PDF DownloadPDF ICON

De Champagne

Frankrijk
vanaf €399.00 | 4 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelweekend in groep vanuit vast verblijf
wijngaarden van het natuurpark tussen Reims en Epernay
bezoek aan champagnekelders met degustatie

De licht glooiende heuvels van de Champagne bieden dankzij hun karakter en microklimaat mooie wandelmogelijkheden. De wandelingen vinden vooral plaats in het oostelijke deel van het Parc naturel régional de la Montagne de Reims.

Bezoek aan een wijnkelder met passende degustatie is een logische en leuke afwisseling en behoort ongetwijfeld tot de hoogtepunten van dit wandelweekend.

Reis Route

Dag 1

Wandeling van Le Phare de Verzenay naar de molen van Verzenay. Tussen de wijngaarden van Verzenay met panorama’s op de hellingen van La montagne de Reims wandelen we van de vuurtoren naar de molen van Verzenay.
Terugkeer naar Le Phare de Verzenay langs de bosrand met mooie vergezichten op de molen en de vuurtoren.
We volgen de wandelroute die ons leidt van Verzenay naar Verzy en terug, langs wijngaarden, de bekende ‘Faux de Verzy’, ‘Le Mont Sinaï’.

Met de wagen via Champagnedorpjes naar het logies.

15 km; 4 uur wandelen; 180m stijgen en dalen

Dag 2

Bezoek aan champagnekelder met degustatie.

Op stap langs het ‘Canal Latéral à la Marne’ en de rivier de Marne. Wandelen tussen de wijngaarden en bergop op zoek naar panorama’s op het dorop en rivier de Marne.

Mogelijkheid tot bezoek aan Epernay met zijn Avenue de Champagne.

6,5 km; 2 uur wandelen; 65m stijgen en dalen

Dag 3

Op deze afwisselende tocht wisselen bos en wijngaarden elkaar af.

Degustatie bij een lokale champagneproducent.

13 km; 4 uur wandelen; 290m stijgen en dalen

Dag 4

Wandeling tussen de wijngaarden rond Trépail.

Na de wandeling vertrek huiswaarts. Vrijblijvende tussenstop in Reims behoort tot de mogelijkheden.

14 km; 4 uur wandelen; 100m stijgen en dalen


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • begeleiding
  • 2 degustaties
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • heen- en terugreis
  • drank
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Comfortabel hotel. Tweepersoonskamers met eigen sanitair in een logies met een lange, rijke traditie.

Begeleiding

Kris Bollengier, Zuiderhuis begeleider die de reis uitwerkte.

Deelnemers

Min. 8 – max. 12

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen wagen (ev. kostendelend samenrijden via Zuiderhuis).

Ontmoetingsplaats

Afspraak voor de eerste wandeling in Le Phare de Verzenay.

Wie later toekomt, en niet aan de eerste wandeling deelneemt, kan individueel inchecken in het hotel. Je ontmoet dan de reisleider en de overige deelnemers tijdens het diner.

Fysiek

Gevarieerde wandelingen met geringe hoogteverschillen in Moussy, nabij Epernay.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ‘s avonds tot de laatste dag ‘s middags. Avondeten in het logies.

Reisprogramma

4 dagen / 3 nachten, waarvan 4 wandeldagen.

Aard van het programma

Wandelweekend in groep vanuit vast verblijf.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.