PDF DownloadPDF ICON

Corfu, in het spoor van de Corfu Trail

Griekenland
vanaf €1363.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer langs de Corfu Trail
beklimming van de hoogste berg van Corfu
Griekse gastronomie en zwemmen

Corfu, tussen olijfbomen en cipressen in het spoor van de Corfu Trail waar we regelmatig van afwijken om verborgen hoekjes te ontdekken zoals een paradijselijk strand om te zwemmen.

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee, tussen Albanië en de Italiaanse hak. Het is een groen eiland met een gunstig klimaat, prachtige stranden en een licht bergachtig binnenland met oude pittoreske dorpjes, miljoenen olijfbomen, talloze cipressen, zoemende bijen op de bloemen, tjsirpende krekels, en af en toe een landschildpad.

Wij combineren in het noordelijke deel een 4-tal trajecten van de Corfu Trail, maar wijken regelmatig af van het pad om rustige, verborgen stukjes eiland te ontdekken, of om te lunchen in eenvoudige lokale taverna’s.

Na schitterende wandelingen met soms wel wat pittige gedeeltes gaan de “bottinnen” uit en volgt de welverdiende ontspanning: relaxen in zee en/of zwembad, een authentiek en mooi verzorgd terrasje in de schaduw bij de gastvrije Corfioten, proeven van de verrassende Griekse gastronomie, een zacht bed voor een gezonde nachtrust.

Vanaf de ‘Kaizer’s Throne’ (keizerstroon, Pelekas) genieten we van de mooiste zonsondergang van Corfu en we ontdekken het paradijselijke strand van Mirtiótissa met het oude klooster. We wandelen langs olijfbomen en de burchtberg Angelókastro en nemen ook tijd voor een duik in één van de vele baaitjes. Onderweg verpozen we in pittoreske dorpjes of op schitterende panorama’s waar we onze trektocht kunnen overschouwen. De laatste wandeldag beleven we het hoogtepunt. We beklimmen de makkelijke Pantokrator met het gelijknamige klooster. Met 911 m de hoogste berg van Corfu en overzien het ganse eiland en Albanië.

Verblijf in 3 verschillende logies; mogelijkheid tot inkorten van bepaalde etappes.

Reis Route

Dag 1

Vlucht naar Corfu. Korte verplaatsing per taxi naar het bergdorp Pelekas aan de westkust. De plaats heeft een ontspannen “hippie” sfeer en is gespaard gebleven van het massatoerisme. Pelekas is vooral bekend om de mooiste zonsondergang van Corfu. Vanaf de “Kaizer’s Throne” lijkt op sommige dagen de zon als een rode bal van de helling af te rollen. We verblijven in een typisch Grieks pension met een uitstekende keuken.

Overnachting in Pelekas.

Dag 2

Vanaf Pelekas dalen we af naar het paradijselijke strand van Mirtiótissas met het oude klooster. Met spectaculaire zichten op de westkust stijgen we naar het dorp Vatos aan de Ropa vallei. We lopen langs de rand van deze vruchtbare vallei en na een korte klim krijgen we een prachtig panoramisch zicht over deze vlakte vanaf het dorpsplein van Giannades. Duizenden olijfbomen vergezellen ons op de Olive Way verder tot het gezellige dorp Liapades. Van hieruit is het nog een korte afdaling tot het hotel aan het Liapadesstrand.

Overnachting in Liapades.

6,5 uur wandelen; 400 hoogtemeters

Dag 3

Vanaf het Liapadesstrand volgen we een avontuurlijk paadje langs de kust. Even verder beginnen we de beklimming naar Lakones, een bergdorp met prachtige vergezichten over de kust van Paleokastritsa. Vanaf de “platia” van dit kunstenaarsdorp klimmen we verder naar de Arakli, een heuvel van 507 m. Dan zakken we af naar het authentiek Grieks dorpje Doukades. Hier verpozen we voor een hapje en een drankje tussen de kleurrijke gevels van het pittoreske dorpsplein.

Overnachting in Liapades.

