PDF DownloadPDF ICON

Ontdekkingsreis door Zuid-Namibië

Namibië
vanaf €5400.00 | 19 dagen
No Image Found

Omschrijving

verken al wandelend in groep de vier woestijnen van Namibië
verblijf in uitstekende en unieke lodges, B&B's en farms
oneindige vergezichten en surrealistische landschappen

In het land van de San-Bosjesmannen reizen we door de meest indrukwekkende zandduinen ter wereld. We verkennen achtereenvolgens 4 totaal verschillende woestijntypes: de Kalahari, de Nama, de Succulent Karoo en de Namib Woestijn, elk met zijn eigen typische vegetatie. Onderweg ervaren we een oorverdovende stilte en genieten we van de onovertroffen schoonheid van rode rotsen, zandgele sterduinen en diepe canyons.

Wandelend tussen grillige rotsformaties en torenhoge zandduinen ervaren we dat een woestijn niet alleen uit zand bestaat. De Kalahari woestijn in het Oosten is, met een oppervlakte van ongeveer 900.000 km2, de grootste aaneengesloten zandstrook ter wereld. Toch valt er relatief veel regen in deze regio waardoor er naast uitgestrekte zandvlakten en imposante duinen ook grote stukken steppe en savanne voorkomen. In de met stug gras en stekelige struiken begroeide delen komen oa grote kuddes springbokken en Oryxen voor. Met een beetje geluk merken we een woestijnvos op.
Via het kokerbomenwoud en de ruige Nama woestijn bereiken we de Fish River Canyon, één van de grootste canyons ter wereld. De kloof is ongeveer 160 km lang en op sommige plaatsen 550 meter diep. De wandeling die we langs de rand van de ravijn maken levert spectaculaire zichten op de ruige bergen, diepe kloven en grillige rotsformaties.

Vanuit Aus verkennen we de Succulent Karoo Woestijn en het prachtige Ausgebergte. De Succulent Karoo is vooral bekend om zijn grote diversiteit aan vetplanten. Bij neerslag slaan de struiken en planten vocht op in hun bladeren en stengels waardoor ze lange periodes van droogte overleven. We maken enkele afwisselende en onvergetelijk wandelingen en genieten meermaals van een sublieme zonsondergang. In Solitaire verblijven we in een prachtige lodge, in de buurt van het Namib-Naukluftpark.

O.a. de indrukwekkende rode duinen van Sossusvlei, de ruige bergen en uitgestrekte zandvlakten van NamibRand Nature Reserve en de spectaculaire Sesriem kloof zijn ondergebracht in dit uitgestrekte nationaal park. In Sossusvlei vind je de hoogste zandduinen ter wereld. Het uizicht van op de duinen is adembenemend. Zeker bij zonsopgang en zonsondergang krijgt het landschap een surrealistisch aanblik. In dit gebied leven bergzebra’s, Kudu’s en de kleine klipspringer.

Op deze natuurreis in groepsverband door Namibië geniet je van betoverende landschappen in combinatie met het comfort van uitstekende lodges, B&B en farms.

Reis Route

Dag 1-2

Vlucht naar Windhoek. We verlaten meteen de stad en rijden door een heuvelachtig landschap naar onze mooi lodge, gelegen in de Kalahari. Kiripotib is een oase waar het heerlijk vertoeven is na een lange vlucht.

Dag 3

De Kalahari is een grote zandwoestijn van ongeveer 900.000 km2 en bestrijkt delen van Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Naast de woestijn bestaat de Kalahari uit een plateau met een hele specifieke fauna en flora. In de namiddag maken we een 9 km lange wandeling door dit bijzondere gebied.

Dag 4

Dagwandeling in het hart van de geelrode kalahari woestijn met imposante zandduinen en valleien vol woestijngras. Hier kunnen we verschillende soorten vogels, zoals, gieren en maraboes bewonderen. Niet alleen vogels maar ook springbokken, woestijnvossen en gemsbokken kruisen ons pad. In de late namiddag is het heerlijk relaxen bij onze lodge.

Dag 5

Een nationaal monument en één van de belangrijkste attracties van Zuid-Namibië. Nabij Keetmanshoop vinden we ongeveer 250 van deze bomen in een nationaal park. De bomen worden tussen de 3 en 8 meter hoog. De boom overleeft extreme hitte en kan tot 300 jaar oud worden.

Dag 6

Wanneer we in de buurt komen van de brede Oranjerivier wordt het landschap groener. De rivier vormt de de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. In de namiddag kan wie het wenst een kanotocht maken op de Oranjerivier (optioneel). We overnachten in de Karasvallei in Zuid-Namibië.

Dag 7

Namibië heeft 4 verschillende woestijnen. Vandaag verkennen we de ‘Nama woestijn’, een ruige steenwoestijn. Onder begeleiding van een lokale gids wandelen we vandaag door dit bizarre maanlandschap.

Dag 8

We begeven ons naar de ‘Fish River Canyon’. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied zijn de Bosjesmannen of San. Volgens hen is deze kloof gevormd door een reusachtige, kronkelende, slang. De rivier heeft gedurende duizenden jaren een indrukwekkende kloof van 27 km gevormd. De canyon zelf is 160 km lang. We wandelen ongeveer 14 km langs de rand van de ravijn.

