PDF DownloadPDF ICON

Rond de Combins

Zwitserland, Italië
vanaf €910.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

rugzaktrekking in groep in Zwitserland en Italië
overnachtingen in berghutten (telkens rond 2500m)
het legendarische Hospice op de Col du Grand Saint-Bernard

Een trekking over Alpenpassen tussen Wallis en Aosta.

We beginnen aan de tocht rond dit machtige gebergte in het Zwitserse Bourg-St.-Pierre, waar de kerk en mooie huizen getuigen van een ver verleden. De 4314 meter hoge Combins is eigenlijk bijna een massief op zich en is wellicht het mooist bij zonsondergang wanneer zijn wanden in vuur en vlam gezet worden.

Het hoogste punt van de tour is de Col des Otanes (2870m), vanwaar we een schitterend zicht hebben op de rotsen en gletsjers van de “Combins”. Vertrek en aankomst is in Zwitserland maar we lopen ook twee etappes op Italiaanse bodem. Zo komen we bij de bekende Grote St.-Bernardpas, waar we overnachten in het legendarische Hospice. Aan de kant van de oostvallei zien we een stuk van de oude Romeinse weg, ingesneden in de rots.

Reis Route

Dag 1

Afspraak in de vooravond in Bourg-Saint-Pierre.

Overnachting in Bourg-Saint-Pierre.

Dag 2

Vanuit Bourg-St.-Pierre klimmen we naar de alpenweiden van “Alpe Le Coeur”, vanwaar we een mooi panorama krijgen op de Val d’Entremont en op het oostelijke stuk van de keten van de Mont Blanc.

Overnachting in Cabane Col de Mille (2473m).

4u wandelen; 1000m stijgen en 160m dalen

Dag 3

We trekken langs de Col La Chaux naar Servay (2074m) en de Cabane de Brunet (2103m). Daarna stappen we langs een mooie alpiene route naar de Col des Avouillons (2647m). Aan de andere kant van de Glacier des Corbassière ligt ons einddoel. We dalen naar de vlakke gletsjer en steken die over. Verder naar de hut met gewelding uitzicht op de Grand Combin!

Overnachting in Cabane de la Panossière (2645m).

6u30 wandelen; 1020m stijgen en 850m dalen

Dag 4

Een hoogalpiene dag gekruid met almweiden gevuld met edelweiss, gemsen, steenbokken en marmotten. Langs de Col des Otanes 2846m komen we bij het Lac de Mauvoisin. Een mooie wandeling door de oostflank boven het meer brengt ons tot Pont du Lancet op 2042m hoogte. Vandaar is het rustig klimmen naar de Cabane de Chanrion.

Overnachting in Cabane de Chanrion (2462m).

8u wandelen; 1300m stijgen en 1500m dalen

Dag 5

Vanuit Chanrion is het mooi klimmen naar de 2797m hoge Fenêtre Durand. Vanuit het venster duiken we Italië in. Over Alpe des Thoules 2378m en Alpe Champillon 2078m komen we aan onder de zuidflank van de Grand Combins en bij de nieuwe Rifugio Champillon.

Overnachting in Rifugio Champillon (2465m).

7u wandelen; 1120m stijgen en 1150m dalen

Dag 6

We beginnen de dag met een korte klim naar de Col de Champillon (2708m) vanwaar we een prachtig uitzicht op de Mont Blanc krijgen. We dalen nadien naar Combe Germain op 1868m. Over een hoogteweg komen we bij de pasweg en Cantina d’Aosta. Vandaar is het nog even klimmen naar de Col du Grand Saint-Bernard op 2469m hoogte.

Overnachting in het legendarische Hospice du Grand Saint-Bernard (2469m).

7u wandelen; 1100m stijgen en 1000m dalen

Dag 7

We klimmen zigzaggend naar de Fenêtre de Ferret (2698m) en zo naar naar de Col du Bastillon op 2757m hoogte. Van hier is het dalen naar Bourg-Saint-Pierre waar we logeren in een gezellig hotelletje.

Overnachting in Bourg-Saint-Pierre.

7u wandelen; 950m stijgen en 1650m dalen

Dag 8

Einde van de reis na het ontbijt. Iedereen keert huiswaarts met prachtige herinneringen aan onze groepsreis in de machtige Alpen.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • begeleiding
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • heen- en terugreis
  • dranken
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Rugzaktrekking in groep met verblijf in berghutten.

Accommodaties

We overnachten in comfortabele berghutten (meerpersoonskamers met gedeeld sanitair). Een lakenzak dien je zelf mee te brengen. Daarnaast delen we ook de kamer in de legendarische Hospice op de col du Grand Saint-Bernard en in een gezellig hotel te Bourg-Saint-Pierre.

Bagage

Meerdaagse rugzak.

Begeleiding

Louis Van Orshaegen, ervaren Zuiderhuis begeleider die de reis kent.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Fysiek

Stevige huttentocht. We maken dagwandelingen van gemiddeld 7 uur en overbruggen hoogteverschillen van meer dan 1000 m. Bij slecht weer kan het programma aangepast worden.

De overwegend gemarkeerde bergpaden naar en tussen de hutten zijn zeer goed onderhouden en te bewandelen. Het is een mix van brede en smalle paden met diverse ondergrond.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen wagen (ev. kostendelend samenrijden via Zuiderhuis).
Reken in Zwitserland op een wegenvignet.
De iets langere route over Besançon en Lausanne is aanbevolen.

Bourg-Saint-Pierre is ook te bereiken met het openbaar vervoer. Je reist dan met de trein naar Martigny en van daaruit met een lokaal treintje en postbus verder tot Bourg-Saint-Pierre.

Maaltijden

Dit wandelarrangement wordt geboekt op basis van volpension: ontbijt en diner. Picknick voor ‘s middags. Alle maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s morgens.

Ontmoetingsplaats

We spreken af met de groep en de reisleider op dag 1 rond de middag in het dorp Bourg-Saint-Pierre te Zwitserland.

Reisprogramma

8 dagen/7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.