PDF DownloadPDF ICON

La Gomera, eiland van de lente

Spanje
vanaf €1640.00 | 8 dagen
No Image Found

Omschrijving

doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer
grote diversiteit aan flora
langs de Garajonay en Bosque del Cedro

Eeuwige lente op La Gomera

Met hun ligging in de Atlantische Oceaan ter hoogte van het zuiden van Marokko, hebben de Canarische Eilanden het hele jaar door een lenteklimaat. In de schaduw van het toeristische Tenerife ligt, omgeven door een zee van rust, het wandelparadijs La Gomera. Vanaf de haven van Los Cristianos te Tenerife brengt een ferry ons op 1 uurtje varen naar San Sebastian, de hoofdplaats van La Gomera.

Net zoals de andere eilanden van de Canarische archipel is La Gomera van vulkanische oorsprong. Vanaf de vochtiger en frisser centrale hoogvlakte met zijn passaatwinden en zijn laurierbossen, zoals het Bosque del Cedro Nationaal Park, met oude hoge bomen met baardmossen aan de takken en vele varensoorten als dichte ondergroei, banen 50 diepe kloven (barrancos) zich een weg naar de kust en staat in schril contrast met de cactussen, agaven en duizenden palmen van het droge en zonovergoten zuiden.

La Gomera heeft verschillende klimaatzones die bepalend zijn voor de diversiteit van de flora. Onze wandelingen zijn dan ook zeer afwisselend van landschap en bij helder weer zijn de omringende eilanden El Hierro, La Palma maar vooral Tenerife, met de 3718 meter hoge Teide, goed zichtbaar.

Langs soms steile paadjes verkennen we niet alleen de Garajonay, met zijn 1487 meter de hoogste berg van het eiland, maar dalen we door prachtige kloven ook af tot aan de zee. Voor sportieve en tredzekere bergwandelaars, zonder hoogtevrees, een gedroomde bestemming in een prachtig subtropisch decor.

Reis Route

Dag 1

Vlucht naar Tenerife (Zuid). Korte verplaatsing met de bus naar Los Cristianos. Morgen nemen we hier de ferry.

Overnachting in Los Cristianos.

Dag 2

De ferry brengt ons na een klein uurtje naar San Sebastian, de hoofdplaats van La Gomera. We nemen onze intrek in het hotel voor de volgende 2 dagen.

Na een korte transfer klimmen we vanaf de Carretera del Norte langs een oude geplaveide trapweg naar La Gerode (600m). Door een schraal landschap met duizenden cactussen dalen we terug af naar San Sebastian.

Overnachting te San Sebastian.

4 uur wandelen; 300m stijgen en 750m dalen

Dag 3

Transfer naar de Degollada de Peraza (950m). Langs een eeuwenoude “camino” of verbindingsweg, dalen we af tot het dorp La Laja (470m). Door een grotendeels schaduwrijk bos, klimmen we terug naar de bergweg waar we zicht hebben op de Roque de Agando. Over een dichtgegroeid plateau gaan we verder naar de Ermita Virgen de las Nieves (1140m). Vanaf deze rustplaats dalen we terug af naar ons vertrekpunt aan Degollada de Peraza, met zijn gelijknamige mirador en bar/restaurant.

Overnachting te San Sebastian.

4 uur wandelen; 800m stijgen en dalen

Dag 4

Transfer naar Alto de Contadero (1350m) en begin van de afdaling door het nevelbos (boomheide- en laurierbossen) van Bosque del Cedro naar El Cedro (850m). Langs een smal en steil pad dalen we verder af tot aan de voet van de waterval Salto de Agua. Het pad wordt terug vlakker en brengt ons naar ons hotel te Hermigua.

Overnachting te Hermigua.

4,5 uur wandelen; 50m stijgen en 1100m dalen

Dag 5

Een korte rit brengt ons naar het mooie dorp Agulo aan de noordkust. Langs een goed maar zeer steil paadje beklimmen we de rode rotswand boven het dorp. Van hieruit hebben we, bij helder weer, een prachtig zicht op de Teide te Tenerife. We stappen naar het bezoekerscentrum van Juego de Bolas en vandaar verder naar Vallehermoso. Na een welverdiende verfrissing keren we met ons vervoer terug naar ons hotel te Hermigua.

Overnachting te Hermigua.

6 uur wandelen; 600m stijgen en dalen

Dag 6

Transfer naar Pajarito en een korte klim tot de Garajonay, met zijn 1487 meter de hoogste top van het eiland. We dalen af naar de mirador de Igualero. De GR 131 brengt ons, met prachtige zichten in de Barranco de Ergue en naar de monumentale “tafelberg” Fortaleza, verder naar het bergdorp Chipude (1050m), waar ons hotel is voor de laatste 2 overnachtingen.

Overnachting te Chipude.

4 uur wandelen; 100m stijgen en 450m dalen

Voor de liefhebbers maken we vanuit dit bergdorp nog een rondwandeling langs het pottenbakkersdorp El Cercado.

2,5 uur wandelen; 200m stijgen en dalen

Dag 7

Een korte transfer brengt ons in het dorp Las Hayas (1000m). Langs het vruchtbare hoogplateau van Arure dalen we af naar het begin van de klim naar La Merica (855m). Het uitzicht over Taguluche en de Atlantische Oceaan is hier overweldigend. Na een inspannende afdaling met zicht over Valle Gran Rey nemen we vanaf de Playa de la Calera de bus of een taxi terug naar ons hotel in de bergen.

Overnachting te Chipude.

6,5 uur wandelen; 1050m dalen en 50m stijgen

Dag 8

Transfer naar San Sebastian en we nemen op tijd terug de ferry naar Los Cristianos op Tenerife. De taxi brengt ons naar de luchthaven voor onze terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen
  • maaltijden
  • vluchten en transport volgens programma
  • bagagevervoer
  • begeleiding
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • drank
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
  • heen- en terugreis
  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Doorgaande wandeltocht in lusvorm met bagagevervoer.

Accommodaties

We slapen in hotels en aparthotel. In principe tweepersoonskamers met eigen sanitair.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Gelieve bij voorkeur een koffer met wieltjes te voorzien, aangezien soms korte stukjes dienen gestapt te worden met de bagage.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs. Maaltijden van de eerste dag ’s avonds tot de laatste dag ’s ochtends. Avondeten in het logies of in typische restaurants in de buurt. De begeleider zorgt voor de picknick.

Ontmoetingsplaats

Luchthaven van Zaventem.

Reisprogramma

8 dagen / 7 nachten, waarvan 6 wandeldagen.

Vervoer ter plaatse

Ter plaatse maken we gebruik van een ferry, bus en minibus om ons te verplaatsen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Vluchten Zaventem – Tenerife en ferry naar La Gomera (h/t). Je dient zelf je vervoer te regelen van en naar de luchthaven.

Fysiek

4 tot 6 uur wandelen per dag. Goede paden maar soms vrij steil. 3 dagen 1000m dalen.

Begeleiding

Eddy Ansloos, Zuiderhuis begeleider die deze tocht verkende.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.