Dag 9

We verlaten de Nama woestijn en rijden richting Aus, een gehucht gelegen in het Gondwana Sperrgebiet Rand Park. Klein-Aus Vista is de prachtige uitvalbasis voor onze wandelingen. Hier komen onder andere wilde woestijnpaarden voor. Ze stammen af van de paarden van de vroege Duitse kolonisten en hebben zich volledig aangepast aan het woestijnleven.

Dag 10

Vandaag staat er een stevige wandeling op de planning. De prachtige ‘Eagels Nest’ wandelroute neemt ons mee doorheen de Succulent Karoo Woestijn. Hier gedijen meer dan 1600 verschillende vetplanten. We worden verwend met sublieme panorama’s over de kokerbomen. In de avond genieten we na bij een prachtige zonsondergang.

Dag 11

We hebben 2 opties vandaag. Ofwel wandelen we de ganse dag langs de Geister Trail door het Ausgebergte, ofwel maken we een daguitstap naar Luderitz. We stoppen onderweg om wilde paarden te bewonderen en bezoeken het spookstadje ‘Kolmanskop’. In 1908 werden hier diamanten ontdekt.

Dag 12

Het unieke Drifters Desert Lodge is een privé park van 20 000 ha, gelegen in het Namibrand Nature Reserve. Achter de lodge tonen zich schitterende rode zandduinen. De met gras begroeide duinen wisselen steeds van kleur en licht en bieden een prachtig schouwspel.

Dag 13

We doorkruisen al wandelend het hart van het Namibrand Nature Reserve. Na een flinke dagwandeling is het heerlijk afkoelen bij het zwembad, omringd door desolate vlaktes en zicht op een oneindige horizon.

Dag 14

Het landschap wordt steeds desolater. Het einddoel van onze wat langere tocht vandaag is de indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. We logeren 3 nachten in het kleine dorpje Solitaire, niet ver van de ingang van het nationaal park.

Dag 15

We vertrekken al vroeg naar de bekende rode duinen van Sossusvlei. Het is een stevige klim maar het loont de moeite om de hoogste duin te beklimmen. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang krijgt het landschap een surrealistisch karakter. We wandelen tot bij Dead Valley, een droge “pan” met dode Kameel-doornbomen. Na de middag wandeling doorheen de Sesriem Canyon, 30 meter diep en uitgesleten door de Tsauchab rivier.

Dag 16

Het kleine Naukluft Park, met zijn soms haast verticale pieken tot 1000 m hoogte, vormt het decor voor de volgende twee dagen. ‘The Olive Trail’ is een pittige wandeling, met het nodige stijgen en dalen, en met soms moeilijk begaanbare gedeelten.

Dag 17

Het Naukluft Park diende oorspronkelijk als beschermde habitat voor de inheemse Hartman-bergzebra. Later werd het park, dat enkel te voet kan verkend worden, samengevoegd met het Namib Desert Park, Sossusvlei en Sandwich Harbour tot één groot park: het immense Namib-Nauluft Park. Twee korte wandelingen op het domein van de boerderij waar we verblijven.

Dag 18-19

Na het ontbijt rijden we naar Windhoek. Als de vluchturen het toelaten maken we nog een stop in het stadscentrum. Transfer naar de luchthaven en terugreis. Aankomst in Brussel op dag 19.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • retourvlucht Brussel – Windhoek
 • een bus (14 seater) en 4×4 aanhangwagen die de hele reis beschikbaar zijn
 • 16 nachten in een 3/4 sterren accommodatie: lodge / B&B / boerderij
 • 16 x ontbijt, 1 x lunch en 16 x avondmaaltijd
 • alle toegangsgelden voor de parken
 • game drive in Afrika Safari Lodge
 • Nederlandstalige reisleider
 • alle wandelpermits
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • dranken
 • overige maaltijden
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

We logeren in sfeervolle en erg comfortabele lodges, B&B’s en boerderijen.

Begeleiding

Een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is en meermaals per jaar groepen in Namibië begeleidt.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Deelnemers

Min. 6 max. 8.

Documenten

Een reispas is verplicht (geldig tot zes maanden na terugkeer in België). Voor Namibië is geen visum nodig.

Fysiek

Soms wandelen we slechts enkele uren per dag – andere dagen maken we een dagwandeling. Geringe hoogteverschillen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

De vlucht naar Windhoek (h/t) is inbegrepen.

Klimaat

Typisch woestijnklimaat: droog en zonnig, groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Augustus is een ideale reisperiode: overdag is het aangenaam zonnig en warm (18 à 28°C), maar niet te heet. ‘s Avonds koelt het flink af.

Maaltijden

16 x ontbijt, 1 x lunch en 16 x avondmaaltijd zijn inbegrepen in de prijs.

Voor de overige maaltijden worden onderweg inkopen gedaan (picknick) of wordt er gestopt langs een eenvoudig restaurantje voor een lichte lunch.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €600.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

Vervoer ter plaatse

Privé-busje (14 seater) met aanhangwagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.