart van de Grote Karoo.

De Grote Karoo, het land van grote dorst, is een halfwoestijn die zich uitstrekt over een derde van Zuid-Afrika, met een flora en fauna die droogte en extreme temperaturen verdraagt. De Karoo is een uniek Zuid-Afrikaans landschap van dolerietgesteente, tafelbergen en eindeloze vlaktes. In de loop van miljoenen jaren hebben wind en water de Cederbergen omgevormd tot een waar sprookjeslandschap.

Reis Route

Dag 1-2

Vlucht van Brussel naar Kaapstad. Bij aankomst worden we opgewacht door de reisleider en met het busje rijden we naar de lodge, centraal gelegen in de metropool. Als de vluchturen het toelaten verkennen we nog even de stad (Waterfront, centrum, aquarium, de botanische tuin van Kirstenbosch, …) of wandelen we nog even langs de Atlantische Oceaan, waarbij we een prachtig uitzicht krijgt over Kaapstad.

Dag 3

We vertrekken vanuit Kaapstad richting Houtbaai. Bij de haven nemen we een boot naar Duikereiland en gaan we van de kolonie zeerobben genieten. Na Houtbaai rijden we via ‘Chapmans Peak’ naar Kaappunt. Bij Kaappunt wandelen we naar het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Vanuit Kaappunt vertrekt er een wandeling naar Kaap de Goede Hoop en terug. Bij mooi weer is een zonsondergang op ‘Signal Hill’ een must om deze mooie dag af te sluiten.

Dag 4

We beklimmen vandaag Lion’s Head en dalen af tot bij Signal Hill. Een mooie wandeling met onvergetelijke zichten over Kaapstad en op de Tafelberg. Na de middag is er nog even tijd om de Waterfront te verkennen of om de kabelbaan naar de top van de Tafelberg te nemen.

Dag 5

Vanuit Strand volgen we de mooie kustroute tot in Hermanus, een leuke lunchplek en tevens de plaats om walvissen te zien in het seizoen. Onderweg, in Betty ‘s Bay, bezoeken we een pinguïnkolonie.
Hierna zetten we onze tocht voort naar Arniston waar vlakbij de Atlantische en Indische Oceaan officieel samenkomen. Ook hier is de kans op walvissen spotten vanop het strand behoorlijk groot.

Dag 6

In de voormiddag rijden we tot bij Kaap Agulhas, het meest zuidelijke puntje van Afrika. Hier maken we een korte strandwandeling en genieten van de wilde golfslag. In de namiddag rijden we verder naar Mosselbaai.

Dag 7

Vandaag kunnen we een van de mooiste en spectaculairste wandelingen maken van de Tuinroute; de St. Blaiz-staproute. Deze mooie trip begint bij de geschiedkundige vuurtoren, die reeds in 1864 in werking was, en de ‘Vleermuisgrot’ die reeds in het Middelsteentijdperk bewoond was. De wandeling neemt ons voor 13,5km mee langs de Indische Oceaan met al zijn mooie uitzichten tot bij Danabaai. ‘s Middags is er nog tijd voor het Bartholomeus Dias-museum.

Dag 8

‘s Morgens vroeg verlaten we Mosselbaai en gaan we verder naar Plettenberg Baai, waar we opnieuw een mooie wandeling kunnen maken rondom ‘Robberg Natuurreservaat’. Naar eigen keuze kan je een wandeling maken van 3, 5 of 9km rond het schiereiland. Maak kennis met de robben en ontdek zelf waarom ‘Robberg’ een natuurpark is.

Dag 9

‘Tsitsikamma’ is één van de juwelen van de Tuinroute. De combinatie van woeste zee en weelderige bossen maakt het een echt wandelparadijs. Hier kunnen we gerust een stuk van de bekende ‘Ottertrail’ volgen, tot de bekende ‘Trappe waterval’. Een korte wandeling tot bij de hangbrug is ook mogelijk.

Dag 10

Vandaag gaan we weliswaar niet wandelen, neen, vandaag doen we onze eerste echte ‘game drive’ op zoek naar olifanten, kudu’s, zebra’s, buffels en als we heel veel geluk hebben zelfs de koning onder alle dieren, de leeuw. Altijd spannend!

