PDF DownloadPDF ICON

Umbrië, van Assisi naar Spoleto

Italië
vanaf €1626.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

begeleide wandeltocht in groep door de groene heuvels van Umbrië
bezoek aan prachtige middeleeuwse steden zoals Assisi, Spello en Trevi
verblijf in charmante hotels

Umbrië, in de voetsporen van Franciscus van Assisi

Umbrië is het groene hart van Italië. Het is een ongerept bergland met glooiende heuvels, bedekt met bossen, akkers, wijngaarden en zilvergroene olijfgaarden. In het oosten vormen de Apennijnen de scheiding tussen Umbrië en het gebied van de Adriatische zee. Hier vind je indrukwekkende bergen die doorsneden zijn met diepe valleien, brede in cultuur gebrachte vlaktes en stille bossen.

Op deze wandelreis vormen middeleeuwse steden en dorpen de rode draad. Ze getuigen van de rijke cultuurgeschiedenis van de streek. Ons vertrekpunt is Assisi, culturele parel, pelgrimsstad en de geboortestad van Franciscus. In zijn voetsporen trekken we daarna door het Parco del Monte Subasio en de San Benedetto-abdij naar Spello. Door wijngaarden en olijfgaarden trekken we naar Trevi,  de hoofdstad van de olijfolie, panoramisch gelegen bovenop een heuveltop.

We trekken langs het ‘sentiero degli Ulivi’ (het pad van de Olijven) naar Campello Alto, een ommuurde borgo en volgen de weg van Franciscus verder naar Poreta en het trotse Spoleto. Spoleto is een historische stad die een indrukwekkend beeld geeft van de grote culturele rijkdommen van Umbrië.

Een tocht vol culturele hoogtepunten, door een indrukwekkende natuur, met verblijf in charmante hotels met alle comfort. Hierbij vergeten we zeker niet te proeven van de onvolprezen gastronomie en de uitstekende Umbrische wijnen.

Reis Route

Dag 1

Vlucht vanuit Zaventem naar Rome.

Transfer van de luchthaven van Rome naar Assisi. Bezoek aan de stad.

Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Een mooie schaduwrijke wandeling op de Mount Subasio. Van de Porta Cappuccini gaat de wandeling de Monte Subasio op. Via wandelpaden en rustige wegen keren we weer terug naar Assisi.
Ca. 17 km; 5 uur wandelen; 731 m klimmen, 744 m dalen.

Dag 3

Vandaag weer een mooie route door het Parco del Monte Subasio. De route gaat omhoog naar de hermitage Eremo delle Carceri (830m). Franciscus en zijn metgezellen trokken zich hier terug om te mediteren in de bossen. Na zijn dood is hier een klooster gebouwd. Via de bron de Tre Fontane (750m) dalen we af langs de abdij S. Benedetto. Door het bos en daarna door olijfboomgaarden bereiken we Spello (300m). Het kleurrijke stadje ligt genesteld op de zuidflank van de Monte Subasio en is van Romeinse oorsprong. Je kan er in een museum nog de mozaïeken van een Romeinse Villa zien.
Ca. 17,4 km; 6 uur wandelen; 788 m stijgen, 870 m dalen.

Dag 4

Vandaag een rondwandeling door olijfgaarden en bossen met mooi uitzicht op de heuvels rondom Spello. Via het oude Aquaduct-pad bereiken we het bergdorpje Collepino. Na nog een klim de Monte Subasio wandelen we vervolgens langs olijfgaarden terug naar Spello.
Ca. 12 km; 4 uur wandelen; 484m stijgen, 365m dalen.

Dag 5

Na het ontbijt krijgen we een transfer naar Trevi, de hoofdstad van de olijfolie. De wandeling volgt de weg van Franciscus, een pelgrimsroute die van Toscane naar Rome loopt. De tocht van vandaag is niet zo lang, maar de route klimt en daalt veelvuldig door olijfboomgaarden en bossen. We klimmen naar een Franciscaanse hermitage, nu een klooster in clausuur, dalen af via olijfboomgaarden en klimmen weer naar Campello Alto, een ommuurde borgo.

