PDF DownloadPDF ICON

De Ecrins

Frankrijk
vanaf €846.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

begeleide rugzaktrekking in groep
spectaculaire uitzichten op 4000-ders en gletsjers
overnachting in berghutten

Van de Valgaudemar naar de Glacier Blanc

De Ecrins is dankzij zijn moeilijke doordringbaarheid een van de wildste en meest ongerepte bergketens van de Alpen gebleven. Hier vormen hoge toppen ononderbroken hoogtelijnen die naar de 4000 meter gaan of ze zelfs overschrijden. Slechts langs een paar valleien is het binnenland van het massief toegankelijk.
Deze tocht is een opeenvolging van stevige stapdagen, vol beloning met uitmuntende bergzichten. Vanaf de Valgaudemar trekken we langs de woeste, ruwe zuiderkant van het massief, waar we rond de Sirac (3.440 m) draaien. Over de beruchte Col de l’Aup Martin (2.761 m) bereiken we de indrukwekkende cirque van les Bans. Verder noordwaarts, in de Vallouise biedt de Glacier Blanc ons een natuurkunstwerk van sneeuw en ijs. Hij glijdt van de noordhelling van de Barre des Ecrins, met 4102 m , Frankrijks tweede hoogste top.
Onze wandelingen slingeren zich door een gevarieerd landschap waarin koele bergmeertjes verpozing brengen en dankzij de zuidelijke ligging van het park kunnen we rekenen op een immer blauwe lucht.
Het Parc des Ecrins: een echt juweeltje.

Reis Route

Dag 1

Samenkomst in Pré de Madame Carle.

Dag 2

Transfer met privévervoer naar Valgaudemar tot Villard Loubière. (1000m.) Van hieruit klimmen we naar de refuge des Souffles (1968 m).
4 uur wandelen, 920 m klimmen

Dag 3

Via de Col des Clochettes (2183 m.) en Col des Colombes (2423 m.) dalen we af naar La Chapelle-en-Valgaudemar (1100m). In de namiddag wandelen we door de vallei verder naar de refuge Xavier Blanc (1399 m).

5 à 6 uur. 776 m klimmen, 1347 m dalen

Dag 4

Vandaag trekken we over drie cols: de col de Vallonpierre (2.607 m) , de col de Gouiran en de col de la Valette naar refuge Pré de la Chaumette.
9 à 10 uur wandelen, 1639 m klimmen, 1214 m dalen.

Dag 5

We klimmen uit het dal richting Pas de la Cavale (2.735 m) en door het woeste landschap van de Col de l’Aup Martin (2.761 m). Daarna zetten we de lange maar geleidelijke afdaling in richting de parking “Entre les Aygues”. Slotklim naar de prachtig gelegen refuge des Bans (2075m) temidden een woestenij van gletsjers en watervallen.

9 uur stappen, 1430 m klimmen, 1157 m dalen.

Dag 6

Een lange, luchtige en uitdagende maar schitterende etappe naar Ailefroide (1.507 m) via de Collet du Rascrouset (2.796 m). Verder naar Pré de Madame Carle.
9 uur, 1195 m stijgen, 1800 m dalen.

Dag 7

Vanaf Pré de Madame Carle (1.874 m) volgen we de Glacier Blanc tot aan de refuge du Glacier Blanc (2542 m) en eventueel naar de Refuge des Ecrins (3.175 m), waar we een prachtig uitzicht hebben op de Barre des Ecrins (4.103 m), de hoogste top van het massief. We verkennen we ook nog de Glacier Noir alvorens terug te keren naar Pré de Madame Carle.

Dag 8

Einde van de tocht na het ontbijt.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen en maaltijden vanaf de eerste avond tot de laatste dag ‘s morgens
  • begeleiding
  • lokaal vervoer tijdens de tocht
  • btw
  • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
  • drank
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
  • het vervoer naar Ailefroide (h/t)
Optioneel
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

8-daagse groepsreis door de hoge Alpen, met wandelingen vanuit berghutten en een hotel, zonder bagagevervoer.

Accommodaties

We overnachten in berghutten op slaapzaal.

Bagagetransport

Er is geen bagagetransport voorzien en je dient de tochten te ondernemen met je eigen trekkersrugzak.

Begeleiding

Ervaren Zuiderhuis reisleider.

Fysiek

Stevige bergtocht met etappes die variëren van 4 tot 10 uur stappen per dag. Drie wandeldagen met hoogteverschillen rond en boven de 1500 m.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Eigen wagen, ev. kostendelend meerijden.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.