PDF DownloadPDF ICON

Het noorden, Swaziland en Lesotho

Zuid-Afrika
vanaf €3995.00 | 20 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelvakantie in groep langs de mooiste wild- en natuurparken van het noorden
game-drives worden afgewisseld met verrassende wandelingen
gediplomeerde Vlaamse gids, woonachtig in Zuid-Afrika

Deze comfortabele groepswandelreis in het noorden van Zuid-Afrika voert ons langs verschillende wild- en natuurparken. Game-drives worden afgewisseld met wandelingen door de parken. Waar het kan laten we ons begeleiden door ervaren parkwachters die ons van dichtbij laten kennismaken met de dieren in hun natuurlijke habitat.

Vanuit Johannesburg reizen we via Graskop en de Panoramaroute naar het bekende Krugerpark. Onderweg maken we prachtige wandelingen rondom de Misty Hills, naar de Lisbon waterval – waar het bij mooi weer zalig zwemmen is – en naar de 700 meter diep uitgesleten Blyde Rivier-canyon. Een stop aan de Three Rondavels, de Potholes en God’s Window kan uiteraard niet ontbreken.

Het Krugerpark is één van de bekendste wildparken in Afrika en wordt beschouwd als één van de beste plaatsen om de big five te spotten in zijn natuurlijke omgeving. ’s Morgens vroeg, wanneer alles terug tot leven komt en het wild op zijn actiefst is, wandelen we door een privé park aan de rand van het Krugerpark. Een ervaring die het gewone safarigevoel ver overstijgt.

We verlaten Zuid-Afrika en brengen enkele dagen door in Swaziland.  Het koninkrijk is ongerept en authentieker dan Zuid-Afrika en heeft een erg gastvrije en vriendelijke bevolking. Het landschap is erg gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, hoge bergen en spectaculaire watervallen. Het Malolotja Nature Reserve en het Mlilwane National Park verkennen we te voet. We wandelen tussen de zebra ‘s, antilopen, wrattenzwijnen en giraffen die ons nieuwsgierig staan aan te kijken.

Terug in Zuid-Afrika, maken we een onvergetelijke wandeling langs de Indische Oceaan en de wetlands van St-Lucia. Vanuit dit laatste dorpje maken we een boottocht door de lagunes en mangroven waar talrijke vogelsoorten, krokodillen en nijlpaarden huizen.

Via het binnenland van Kwazulu Natal rijden we naar de Drakensbergen. Door erosie is hier een spectaculair landschap ontstaan van hoge, scherp gekartelde, pieken en zacht glooiende groene heuvels. Dat dit gebied al sinds de prehistorie bewoond wordt bewijzen de rotsschilderingen die toegeschreven worden aan de San.
Voor we doorreizen naar Lesotho houden we nog een dag halt in het Golden Gate National Park voor een stevige wandeling. Het park is bekend om zijn vreemd gevormde zandsteenformaties in verschillende kleuren rood, oranje, geel en goudbruin.

Vanuit Malealea in Lesotho maken we prachtige wandelingen door de bergen van het kleine koninkrijk, dat terecht het ‘kingdom in the sky’ wordt genoemd. Lesotho is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 meter ligt. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan – we bevinden ons in het onovertroffen land van de Basotho.  Een mooie afsluiter van een reis met vele gezichten en overweldigende indrukken.

Reis Route

Dag 1-2

Vlucht naar Johannesburg en transfer met onze comfortabele bus naar het oosten. Overnachting in Lydenburg. Als we tijdig toekomen kunnen we hier nog een korte wandeling maken.

Dag 3

Vroeg in de morgen beginnen we met een mooie wandeling in de bossen rondom Misty Hills. Hierna rijden we verder door een groen glooiend landschap, via de Long Tom Pas naar Graskop. Later de dag doen we nog een steile korte wandeling tot onderaan de Lisbon waterval, waar het bij warm weer heerlijk zwemmen is. Aan het eind van de dag bereiken we onze gezellige lodge.

