PDF DownloadPDF ICON

De Moezel

Duitsland
vanaf €440.00 | 4 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandelweekend in groep vanuit vast verblijf
Calmont Klettersteig en Geierlay hangbrug
mooiste paadjes van de Moselsteig

Over de steilste wijnberg van Europa en de hoogste en langste hangbrug van Duitsland.

De Moezel vormt de scheiding tussen de Eifel en de Hunsrück. De kronkelende rivier is een aaneenschakeling van prachtige romantische dorpjes met vakwerkhuizen, lager en hoger gelegen wijngaarden, rotsen en steile bergwanden, wijnhuizen en proeverijen.
Klinkt het eerder als een vakantiegebied voor senioren en stille genieters? Wij maken er in ieder geval een korte maar actieve en avontuurlijke wandelreis van. De Moezelstreek heeft ontelbare prachtige oude wijnbergpaden met trapjes en ladders, over rotsachtige uitsteeksels, langs stapelmuurtjes en wijnbergterrassen. Wij stappen er op de mooiste trajecten en onze inspanningen worden beloond met schitterende uitzichten over het Moezeldal, een gezellig terrasje aan de oever, een bezoek aan een lokale wijnproeverij.

We klauteren over de Calmont Klettersteig, de steilste wijnberg van Europa. Eerst voert de Mosel-Höhenweg ons helemaal naar boven, via goed bewandelbare paden. De tocht biedt sublieme panorama’s over het slingerende dal van de Moezel en de bergachtige schiereilandjes die hierdoor werden gevormd.

Op de andere wandeldagen stappen we op de mooiste trajecten van de Moselsteig, een langeafstandstrail doorheen de hele Moezelvallei. We komen langs authentieke stadjes en dorpjes zoals Cochem, Beilstein, Fankel, Ediger en Bremm, en zelf verblijven we in een gezellig hotel in Eller. Het openbaar vervoer helpt ons om de routes mooi aan elkaar te rijgen.
De wandeletappes zijn wat speciaal maar nooit gevaarlijk en niet echt lastig. Geoefende wandelaars zullen hier met volle teugen van genieten en er nog vaak aan terugdenken.

Als uitsmijter en voor de liefhebbers nemen we er ook de Geierlay hangbrug bij, de hoogste en langste van Duitsland.

Mogelijkheid tot inkorten van bepaalde etappes en/of vermijden van avontuurlijke trajecten.

’s Avonds kan een keer geopteerd worden voor een wijnproeverij in een lokale Weinstube.

Reis Route

Dag 1

Onze eerste wandeling start na de middag aan ons hotel in Eller. Vanuit het centrum omhoog op de zuiderhelling. We volgen een prachtig pad op en af doorheen de wijngaarden, komen langs verschillende kapelletjes en een oud Romeins graf met fresco’s. We genieten vooral van prachtige uitzichten op de Moezel met zijn aanliggende steile wijnbergen. Na een terrasje in Nehren, stappen we terug langs het water en door 2 authentiek dorpjes met vakwerkhuizen.

14 km; 5 uur wandelen

Dag 2

Vandaag de koninginnenetappe langs de befaamde Calmont Klettersteig, een wandel en klauterpad dwars op de steilste wijnberg van Europa.
Op de heenweg nemen we Klettersteig, steeds opletten maar nooit gevaarlijk. De Duitse Alpenvereniging heeft het traject beveiligd met staalkabels, ladders en talloze voetbeugels en -pennen, zodat een veilige tocht gewaarborgd en perfect mogelijk is voor iedereen, zonder technische uitrusting. Een super leuk avontuur!
Na de lunch in Bremm keren we terug langs de de Mosel-Höhenweg. We kijken op het schiereilandje Petersberg en de Hochkessel-bergrug. Onderweg supermooie uitzichtspunten zoals de Todesangst Rots, VierSeenblick, Galgenlei en Gipfelkreuz.
(Optioneel: heenweg via de Moezeloever)

’s Avonds: wijnproeverij in een lokale Weinstube

15 km; 5,5 uur wandelen

Dag 3

Na een treinritje van 5’ tot Cochem, wandelen we even door deze toeristische trekpleister aan de Moezel, die gedomineerd wordt door z’n Middeleeuwse enorme Reichsburg. Een prachtig panorama is de beloning na een kort klimmetje vanuit het centrum.
We zakken terug naar de Moezel, steken de brug over en volgen de Moselsteig langs de rechteroever. Wat volgt is een fantastisch smal wandelpad doorheen de wijngaarden, langs de bossen boven op de kammen, via smalle bergbeekvalleitjes, over houten brugjes, langs oude muurtjes en trapjes. We lunchen in op de Valwiger Berg en vervolgen onze route. In de verte zien we reeds het schilderachtige Beilstein, het Doornroosje aan de Moezel. We lopen door dit romantische dorp en nemen dan het veer naar de linkeroever. Vandaar met de lijnbus terug naar Eller.

16 km; 5 uur wandelen

Dag 4

We gaan met onze auto’s naar Mörsdorf. Daar start de wandeling over de hoogste hangbrug van Duitsland, de beroemde Geierlay (100m hoog, 360m lang). We maken een lus naar de auto’s via een mooie bos- en beekwandeling door de Hunsrück met sublieme zichten op de hangbrug vanuit alle hoeken. We lunchen in de afgelegen oude Fettsmühle.

Optie: voor de niet-liefhebbers van hangbruggen is er een alternatief pad.

14 km; 4 uur wandelen


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden
 • begeleiding
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • openbaar vervoer
 • dranken
 • optionele wijnproeverij
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Het driesterrenhotel ligt aan de Moezel in het centrum van Ediger-Eller. Tweepersoonskamer met eigen badkamer.

Begeleiding

Bart Vandecapelle, ervaren Zuiderhuis begeleider die de reis verkende.

Fysiek

Dagtochten van 15 kilometer over heuvelachtig terrein. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie. Tredzekerheid vereist voor de Klettersteig. De Klettersteig en hangbrug kunnen hoogtevreesgevoelig zijn.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen wagen (ev. kostendelend samenrijden via Zuiderhuis).

Ontmoetingsplaats

Het hotel in Eller.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s middags. Tijdens de wandelingen eenvoudige lunch in een lokale bar/taverne. Avondeten in het logies.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.

Reisprogramma

4 dagen / 3 nachten, waarvan 4 wandeldagen.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.