Dag 11

Na drie uur rijden komen we aan in het hart van de Grote Karoo, het gezellige dorpje Graaff Reinet. Hier maken we kennis met de zwarte cultuur van Zuid-Afrika. Een gids neemt ons al wandelend mee doorheen zijn township, een heel aparte ervaring.

Dag 12

We beginnen de dag met de 14km lange, maar bijzonder mooie ‘Eerste Fontein’-wandeling doorheen de Grote Karoo. Na een paar uurtjes rust begeven we ons richting ‘Vallei der Verlatenheid’ en na een korte wandeling langsheen de mooie uitzichtpunten, genieten we van een prachtige en onvergetelijke zonsondergang.

Dag 13

Vandaag rijden we doorheen de Grote Karoo over de bergen van de Kleine Karoo, naar Oudtshoorn, een bijzondere plaats vlakbij de Swartbergen.

Dag 14

Vandaag maken we een mooie wandeling doorheen de prachtige Swartbergen en genieten we van alle mooie uitzichtpunten.

Dag 15

We zetten onze reis verder over de spectaculaire R62 en maken in de namiddag een mooie wandeling met sublieme zichten over de wijnvelden van Montagu.

Dag 16

We verlaten Robertson, en rijden verder naar de prachtige Cederbergen. Dit park bestaat uit 71 000 ha aan ongerepte natuur. Voorheen leefden de bosjesmannen hier en dit kan je zien aan de vele goedbewaarde rotstekeningen. Maar dit park is vooral de thuisbasis voor elke wandelaar en natuurliefhebber.

Dag 17

Een onvergetelijke wandeling brengt ons tot bij het ‘Malteser Kruis’, een bizar natuurverschijnsel. Na een spectaculaire klim van 400 meter komen we na een 3 tal uur op een plateau, waar we een prachtig uitzicht hebben over het park en het ‘Malteser Kruis’. Na de lunch wandelen we door een mooie vallei met vreemde rotsformaties terug naar het vertrekpunt.

Dag 18

We rijden verder naar Klapmuts waar we een 4 uur lange wandeling maken doorheen de wijnvelden. Overnachten doen we in het pittoreske dorpje Franschhoek, wat niet alleen het centrum is van de heerlijke wijn, maar wat ook bekend staat voor zijn gastronomie.

Dag 19-20

Als de vluchturen het toelaten maken we nog een korte wandeling doorheen de wijnvelden van Franschhoek. We verlaten Franschhoek op dag 19 en rijden naar de luchthaven van Kaapstad.  Op dag 20 zijn we terug in België.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • vlucht Brussel – Kaapstad (h/t)
 • alle overnachtingen
 • 29 maaltijden (17x ontbijt, 1x lunch en 11x avondmaal)
 • transport en tolgelden
 • game drive in Addo Elephant Park
 • toegangsgelden tot de parken
 • Nederlandstalige nationale gids
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank
 • overige maaltijden
 • fooien
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Wandelvakantie langs de hoogtepunten van het zuidwesten van Zuid-Afrika.

Accommodaties

We logeren in sfeervolle lodges, guesthouses en hotels. Soms logeren we in gezellige huisjes met een zithoek en een keuken.

Begeleiding

Deze groepsreis zal worden begeleid door een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Deelnemers

Min. 6 – max. 10.

Documenten

Geldige internationale reispas en een visum voor Zuid-Afrika (visum ter plaatse te verkrijgen).

Fysiek

Op sommige tochten heb je de keuze tussen een makkelijke en een iets stevigere wandeling. Tijdens de wandelingen dragen we enkel ons dagrugzakje.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vlucht naar Kaapstad (h/t) is inbegrepen.

Maaltijden

De maaltijden gebruiken we waar we logeren of we gaan op restaurant.

Voor de niet inbegrepen maaltijden worden onderweg inkopen gedaan (picknick) of wordt er gestopt langs een eenvoudig restaurantje voor een lichte lunch.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €550.

Vervoer ter plaatse

Privé-busje (14-seater) ter plaatse.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.