Dag 4

Vandaag maken we een prachtige tocht door de ruig geërodeerde uitlopers van de Drakensbergen, een gebied vol pijnboom- en naaldwouden. De Leopard Trail is een 5 uur durende tocht met onvergetelijke uitzichten over de Blyde rivier, de Blyde dam en de Three Rondavels, een markant natuurfenomeen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de andere bezienswaardigheden langs deze route: de meest bekende zijn de Pinnacle, de Potholes en God’s Window.

Dag 5

We verkennen één van ’s werelds beroemdste wildparken, het Kruger National Park. Hier is de kans groot dat we de volledige ‘Big Five’ voor onze lens krijgen: buffel, neushoorn, olifant, leeuw en luipaard, hoewel het spotten van een luipaard vaak het moeilijkst is. We rijden met onze bus (en met een open jeep) het park door en gaan op zoek naar wild. Tijdens die zogenaamde gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naartoe komen. ’s Avonds overnachten we in het Krugerpark of aan de rand van het Krugerpark, waar we een braai houden rondom het kampvuur.

Dag 6

Vandaag verlaten we Zuid-Afrika en reizen we dwars door Swaziland naar het Malolotja Nature Reserve. Het koninkrijkje Swaziland is meer ongerept dan Zuid-Afrika, tradities en gewoontes worden hier beter in ere gehouden. Het land heeft een eigen taal en munteenheid en de bevolking is zeer vriendelijk. Het landschap van Swaziland is heel gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een totaal andere sfeer dan in Zuid-Afrika.

Dag 7

We maken een dagwandeling door het groene glooiende park met schitterende vergezichten en watervallen. Verschillende soorten antilopen, nyala’s, giraffen.. staan ons nieuwsgierig aan te kijken.

Dag 8

Na 3 uur rijden komen we aan in Mlilwane. Mlilwane Nationaal Park is een van de juwelen van Swaziland. Een park met enorm veel mogelijkheden. Hier wandelen we door het park tussen de wildebeesten, zebra’s en wrattenzwijnen. Een trip op een mountainbike doorheen het park is ook een aanrader.

Dag 9

Vandaag doen we de 6 uur lange en mooie tocht naar ‘Execution Rock’. Een tocht doorheen het park met als einddoel een prachtig uitzicht over de Ezulwine vallei.

Dag 10

Na de Swazi’s maken we kennis met de Zulu’s. We steken weer de grens over naar Zuid-Afrika en bereiken de provincie Kwazulu Natal, het woongebied van het trotse Zulu-volk.
In de namiddag wandelen we langs de Indische Oceaan en het merengebied van St-Lucia.  ’s Avonds kan je een avondsafari maken (optioneel). Een bijzondere ervaring om in het donker te speuren naar in de schijnwerpers oplichtende ogen. Naast het grote wild worden zo juist ook de prachtige kleine diertjes, zoals de kameleon, goed zichtbaar.

Dag 11

St-Lucia en Cape Vidal liggen midden in een uniek gebied van wetlands langs de kust van de Indische Oceaan. Hier maken we een mooie strandwandeling rond St-Lucia en het merengebied. In de late namiddag maken we nog een boottrip doorheen dit beschermde natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Onderweg stappen we uit voor een korte wandeling langs de oevers van de rivier.

Dag 12

We vertrekken zuidwaarts en rijden via de binnenlanden van Kwazulu Natal naar de Drakensbergen. Eerst stoppen we nog in Howick waar we een korte maar mooie wandeling ondernemen tot bij de waterval. Daarna rijden we door naar Giants Castle. Dit gedeelte van het gebergte, in Kwazulu Natal, langs de grens van Lesotho heeft de Werelderfgoedstatus en vormt het Ukhahlamba National park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken.

Dag 13

Door erosie is hier een landschap ontstaan van hoge, scherp gekartelde pieken en zacht glooiende groene heuvels. De kans is groot om tijdens de dagwandeling van 6,5 uur verschillende diersoorten zoals de baviaan, eland, antiloop en klipspringer te zien.

Dag 14

We rijden naar onze volgende bestemming. Het prachtige Injesuthi-kamp waar we de volgende 2 nachten verblijven. In de namiddag doen we een 4 uur durende wandeling naar de Battle Caves. Ook is het nog mogelijk om de zogenaamde ‘Bushmanpaintings’ te bezoeken, rotsschilderingen die in een ver verleden door de San (Bosjesmannen) zijn gemaakt.

