PDF DownloadPDF ICON

Extremadura, een ongekend stukje Spanje

Spanje
vanaf €1455.00 | 9 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelreis in groep vanuit 4 logies
Valle del Jerte met zijn kersenbloesems
observeer roofvogels en ooievaars

Extremadura, een groepsreis waar we in een ongerepte natuur een waar ornithologisch paradijs ontdekken en historische parels zoals het bedevaartsoord Guadelupe en Werelderfgoedsteden.

Wandelen in nagenoeg ongerepte natuur vormt de hoofdmoot van deze reis maar we nemen ook de tijd om een bezoek te brengen aan enkele prachtige stadjes met een rijk historisch patrimonium dat dateert uit de tijd van de conquistadores.

Vanuit de Valle del Jerte, getooid met kersenbloesems, trekken we naar Garganta de los Infiernos. Dit is een merkwaardig geërodeerde riviervallei aan een bergflank van de Sierra de Gredos. In de Garganta de las Nogales klimmen we langs opeenvolgende watervallen.

Het rotsmassief Salto del Gitano in het natuurpark Monfragüe is het decor voor een waar roofvogelspektakel. Diverse soorten gieren, steen- en keizersarenden vliegen er af en aan en zwarte ooievaars hebben er hun nesten. Ook in Los Barruecos, een natuurgebied met talrijke waterpartijen tussen imposante granietblokken, observeren we broedende ooievaars op de rotstorens.

We wandelen door de Sierra de Villuercas via een historische camino naar het bedevaartsoord Guadelupe dat door een indrukwekkend kloostercomplex gedomineerd wordt. Helemaal anders ervaren we de rust en eenvoud van het dorpje Cabañas de Castillo dat tegen een rotswand met kasteelruïne aanligt. Ook in Cáceres, Trujillo en Plasencia treffen we nog fraaie stukjes werelderfgoed.

Reis Route

Dag 1

Vlucht naar Madrid. Afhalen huurwagens. Transfer naar de Valle del Jerte. Deze vallei staat bekend om de kersen die in deze periode van het jaar volop in bloei staan.

Afhankelijk van de vluchturen kan er nog tijd zijn voor een wandeling.

Overnachting in Cabezuela del Valle.

Dag 2

Vandaag maken we twee wandeltochten in de Valle del Jerte. De bosrijke flanken zijn beschermd natuurgebied en worden doorsneden door indrukwekkende kloven. Vanuit Navoconcejo wandelen we naar de Garganta de las Nogales en in de namiddag verder naar de Ruta de los Castaños.

Overnachting in Cabezuela del Valle.

7 km; 300m stijgen en dalen
11 km; 500m stijgen en dalen

Dag 3

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een dagwandeling in natuurreservaat Garganta de los Infiernos. We wandelen langs los Pilones, een reeks natuurlijk uitgesleten waterbekkens en klimmen gestaag omhoog. Al snel hebben we een indrukwekkend zicht op de hele vallei met op de achtergrond de uitlopers van de Sierra de Gredos.

Overnachting in Cabezuela del Valle.

16 km; 900m stijgen en dalen

Dag 4

We brengen vandaag een kort bezoek aan het historisch centrum van Plasencia en rijden verder naar Villareal in het natuurpark Monfragüe. Dit prachtige park rond de Taag biedt bescherming aan een indrukwekkend aantal gieren dat hier rond de grillige pieken zweeft. We maken een wandeling naar de Cerro Gimio vanwaar we het beste uitzicht hebben over het park.
Verplaatsing naar Villarreal de San Carlos.

Overnachting in Villarreal de San Carlos.

8 km; 300m stijgen en dalen

Dag 5

Vandaag ondernemen we een dagtocht naar het Castillo Monfragüe en de Salto del Gitano. We wandelen langs de Taag langzaam omhoog naar het castillo. Dit is vanwege de thermiek één van de beste uitkijkpunten om de gieren en roofvogels te kunnen observeren. Rond de vlakbij gelegen Salto del Gitano bevinden zich de nesten met de jongen.

Overnachting in Villarreal de San Carlos.

14 km; 500m stijgen en dalen
6 km; 200m stijgen en dalen

Dag 6

Na het ontbijt transfer naar Malpartida de Caceres. Hier maken we een wandeling in het natuurmonument Los Barruecos. In de namiddag rijden we door naar Caceres. We brengen een bezoek aan het ommuurde middeleeuwse centrum van deze stad.

Overnachting in Cáceres.

10 km; 300m stijgen en dalen

Dag 7

Vandaag starten we met een rit naar de Villuercas. Onderweg bezoeken we Trujillo, de geboorteplaats van de conquistador Pizarro. Rond de middeleeuwse plaza bevinden zich de renaissancepaleizen van de veroveraars die Pizarro vergezelden. Nadien genieten we nog van een wandeling rond het dorpje Cabañas del Castillo.
Verplaatsing naar Guadalupe.

Overnachting in Guadalupe.

8 km; 300m stijgen en 400m dalen

Dag 8

We maken een wandeling in het Villuercas gebergte langs één van de historische routes die naar het stadje Guadeloupe leiden. Daar brengen we een bezoek aan het klooster.

Overnachting in Guadalupe.

16 km; 500m stijgen en dalen

Dag 9

Afhankelijk van de vluchturen eventuele korte wandeling in de omgeving van Solana de Cabañas. Transfer naar de luchthaven van Madrid en terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • vluchten en huurwagen
  • toegangsgelden musea en historische gebouwen
  • begeleiding
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • dranken
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Wandelreis in groep. Verplaatsing met huurwagen. Vanuit 4 logies.

Accommodaties

We slapen in comfortabele casa rurales, hotel en hostal. In principe tweepersoonskamers.

Begeleiding

Ludwig D’Haese, ervaren Zuiderhuis begeleider die de reis reeds jaren kent.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Deelnemers

Min. 6 – max. 7.

Fysiek

Aangename wandelingen van ongeveer 5 tot 6 uur per dag. Beperkte hoogteverschillen. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ‘s avonds tot de laatste dag ‘s ochtends. Avondeten in het logies of in typische restaurants in de buurt. De begeleider zorgt voor de picknick.

Ontmoetingsplaats

De luchthaven van Zaventem of Charleroi.

Reisprogramma

9 dagen/8 nachten, waarvan 7 wandeldagen (afhankelijk van de vluchturen nog een korte wandeling de eerste en laatste dag).

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van een huurwagen om ons te verplaatsen. De huurwagen wordt bestuurd door de begeleider.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten Zaventem of Charleroi – Madrid (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.