4,5 uur wandelen; 500 hoogtemeters

Dag 4

We klimmen langs een eeuwenoud pad en een prachtige olijfboomgaard naar de 300 m hoge burchtberg Angelókastro. Van hier hebben we een grandioos uitzicht over de baai van Paleokastritsa. Langs het oude dorp Krini stappen we via een oeroud en spectaculair muilezelpad over de rotsige helling zigzaggend naar het 3 kilometerlange zandstrand van Agios Georgios. Na een terrasje en eventueel een zwempartij rijden we terug naar ons hotel nabij het strand van Liapades.

Overnachting in Liapades.

4,5 uur wandelen; 300 hoogtemeters

Dag 5

Na een korte rit tot het kruispunt van wegen te Rekini, klimmen we naar het vergeten dorpje Valanio. Langs smalle paadjes en uitgestrekte bossen stappen we verder tot het gezellige Sokraki, waar we lunchen op het terras van het ‘kafenion’ van het dorp (Emily’s Café). De ‘saganaki’ (gebakken fetàkaas) is hier heerlijk. Nog even verder tot Spartilas. Van hieruit dalen we onder de olijfbomen af naar ons prachtig gelegen hotel in Barbati aan de oostkust.

Overnachting in Barbati.

5,5 uur; 300 hoogtemeters

Dag 6

Via Garnelaitika klimmen we naar het stille Katavolos. Vanaf het pad tussen Katavolos en het gerenoveerde dorpje Rou, lijkt het alsof Albanië slechts enkele zwemslagen verwijderd ligt. Op het kleine terrasje van het ‘kafenion’ van Porta mogen we zeker onze picknick opeten. Hierna dalen we langs Vigla af naar de romantische kust tussen Kouloura en Kaminaki. Zwemmen in één van de vele baaitjes kan zeker en ook een terrasje hebben we verdiend. De lijnbus brengt ons terug naar ons hotel.

Overnachting in Barbati.

4,5 uur; 350 hoogtemeters

Dag 7

Voor de laatste stapdag staat de hoogste berg van Corfu op het programma, de Pantokrator 911m. Tijdens onze beklimming vanaf het bergdorp Spartilas zien we in de verte Corfustad of Kerkyra liggen. We maken een klein ommetje naar de vervallen kapel van Taxiarchis om de mooie fresco’s te bewonderen, maar klimmen dan verder tot het karstplateau juist onder de top. Van hieruit is het niet ver meer en het Pantokratorklooster op de top lokt ons.
Prachtig zicht op de kust van Albanië en de zeeëngte tussen de 2 landen.
Afdaling naar Palia Perithia, een van Corfu’s oudste dorpen en beschermd Grieks erfgoed. Na de lunch trekken we verder via Krinias naar de Noordkust waar we opgepikt worden voor een mooie rit langs de kustweg terug naar Barbati.

Overnachting in Barbati.

6 uur wandelen; 500 hoogtemeters

Dag 8

Bij een late terugvlucht is een bezoek aan de hoofdstad Kerkyra zeker mogelijk. Terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • vluchten en transport volgens programma
  • begeleiding
  • btw
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • drank
  • optionele toegangsgelden
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lusvorm met bagagevervoer .

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt.

Accommodaties

Comfortabele tweepersoonskamers in een pension en in hotels met zwembad. Drie verschillende logies.

Begeleiding

Bart Vandecapelle, Zuiderhuis begeleider die deze tocht verkende.

Ontmoetingsplaats

Luchthaven van Zaventem of Charleroi.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Fysiek

Beperkte hoogteverschillen. 4 tot 6 uur wandelen per dag op paadjes langsheen de Corfu Trail. Hoogteverschillen tussen 300 en 500 meter. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie. In Liapades en Barbati is een optionele rustdag mogelijk.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten Zaventem of Charleroi – Corfu (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van taxi’s en openbaar vervoer om ons te verplaatsen.

Maaltijden

Dit wandelarrangement wordt geboekt op basis van volpension: uitgebreid ontbijtbuffet en diner. Picknick voor ‘s middags. Alle maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s morgens.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.