Dag 15

Vandaag maken we een schitterende dagwandeling door de fascinerende natuur van de Drakensbergen. Via de Grindstone Caves gaan we door de Cataract Valley. We zullen niet alleen genieten van spectaculaire vergezichten, maar ook van verfrissende watervallen.

Dag 16

Het park is beroemd voor zijn theatrale zandsteenformaties, waaronder de Golden Gate, de Brandwag, Sampioenrots en Katedraalgrot. Hier maken we een mooie, pittige wandeling doorheen het kleurrijke Dolerietgebied. Vandaag hebben we de hele dag om het prachtige park te verkennen.

Dag 17

Lesotho, een onafhankelijk koninkrijkje dat volledig door Zuid-Afrika wordt omringd, ligt op een hoogte tussen de 1500 en 3500 meter. Nadat we het land zijn binnengereden lijkt het alsof de tijd stilgestaan heeft en is het duidelijk dat we ons in een compleet ander land bevinden; het land van de Basotho. De Basotho zijn trotse mensen die zich kleden in kleurige dekens en wollen mutsen en die zich vooral te voet of te paard verplaatsen. Onze accommodatie in Malealea is een ideale uitvalbasis voor wandelingen in het bergachtige gebied. In de late namiddag wandelen we van de ‘Gates of Paradise’ tot bij de Lodge, een ideale manier om de sfeer van Lesotho op te snuiven.

Dag 18

In de voormiddag wandelen we 4 uren naar de Botsoela-waterval, waar het bij mooi weer heerlijk zwemmen is. In de namiddag maken we een wandeling naar de “Bushmanpaintings”. Een tocht op de rug van een pony door het landschap van bergen en diepe valleien is zeker ook een aanrader.

Dag 19-20

Vandaag verlaten we Lesotho en rijden we terug naar Johannesburg. Terugvlucht op dag 19.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • vlucht Brussel – Johannesburg (h/t)
 • transport en tolgelden
 • alle overnachtingen
 • 32 maaltijden (17 x ontbijt, 2 x lunch en  13 x avondmaal)
 • game drive in Kruger National Park (1 volledige dag)
 • bootsafari in St-Lucia
 • Nederlandstalige nationale gids
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank
 • overige maaltijden
 • fooien
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering
 • optionele activiteiten:
  • fietsen of paardrijden Mlilwane: +/- €30
  • nachtsafari St-Lucia: +/- €35
  • ponyrijden Lesotho: +/- €20
  • safari Hluhluwe: +/- €50

Praktische info

Aard van het programma

Wandelvakantie langs de mooiste wild- en natuurparken in het noorden van Zuid-Afrika.

Accommodaties

We logeren in sfeervolle lodges, guesthouses en chalets. Soms logeren we in gezellige huisjes met een zithoek en een keuken.

Begeleiding

Deze groepsreis zal worden begeleid door een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Deelnemers

Min 6 – max. 10.

Documenten

Geldige reispas en een visum voor Zuid-Afrika (Visum ter plaatse te verkrijgen).

Fysiek

Eenvoudige wandelingen met beperkte hoogteverschillen worden afgewisseld met enkele pittige dagtochten door berggebieden. Je draagt enkel een dagrugzak.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten naar Johannesburg (heen/terug) zijn inbegrepen.

Maaltijden

De maaltijden gebruiken we waar we logeren of we gaan elders op restaurant.

Voor de niet inbegrepen maaltijden worden onderweg inkopen gedaan (picknick) of wordt er gestopt langs een eenvoudig restaurantje voor een lichte lunch.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €550.

Uitbreidingen

Prijs optionele activiteiten:

 • fietsen of paardrijden Mlilwane: +/- €30
 • nachtsafari St-Lucia: +/- €35
 • ponyrijden Lesotho: +/- €20
 • safari Hluhluwe: +/- €50
Vervoer ter plaatse

Privé-busje (14-seater) ter plaatse.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Noorderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Noorderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Noorderhuis BV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Noorderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Noorderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Noorderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.