PDF DownloadPDF ICON

De goddelijke Amalfikust, wandelen tussen hemel en aarde

Italië
vanaf €786.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

ontdek hoogtepunten en verborgen pareltjes van de Amalfikust
bezoek Ravello, Amalfi en wandel langs beroemde Godenpad
verblijf in alle comfort in charmehotels met 3 en 4 sterren

De goddelijke Amalfikust, wandelen tussen hemel en aarde

Verkenningen vanuit drie charmehotels in het achterland en aan de kust.

De Costiera Amalfitana is één van de schilderachtigste en dramatische kusten van Europa. Dorpen zijn er als arendsnesten boven en tegen de steile bergflanken gebouwd, tegen de achtergrond van een azuurblauwe zee met eindeloze panorama’s.

Al is dit beroemde kustgebied al eeuwenlang een trekpleister voor natuur- en cultuurliefhebbers, toch kan je als wandelaar hier nog plekjes ontdekken waar weinigen het bestaan nog maar van weten. Met dit wandelprogramma bieden we je de gelegenheid om zowel de absolute hoogtepunten, als de verborgen schatten van de Amalfikust te bezoeken. Je wandelt over steile paadjes die zich tussen hoge heuvelflanken slingeren naar de wild schuimende kustlijn en vice versa. Je volgt de “Maestra dei Villaggi” – de “hoofdweg” van de Republiek Amalfi en het legendarische ‘Godenpad’ (Sentiero degli Dei), dat via een balkonroute tussen hemel en zee, op een hoogte van gemiddeld 500 meter boven de zeespiegel, van Bomerano naar Positano leidt, met onvergetelijke uitzichten onderweg.

Het landschap kan typisch mediterraan zijn, bedwelmend met zijn wilde geparfumeerde kruiden, met mirtestruiken, tijm, rozemarijn en mastiekbomen, of haast alpien met weiden en kale rotsen. Een groot deel van de wandelingen leidt je langs de kust, met alle beroemde kustplaatsen die je moet gezien hebben; Amalfi zelf, maar ook Atrani, Ravello, Praiano en het schilderachtige Positano. Je wandelt ook door een echt berglandschap, langs imposante steile hellingen, door kastanjebossen en prachtige terrasvormige citroenboomgaarden en wijngaarden. Onderweg kan je genieten van enkele van de meest fantastische uitzichten op de kust van Amalfi en de baai van Napels, terwijl je tegelijkertijd in hoog in de bergen vertoeft, ver weg van de glamour van de modieuze plekken langs de kust.

Op deze tocht verken je paden die voor de meeste wandelaars en reisgidsen nog volslagen onbekend zijn! Je zult ontdekken dat de Amalfikust niet voor niets de beroemdste kustlijn van Italië is geworden, maar ook dat er nog steeds plekken zijn waar je helemaal alleen kunt zijn, midden in de natuur.

Reis Route

Dag 1

Aankomst in Salerno (treinstation). Je hotel ligt op slechts een korte loopafstand (optionele taxi). Neem de tijd om het prachtige stadscentrum van Salerno te ontdekken en een wandeling te maken langs de ‘lungomare’, de boulevard aan zee, met uitzicht op zowel de kust van Amalfi als het nationale park Cilento.

Je kan eventueel een extra nacht bijboeken om een wandeling door Salerno te maken of vanuit Salerno de Vesuvius en Pompeï te bezoeken.

Dag 2

De wandeling van vandaag brengt je van het charmante stadje Vietri sul Mare, de toegangspoort tot de kust van Amalfi, naar het kleine gehucht Corpo di Cava. Zowel vandaag als de komende dagen van je rondreis wandel je over mooie, maar grotendeels onbekende wandelpaden. Na een wandeling door het oude centrum van Vietri, met zijn vele keramiekwinkels, loop je door de kleine steegjes naar de jachthaven, voordat je naar het prachtige Raito gaat met zijn prachtige uitzicht op de kust.Via nog een ander charmant dorpje – Albori gaat het pad landinwaarts naar de vallei van Cava dei Tirreni. Door schaduwrijke kastanjebossen wandel je naar je prachtige hotel in het charmante gehucht Corpo di Cava, prachtig gelegen net boven een prachtige benedictijnse abdij.
Avondmaal en overnachting in het hotel**** in Cava dei Tirreni.
7 km, ca. 3 uur wandelen, 400m stijgen, 100m dalen.

