PDF DownloadPDF ICON

Heuvelland - Aan weerskanten van de Schreve

België
vanaf €305.00 | 3 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelweekend in groep vanuit vast verblijf
authentieke dorpjes en panoramische vergezichten
Kemmelberg, Rode Berg, Mont des Cats

“De Schreve is e benoamienge die menschen uut de Westoek geevn an ’t stik van de Frans-Belgsche grenze die de regio verdêelt in de Westoek en Frans-Vloandern. De Schreve noemn ze terplekke oek wel de frountiern”.

Tijdens dit wandelweekend wandelen we op en rond de heuvels van de Westhoek. We ontdekken een uniek wandelgebied met authentieke dorpjes, panoramische vergezichten en ongestoorde natuurgebieden. Deze streek is doordrongen van panoramische hoogstandjes: Vidaigneberg, Rode Berg, Scherpenberg en Monteberg. We laten ons verrassen door aantrekkelijke natuurgebieden als De Breemeersen, Broekelzen en Sulferberg.

Dat Vlaanderen nog een stuk doorloopt in Frankrijk ondervinden wij in de stadjes Berthem en Boeschepe of in het cafe op de Monts des Cats waar men je in het Vlaams bedient.

Westouter, Loker, Dranouter en Kemmel, aan de Vlaamse zijde van de Schreve, stralen rust en vrede uit. Toch zijn de herinneringen aan de Grote Oorlog steeds dichtbij. Typisch voor het Heuvelland is de ‘couleur locale’ met de streekgastronomie, de vele bruine kroegen onderweg en de vriendelijke plattelandsbewoners die ons met plezier wegwijs maken in hun cultuur.

Reis Route

Dag 1

Wij starten het wandelweekend met een luswandeling langs de Rode Berg en de Scherpenberg. We stappen langs een aantal holle wegen en bronbosjes en genieten van prachtige vergezichten over het glooiende landschap. Bij mooi en open weer kunnen we zelfs de zee zien aan de horizon. We wandelen langs de natuurgebieden Broekelzen, Sulferberg, Scherpenberg en Hellebeek. Onderweg lopen we door de wijngaarden van de Rode Berg.
Aansluitend inchecken, avondmaal en overnachting in het hotel. Wie er ’s middags nog niet kon bijzijn sluit zich voor het avondmaal aan bij de groep.

12 km; 3 tot 4 uur wandelen

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt verzamelen we voor een luswandeling, grotendeels in het Franse deel van het Vlaamse heuvelland. Wij stappen langs de Rode Berg en de Mont Noir naar Monts des Cats, waar wij een korte lunchstop houden.
Op de terugweg gaat het langs de Mont Berthem en de Mont Boeschepe om via de voet van de Mont Noir terug de Rode Berg te bereiken. We stappen over rustige landelijke paden en holle wegen en genieten van prachtige vergezichten over het Frans-Vlaamse landschap.

20 km; 5 uur wandelen

Dag 3

Er staat een luswandeling langs de beroemde Kemmelberg, strijdtoneel in WOI en vandaag gekend van diverse wielerwedstrijden (oa Gent-Wevelgem), op onze planning. We genieten van verrassende vergezichten over het land van de Grote Oorlog. Juist voor Kemmel maken we een korte omweg om enkele Engelse bunkers uit WOI te bezichtigen. Halfweg de wandeling, in het dorp Kemmel, wordt een kleine stop gehouden op één van de vele gezellige terrasjes. Ook op de terugweg genieten we van prachtige panorama’s en, na een pittig klimmetje door het bos, bereiken we de wijngaarden van de Monteberg.

Na de wandeling nemen we afscheid op een Rode Berg-terrasje.

20 km; 5 uur wandelen


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • begeleiding
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • heen- en terugreis
  • drank
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Comfortabel hotel in Westouter. Tweepersoonskamers met sanitair op de kamer.

Begeleiding

Dirk Tas, ervaren Zuiderhuis begeleider.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen wagen (ev. kostendelend samenrijden via Zuiderhuis).

Ontmoetingsplaats

Afspraak voor de eerste wandeling om 13u30 op de parking van Hotel Belvedere. Inchecken in het hotel gebeurt na de wandeling.

Wie later toekomt, en niet aan de eerste wandeling deelneemt, kan individueel inchecken in het hotel. Je ontmoet dan de reisleider en de overige deelnemers tijdens het diner.

Fysiek

2 wandelingen van +/- 20 km en 1 wandeling van +/- 12 km over licht glooiend terrein. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie.

Reisprogramma

3 dagen / 2 nachten, waarvan 3 wandeldagen.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s middags. Avondeten in het hotel.

Aard van het programma

Wandelweekend in groep vanuit vast verblijf.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.