PDF DownloadPDF ICON

De bruisende Vulkaaneifel

Duitsland
vanaf €295.00 | 3 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelweekend in groep vanuit vast verblijf
idyllisch gelegen hotel
langs stille getuigen zoals maaren, kraters, lavaformaties

De bruisende Vulkaaneifel is een vulkanisch gebied dat nog altijd actief is! We wandelen langs stille getuigen van dit spetterende tijdperk.

De Vulkaaneifel is een onderdeel van een laaggebergte waar onder andere de ganse Eifel toebehoort. De streek dankt zijn naam aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd of beter gezegd, nog steeds vormt, want het gebied is eigenlijk een ‘letterlijke’ hot-spot die nog altijd actief is! De laatste uitbarstingen dateren van slechts 10.000 jaar geleden. Wetende dat er telkens een tussenperiode is van 10.000 à 20.000 jaar voor er een nieuwe uitbarsting plaatsvindt, kan dit dus een spetterende reis worden! Er volgt een ambitieuze driedaagse in de Vulkaaneifel. Zowel de befaamde Dauner Maaren, het spectaculaire Lieserpad, de burchten van Manderscheid, het Meerfelder Maar, de Windsbornkrater, de Mosenberg-vulkaangroep als de Wolfsschlucht worden tijdens deze drie wandeldagen aan elkaar gebreid. Het Lieser-riviertje stroomt van Daun over Manderscheid naar de Moezel en heeft hierbij een diepe inkerving in het plateau gesneden. Het water kronkelt en keert, stroomt, kabbelt, versnelt en wringt zich door de stenige ondergrond. Op halve hoogte, tegen de scherpe helling aan, flankeert een smal pad het ravijnbos. Met enige zin voor overdrijving noemen de bewoners van de Eifel hun Lieserpad ‘alpien’. Rondom hebben de vulkanen hier tot in een niet zo ver verleden lelijk huis gehouden. Ze lieten merkwaardige sporen na. Op de Mosenberg wandelen we langs en over de askragen, zeg maar: de gestolde lava van liefst vier vuurmonden. De Windsbornkrater liep vol water en vormt een meer dat boven het plateau uit steekt. Je vraagt je af hoe dit kan? Tijdens de wandeling verneem je er alles over. Je wordt ingewijd in de diverse types vulkaanmeren, die hier ‘Maaren’ noemen. De omgeving van Daun is er door getekend, maar bezit niet het exclusieve monopolie. Van op de uitzichttoren ‘Landesblick’ overschouwen we de halve Eifel. We kijken meteen neer op het Meerfelder Maar, het resultaat van een gigantische ondergrondse ontploffing.

Reis Route

Dag 1

Namiddagwandeling vanaf het hotel.

Voor wie in de loop van de namiddag aankomt: een (individueel) bezoek aan het Vulkaanmuseum in Manderscheid vormt een goede inleiding op het weekend. Als tweede tip geldt een bezoek aan de burchten van Manderscheid.

Dag 2

We verplaatsen ons naar de omgeving van Daun voor een wandeling die een stukje Lieserpad combineert met het Schalkenmehrener, Weinfelder en Gemündener Maar.

OF

We wandelen vanuit ons verblijf via de Kleine Kyll en de Wolfsschlucht naar de Lieser. Langs het meest spectaculaire stuk van het pad lopen we langs de burchten van Manderscheid (pauze) door om onze lus rond te krijgen.

20 tot 25 km wandelen

Dag 3

Verkenning van zowel de Windsbornkrater, het Meerfelder Maar als de Mosenberggroep. Tegen omstreeks halfdrie zijn we terug in het hotel.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • begeleiding
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • heen- en terugreis
  • dranken
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Het driesterrenhotel ligt net buiten het centrum van Manderscheid op een unieke locatie in het groen. Het is één van de bekendste hotels met een voortreffelijk restaurant in de regio en bezit een gezellige tuin met visvijvers. Forel is dé specialiteit in de hotelkeuken. Het hotel is recent gerenoveerd en was vroeger een watermolen. Tweepersoonskamer met eigen badkamer. In het hotel is een Eifelshop.

Begeleiding

Robert Weemaes, ervaren Zuiderhuis begeleider die de reis reeds jaren kent.

Fysiek

Dagtochten van 20 tot 25 kilometer over heuvelachtig terrein. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen wagen (ev. kostendelend samenrijden via Zuiderhuis).

Ontmoetingsplaats

Het hotel in Manderscheid.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s middags. Avondeten in het logies.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Reisprogramma

3 dagen / 2 nachten, waarvan 3 wandeldagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.