Dag 3

De wandeling van vandaag brengt je rechtstreeks van je hotel, langs een van de beroemdste pelgrimsroutes in de omgeving, naar de Madonna dell’Avvocata, gelegen op een spectaculair panoramisch balkon hoog boven de kust van Amalfi. Vanaf de benedictijnenabdij van Corpo di Cava loop je eerst omhoog door de gouden kastanje bossen naar de kleine open plek van Cappella Vecchia of de oude kapel. Vanaf hier geniet je van een prachtig uitzicht over Vietri sul Mare en Salerno in het zuiden, en de bergkam van Monte Avvocata in het westen. Langs een wandelpad door maquis bereik je Il Santuario dell’Avvocata. Vanaf hier kan je tot aan Paestum en de bergen van Calabrië in het zuiden kijken, terwijl het uitzicht op de kust van Amalfi reikt tot Ravello en Conca dei Marini. Dit is absoluut een van de mooiste ‘belvedères’ van de hele kust, vooralsnog zo goed als ongekend! Langs een pad omgeven door vele wilde bloemen wandel je naar Cetara aan de Amalfikust, waar je met een lokale bus verder reist naar Amalfi.
Overnachting in een hotel*** in Amalfi.

15 km, ca. 5.30 wandelen, 600m stijgen, 950m dalen (kortere optie mogelijk)

Dag 4

Vandaag neem je een lokale bus of ga je te voet naar het charmante historische dorp Ravello, nog een hoogtepunt van de Amalfitaanse kust. Je wandelt via het prachtige dorpje Atrani, waarschijnlijk het best bewaarde dorp aan de Amalfikust, en daarna via de Valle del Dragone naar Ravello. De Franse romanschrijver André Gide beschreef dit dorp ooit als ‘dichter bij de lucht dan de kust’, en inderdaad, je er zijn trappen te beklimmen. Ravello is nog steeds een van de meest exclusieve dorpen aan de kust van Amalfi, met twee prachtige villa’s – de prachtige 11e-eeuwse Villa Rufolo, ooit een pauselijke residentie en later het huis van Wagner, en Villa Cimbrone, een weelderig 19e-eeuws herenhuis met prachtige tuinen en ongeëvenaard uitzicht over de Golf van Salerno. Je vindt je weg terug naar Amalfi door wijngaarden en citroenboomgaarden of je kan kiezen voor een langere wandeling langs Scala, Minuta en Pontone, eventueel met een bezoek aan de Torre dello Ziro, een middeleeuwse uitkijktoren boven Amalfi en Atrani. Hoe dan ook, het laatste korte stuk naar Amalfi is bijzonder schilderachtig en biedt vele uitzichtpunten.
Overnachting in een hotel*** in Amalfi.
17 km, ca. 6 uur, 700m stijgen en dalen (kortere optie mogelijk).

Dag 5

Vandaag maak je een spectaculaire rondwandeling in een van de mooiste natuurreservaten van Zuid-Italië, de ‘Valle delle Ferriere’. Vanuit Amalfi neem je eerst de bus naar Scala. Vanaf hier wandel je eerst naar het prachtige gehucht Minuta, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over Amalfi, Ravello & Atrani. Daarna klim je langs trappen naar het natuurreservaat Valle delle Ferriere. Een spectaculair landschap ontvouwt zich voor je, terwijl je een comfortabel pad volgt langs torenhoge kliffen en langs enkele kleine watervallen. Hoewel het dicht bij Amalfi ligt, ziet het eruit alsof het tot een andere wereld behoort: een van geïsoleerde bergen. Je pad daalt geleidelijk door een bos af naar het dorpje Pogerola, dat ten westen van boven de vallei van Amalfi ligt. Vanaf hier daalt een prachtig middeleeuws muilezelpad af naar Amalfi, te midden van citroenboomgaarden en maquis.
Overnachting in een hotel*** in Amalfi
11 km, ca. 5 uur wandelen, 300 m stijgen, 700m dalen.