Ca. 11 km; 4 uur wandelen; 432m stijgen, 358m dalen.

Dag 6

We verlaten Campello Alto en pikken de weg van Franciscus weer op. We dalen af naar Poreta en door olijfboomgaarden trekken we verder naar Osteria waar eens een herberg voor pelgrimsreizigers was. Een stevig klimmetje brengt ons naar Bazzano superiore en langs de restanten van een kasteel dalen we af naar Bazzano Inferiore.

Langs een bospad klimmen we naar de olijfboomgaarden boven Eggi, een ommuurd dorp dat we vervolgens bezichtigen. Hierna wandelen we verder over een rustige landweg naar onze eindbestemming van vandaag, Spoleto. Deze stad met zijn mooie domkerk en trotse kasteel speelde een belangrijke rol in de bekering van Franciscus. We overnachten in een hotel in het centrum van de stad.

Ca. 17,5 km; 5u30′ wandelen; 641m stijgen, 664m dalen.

Dag 7

De wandeling van vandaag loopt door Monteluco. De naam ‘Lucu’ (lucus) betekent ‘heilig bos’, en betekent dat in de oudheid de berg als heilige plaats beschouwd werd. Vanaf de 5e eeuw leefden hier eremieten onder de Benedictijnse regel. Later bouwden de Franciscanen er een klooster. Het eeuwig groene eikenbos was erg belangrijk voor de stad Spoleto en is altijd een beschermd gebied geweest. In de bossen leven er eekhoorntjes, stekelvarkens, wilde katten en dassen.

Ca. 11,5 km; 4 uur wandelen; 510m stijgen, 483m dalen.

Dag 8

In de voormiddag is er tijd voor een bezoek aan Spoleto. In functie van de vluchturen volgt in de namiddag een privé-transfer naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Zaventem.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • heen- en terugvlucht naar Rome
 • privé-transfer van de luchthaven van Rome naar Assisi en terug vanuit Spoleto
 • alle overnachtingen in comfortabele hotels
 • alle maaltijden vanaf de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ‘s ochtends
 • plaatselijke transfers in functie van het programma
 • bagagevervoer
 • lokale toeristenbelasting
 • Nederlandstalige begeleiding
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven en dranken
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Rondreis met bagagevervoer doorheen Umbrië. Wandeltochten met dagrugzak vanuit comfortabele verblijven.

8-daagse groepsreis, waarvan 6 wandeldagen.

Accommodaties

We overnachten in een comfortabel **-hotel in Assisi, in Fontanelle, Spello en Spoleto in ***-hotels. We delen steeds een tweepersoonskamer met privé-badkamer. Eenpersoonskamers zijn mogelijk op aanvraag.

Bagagetransport

Rondreis met bagagevervoer. Wandelingen en bezoeken met dagrugzak.

Begeleiding

Nederlandstalige begeleiding door Louis Van Orshaegen, ervaren Zuiderhuis begeleider.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Fysiek

De wandelroutes lopen door heuvellandschappen met zo nu en dan steilere hellingen. We wandelen tussen 4 en 6 uur per dag. De dagelijkse afstanden liggen tussen de 11 en 17 km. Wandelingen over gevarieerd terrein, bospaden, gravelwegen en verharde wegen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf de eerste dag ‘s avonds tot de laatste dag ‘s ochtends.

Het ontbijt en avondmaal wordt steeds geserveerd in ons hotel. Overdag worden er picknicks voorzien door de reisleider.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er.

Wil je toch een eigen kamer, dan kan dat op deze reis mits een toeslag.

Ontmoetingsplaats

De luchthaven van Zaventem.

Reisprogramma

8 dagen/7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Vlucht vanuit Brussel naar Rome (h/t). Aansluitend transfer per privé-bus naar Assisi. Terugreis naar de luchthaven van Rome vanuit Spoleto per privé-bus.

De lokale verplaatsingen gebeuren met een privé-minibus.

Alle plaatselijke transfers zijn inbegrepen in de prijs, alsook het vervoer van en naar de luchthaven van Rome en het bagagevervoer.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.