PDF DownloadPDF ICON

Onder Canvas - 'Streek-GR Vlaamse Ardennen'

België
vanaf €375.00 | 3 dagen
No Image Found

Omschrijving

comfortabele trekking in groep langs de GR-streek Vlaamse Ardennen met Nederlandstalige begeleiding
overnacht in een tipi tent op unieke locaties in de natuur
geniet van vers bereide maaltijden aan het kampvuur, voorzien door het logistieke team

De ‘Streek-GR Vlaamse Ardennen’ is een meerdaagse trekking in lusvorm over een afstand van ongeveer 160 km die start in Oudenaarde. Tijdens de tocht ontdek je ongekende bospaden en veldwegen en geniet je van beukenbossen mooie vergezichten. De heroïek van ‘De ronde van Vlaanderen’ is nooit veraf!

Tijdens dit weekend ontdekken we een deel van deze route. We starten aan het treinstation in Geraardsbergen waar we de bekende muur beklimmen om zo de tocht te starten. Na 3 mooie wandeldagen en beklimmingen van onder andere de Taaienberg en de Koppenberg, eindigt onze tocht aan het station van Oudenaarde.

Het logistieke team dat ons vooruit reist, zet elke dag een heus tentenkamp op: ruime tenten met comfortabele matrassen, een gezellige bar, een vers bereid avondmaal dat je aan tafel en verorbert, een openlucht-douche en -toilet, een gezellig vuurtje voor het slapengaan en een stevig ontbijt en lunchpakket om de volgende dag weer op pad te gaan… Je draagt tijdens de tocht dus geen zware rugzakken en komt bij aankomst meteen tot rust met een drankje in de hand. Elke overnachtingsplaats biedt bovendien een prachtig zicht op heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Reis Route

Dag 1

Vandaag starten we met een lichte inloopwandeling, al gaat het meteen flink omhoog! We overwinnen immers één van de meest iconische sites van “De Ronde van Vlaanderen”: de Muur van Geraardsbergen. Nadien laten we Geraardsbergen achter ons en trekken we verder naar onze eerste overnachtingsplaats. Daar aangekomen, genieten we van een verfrissend drankje en een lekkere maaltijd in ons kamp.

15 km; 4 uur wandelen; 118 m stijgen; 76 m dalen

Dag 2

Het eerste deel van de wandeling leidt ons door weilanden naar het Livierenbos. Hier wandelen we op de taalgrens enkele kilometers omhoog. Als we het Livierenbos achter ons laten, komen we na 1,5 km in het Brakelbos. We blijven de taalgrens volgen. Het pad leidt ons naar het charmante dorpje La Houppe en het hoogste punt voor vandaag. Vervolgens laten we de taalgrens achter ons. We wandelen nog even op een bospad vooraleer we terug kunnen genieten van de weiden en – what’s in a name – ‘weidse’ vergezichten. Het einde van de tocht brengt ons in Maarkedal, waar we overnachten op een open weide om ten volle van het uitzicht te genieten.

20 km; 5:30 uur wandelen;  455 m stijgen; 408 m dalen

Dag 3

Vandaag staan er 2 toppers op het programma van “De Ronde van Vlaanderen”. Na een kwartiertje beginnen we aan de afdaling van de Taaienberg. Na de afdeling volgen we enkele meters een riviertje alvorens we onze tocht beginnen naar de bekende Koppenberg. Na ongeveer 2 km kunnen we onze kuiten al een keer trainen met een stevige klim van ongeveer 1 km. Na enkele kilometers komen we aan in het Koppenbergbos. We wandelen eerst een paar kilometer naar beneden, alvorens we ons wagen aan de beklimming van de mythische Koppenberg. Het is een korte maar stevige klim, die beloond wordt met prachtige uitzichten over de Vlaamse Ardennen. Nadien gaat het enkel nog maar bergafwaarts. We wandelen de benen nog wat los in Oudenaarde, waar we enkele bezienswaardigheden passeren, alvorens we aan het station toekomen. Voor de liefhebbers is er misschien zelfs nog tijd om een bezoekje te brengen aan het Centrum Ronde van Vlaanderen.

19 km; 5 uur wandelen; 262 m stijgen; 340 m dalen


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • Alle overnachtingen in een ruime 2-persoonstent
 • Alle maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s middags
 • Water, thee en koffie
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Logistiek team staat in voor bagagevervoer, opbouw en afbraak kamp, eten,…
 • Bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • fris- en alcoholische dranken
 • persoonlijke uitgaven
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Comfortabele trekking, grotendeels langs de ‘Streek-GR Vlaamse Ardennen’ onder het concept ‘Onder Canvas’. Bagage wordt vervoerd.

Accommodaties

Je overnacht in ruime Sibley belltenten die opgesteld worden door het logistieke team. Zuiderhuis voorziet eveneens een comfortabele matras. Een slaapzak en een kussen breng je zelf mee, maar wordt door het logistieke team vervoerd. Als je alleen inschrijft, deel je de tent met iemand van hetzelfde geslacht. We voorzien in dat geval een afscheiding tussen de twee slaapplaatsen. Deze tenten zijn 4 op 4 meter groot  .

Als je met twee inschrijft, slaap je in een tent van 3 op 3 meter.

Sanitair worden eveneens voorzien, maar in beperkte mate. We voorzien voor iedereen die dat wenst een douchezak met warm water die je 7 minuten doucheplezier verschaft. We voorzien ook twee eco-toiletten. Het spreekt voor zich dat de sanitaire voorzieningen de nodige privacy bieden en op voldoende afstand van de tenten geplaats worden. Je overnacht aan de Ourthe, waarin je je eventueel ook kan wassen. Gelieve hoe dan ook biologisch afbreekbare zeep te voorzien. Handdoeken breng je zelf mee.

Bagage

Je hoofdbagage wordt vervoerd. Onderweg wandel je enkel met een dagrugzak met enkele spullen voor onderweg. Je voorziet je eigen slaapzak en kussen, handdoek en drinkbus. Matjes (matrassen van 15 cm dik) worden voorzien door Zuiderhuis.

Begeleiding

25/06/21 – 27/06/21: Erik Sackx

10/09/21 – 12/09/21: Martin Meirlaen

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Deelnemers

Min. 10 – max. 14

Fysiek

Dagetappes van tussen de 15 en 20 km per dag. Voor iedereen die beschikt over een goede basisconditie.

Hoe geraak ik ter plaatse?
 • Met het openbaar vervoer:
  De afspraak is aan het station van Geraardsbergen.
  Uren trein: www.nmbs.be

 

 • Met eigen wagen:
  In Geraardsbergen zijn er tal van randparkings. Meer info vind je hier terug.
Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen, van het eerste avondmaal tot het laatste ontbijt We eten aan tafels, met echt bestek en servies.’s Middags krijg je een lunchpakket en een drankje mee.

Er zal ook een heuse bar met cocktails, bier, wijn en frisdranken zijn. Deze zijn betalend. Water is gratis en altijd beschikbaar.

De logistieke ploeg voorziet water voor onderweg. Je kan eventueel frisdrank aankopen tegen democratische prijzen. Wens je iets specifieks voor onderweg, dan raden we aan om dit zelf te voorzien.

Ontmoetingsplaats

Afspraak aan het station van Geraardsbergen om 11h.

Reisprogramma

3 dagen / 2 nachten, waarvan 3 wandeldagen.

Datum reisfiche

2 mei 2021.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.