Dag 6

Vandaag volg je de kust naar het prachtige Praiano, het ‘Hart van de Amalfikust’, halverwege tussen Amalfi en Positano. Vanuit Amalfi volg je een van de oudste wegen van de streek, de zogenaamde ‘Via Maestra dei Villaggi’, of de hoofdweg van de dorpen, een oud verhard muilezelpad uit de 9de eeuw. Je passeert de kleine dorpjes Lone en Vettica, voordat je bij het imposante klooster van Santa Rosa aankomt. Je daalt dan weer af in de richting van de kust, voorbij enkele charmante kerkjes, prachtig gelegen boven de rotsachtige kust. Daarna daal je af naar de spectaculaire Fjord van Furore, met een charmant klein dorpje genesteld in de rotsachtige kliffen. Vanaf hier klim je opnieuw, langs de kerk van Sant’Elia, de vallei van Praia in en bereik je vervolgens Praiano, met de zeer pittoreske baai van Marina di Praia, de kleine oude haven van Praiano.
Overnachting in een hotel*** in Praiano
11 km. ca. 6 uur wandelen, 700m stijgen, 500m dalen (kortere optie mogelijk).

Dag 7

Je wandeling vandaag start in de pittoreske, witgekalkte steegjes van Praiano. Langs een middeleeuwse pelgrimsroute bereik je vervolgens naar het klooster van San Domenico, dat op een heuveltop boven de kust gelegen is. Hier kun je even uitrusten voordat je bergopwaarts gaat, door een spectaculair landschap met bizarre rotsformaties en weelderige vegetatie. Kort daarna kom je op een van de beroemdste wandelpaden van Italië, de ‘Sentiero degli Dei’ (“het Pad van de Goden”). Dit pad doet zijn naam eer aan, halverwege hemel en zee, met onvergetelijke uitzichten op de kust van Amalfi, Capri en de Cilento. Torens van kalkstenen rotsen in een duizelingwekkende omgeving van geel en groen; de azuurblauwe zee lijkt zo dichtbij alsof je ze kan aanraken! Het pad leidt je door een afwisselend landschap met wijngaarden, kastanjebomen, eikenbossen, struiken en brem. Je bereikt het kleine gehucht Nocelle en kort daarna het dorpje Montepertuso. Na Montepertuso is het nog maar een korte wandeling naar het mondaine Positano, een van de meest charmante badplaatsen aan de Amalfikust. Je hebt nog de tijd om de grotten en de charmante straatjes van Positano te verkennen. Ook zwemmen is mogelijk, voor je per lokale bus terugkeert naar Praiano.
Overnachting in een hotel *** in Praiano
8,5  km, ca 4u30 wandelen, 500m stijgen, 600m dalen.

Dag 8

Het programma eindigt na het ontbijt. Vanaf Praiano kan je per bus en trein via Salerno of per bus en trein of ferry via Sorrento terugreizen naar Napels en vervolgens met de shuttlebus naar de luchthaven. Je kan ook opteren voor een privétransfer. Op aanvraag kan een extra nacht in een hotel aan de Amalfikust of in Napels worden bijgeboekt. Je kan ook je verblijf verlengen met een 4-daags wandelprogramma in Napels of de eilanden in de Golf van Napels: Procida, Ischia en Capri.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • 7 overnachtingen in kamer en ontbijt:
  1 nacht in Salerno*** of B&B
  1 nacht in Cava dei Tirreni****
  3 nachten in Amalfi***
  2 nachten in Praiano***
 • een avondmaal in Cava dei Tirreni
 • bagagevervoer
 • wandelbeschrijving en kaartmateriaal
 • gps-tracks van de wandelingen
 • btw
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige avondmaaltijden
 • picknicks of middagmaaltijden
 • transfers met het openbaar vervoer
 • toegangsgelden
 • drank
 • verblijfstaksen
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Wandeltochten vanuit 3 verblijfplaatsen.

Accommodaties

Comfortabel verblijf in kamer en ontbijt in 3- en 4-sterrenhotels. Steeds tweepersoonskamers met privé-badkamer.
De eerste nacht verblijf je in een hotel*** of B&B in Salerno, op dag 2 in een prachtig gelegen, comfortabele hotel**** in het dorpje Corpo di Cava, hoog boven het stadje Cava dei Tirreni, op een korte wandelafstand van een eeuwenoude benedictijnenabdij. Daarna verblijf je 3 nachten in een hotel*** in Amalfi, de oude hoofdstad van de Amalfikust, op wandelfstand van de zee en alle belangrijke monumenten van het middeleeuwse stadscentrum. De laatste twee nachten verblijf je in het dorpje Praiano, in een goed hotel*** met een paar aangename strandjes in de nabijheid. Indien je een extra dag ontspanning wenst kan je hier je verblijf verlengen.

Bagage

De bagage wordt vervoerd tussen de verblijfshotels. Je wandelt enkel met een dagrukzakje.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja.

Fysiek

Deze redelijk gemakkelijke tocht is geschikt voor mensen met een goede algemene fysieke conditie en die enige ervaring hebben met wandelen. De meeste wandelingen gaan over goed onderhouden paden, maar sommige kunnen overgroeid zijn met vegetatie, er zijn enkele steile stukken en een aantal stenige en ruige paden. Op sommige dagen zijn uitbreidingen of afkortingen mogelijk.
Gemiddelde wandeltijden: vanaf ca. 5 tot 6 uur per dag, met hoogteverschillen tot 700 meter.

Reisprogramma

8 dagen/7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vlucht naar Napels en trein naar Salerno.

Er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten naar Napels vanuit Zaventem met Brussels Airlines, van april tot oktober.
Lijnvluchten kan je via Zuiderhuis reserveren. Vraag ons vrijblijvend naar een offerte.

Vanuit Charleroi zijn er ook lowcost vluchten met Ryanair en Tuifly biedt ook chartervluchten aan vanuit Zaventem.

Vanuit Napels kan je per trein verder reizen naar Salerno (er is om de 20 minuten een shuttlebus van de luchthaven naar het station (€ 5) en om het half uur een trein naar Salerno (€ 5 à 10).

Er rijden regelmatig (hogesnelheids)treinen tussen Salerno en de meeste grote Italiaanse steden (Napels, Rome, Milaan).

Het programma eindigt in Praiano.
Van hieruit zijn er regelmatige busverbindingen naar Sorrento, Amalfi of Salerno vanwaar je verder kan reizen naar Napels of Rome.
Je kan ook via Zuiderhuis een taxi reserveren.
De prijs voor een transfer van Amalfi/Praiano of Positano naar de luchthaven van Napels airport bedraagt € 200 (1-3 pers.) of € 230 (4-6 pers.).

Maaltijden

Je verblijft in kamer en ontbijt. Op de tweede avond is de avondmaaltijd eveneens inbegrepen (in het restaurant van het hotel). Alle overige avonden ben je vrij om te kiezen uit het ruime aanbod aan restaurants in de omgeving. Picknicks zijn niet inbegrepen maar deze kunnen door de hoteluitbaters voor je worden klaargemaakt, of je kan ook zelf inkopen doen in de dorpen waar je verblijft.

Reisprogramma

8 dagen, 7 nachten, 6 wandeldagen.

Uitbreidingen

Het is mogelijk om extra nachten in te lassen voor, tijdens of na het programma. Je kan je verblijf ook verlengen met één van onze andere programma’s in Napels of op de eilanden in de Golf van Napels.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

Reisdossier
Bij de reisdocumenten ontvang je de praktische informatie van je reis. Hier zal de informatie in verband met de overtochten vermeld staan. Daarnaast ontvang je ook de Engelstalige wandelbeschrijving en kopies van de beste kaarten die beschikbaar zijn van de wandelingen. De route is hierop aangeduid.

Vervoer ter plaatse

Tijdens de reis zal je verscheidene malen gebruik maken van het openbaar vervoer. Deze tickets dien je ter plaatse aan te kopen. In het reisdossier dat je ontvangt bij de reisdocumenten, zal aangegeven worden welk ticket je nodig hebt voor de overtochten.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.
Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche