PDF DownloadPDF ICON

De Yala-route

Sri Lanka
vanaf €1455.00 | 15 dagen
No Image Found

Omschrijving

bezoek het ongerepte noordoosten van Sri Lanka tijdens de Yala-moesson
spot wilde dieren in de nationale parken Wilpattu, Gal Oya en Yala
eindig je reis aan de kust onder de wuivende palmbomen

Sri Lanka heeft twee moessonperiodes. Bij het samenstellen van deze rondreis doorheen de parel van de Indische Oceaan hebben we hier rekening mee gehouden. De zuidwest moesson, ook wel Yala genoemd, duurt van mei tot oktober. Tijdens deze moesson blijft het in het noordoosten van Sri Lanka vrij droog. Ideaal dus om dit relatief ongerept deeltje te bezoeken.

We nemen je mee doorheen de nationale parken van Wilpattu (ook wel de vergeten parel genoemd), Gal Oya en Yala. Tijdens deze safari’s spotten we er de wildste dieren van Sri Lanka. Anuradhapura mag niet ontbreken op je reisroute wanneer je iets wil proeven van de rijke geschiedenis van Sri Lanka. Dit was de eerste hoofdstad van Sri Lanka met zijn gigantische stoepa’s, dagoba’s en tempels. We rijden door naar een stukje paradijs, Trincomalee. De witgele zandstranden behoren tot de mooiste stranden van Sri Lanka. Je kunt hier naar hartenlust zwemmen, snorkelen, duiken en walviskijken. Je bezoekt er tal van plaatsen die op Werelderfgoedlijst staan zoals de Sigiriya Rock waar je verleid wordt door de betoverende aanblik van de beroemde maagden. We nemen je mee naar de hoogst gelegen stad van Sri Lanka te midden van de theeplantages en je komt er alles te weten over de wereldbefaamde ‘Ceylon thee’. Ook de adembenemende treinrit richting Ella mag niet ontbreken. Om af te sluiten cruisen we voorbij de zuidkust van het eiland om tot rust te komen onder de wuivende palmbomen en het zand dat tussen onze tenen glijdt.

VERLENG JE VERBLIJF: Magisch Malediven
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een een luxe verblijf op de exotische archipel, de Malediven. Sta verstelt van de onder- en bovenwater wereld. Contacteer onze specialist of raadpleeg het programma op onze website.

Reis Route

Dag 1

Welkom in Sri Lanka!

Bij aankomst in  luchthaven word je verwelkomd door de lokale agent. Je chauffeur brengt je naar je hotel in Negombo, een kleine badplaats aan een rustige lagune met uitgestrekte mangrovebossen. Hier heb je een middag de tijd om op het goudgele palmstrand rustig bij te komen van de vlucht.

Indien de vluchturen het toelaten kan je het traditionele vissersdorpje verkennen, een waar paradijs voor fans van zeevruchten. De stad heeft de naam “Klein Rome” gekregen vanwege de zeer sierlijke rooms-katholieke kerken uit het Portugese tijdperk. De stad heeft verschillende gebouwen die dateren uit het Nederlandse en Portugese koloniale tijdperk. Must sees in de stad zijn de oude Nederlandse fortpoort gebouwd in 1672, nu een deel van de gevangenis en het Nederlandse kanaal.

Je kan een boottocht/safari nemen op dit 100 km lange kanaal dat door Waikkal loopt. Het geeft je snapshots van het vogelleven, bestaande uit steltlopers, prachtige ijsvogels, zeldzame bonte ijsvogels, bijeneters, enz. De watermonitors tonen een griezelige gelijkenis met krokodillen en zullen zeker ook verschijnen, dus houd een oogje in het zeil! Je kan je boottocht verlengen door het kanaal naar de zee te volgen tot in Negombo. Hier kan je de stad in stappen, even shoppen en daarna via de boot terug keren naar Waikkal.

Ook een bezoek aan het vissersdorp in Negombo behoort tot de mogelijkheden. De grote openluchtvismarkt is de op een na grootste van het land. Het geeft je een bescheiden inzicht in de lokale vissersgemeenschap. De markt is luid, levendig en ruikt naar vis!

Dag 2

Onderweg naar Anuradhapura trakteert Wilpattu Nationaal Park je op rust, uitgestrekte savannes, dichte jungle en vele meren. Het landschap in Wilpattu Nationaal Park is zeer divers en juist daarom juist zo intrigerend. Het park is maar liefst acht keer groter dan zijn toeristische broertje Yala Nationaal Park. Toch kan je maar een beperkt gedeelte van het park verkennen. Zo krijgen de dieren ook alle rust om te leven en zich voort te planten. Wildlife zal je hier zeker spotten. Beter gezegd, je ontkomt er niet aan. Vele vogelsoorten, herten, wilde zwijnen, krokodillen, beren en luipaarden maken het park uitermate geschikt voor een safari. De kans dat je in dit gebied een luipaard ziet is vrij groot, maar het blijven natuurlijk wel wilde dieren, die zich (gelukkig) niet laten sturen.

Jullie overnachten op een spectaculaire plek net buiten de grenzen van het Wilpattu nationaal park. Hier staan een aantal glamping tenten en jullie genieten er van een diner bij kaarslicht onder de sterren. ’s Avonds gaan jullie slapen met de geluiden van de jungle op de achtergrond.

Dag 3

Na een ontbijt in een mooie omgeving reizen jullie verder naar Anuradhapura. Op verkenning in Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka en een pelgrimsoord voor boeddhisten die niet mag ontbreken aan je planning. Vele tientallen koningen hebben hier hun sporen nagelaten in de vorm van magnifieke bouwwerken. Jullie brengen een bezoek aan o.a. de Bo-boom, waaronder Boeddha volgens de legende de verlichting ontving.

Dichtbij Anuradhapura ligt ook de oude kloosterstad Mihintale, waar de monnik Mahinda voor het eerst het Boeddhisme predikte op het eiland en de toenmalige koning bekeerde. Hier vind je kloosterruïnes en een stevige klim brengt jullie naar de tempel op de heuveltop. Het uitzicht is er adembenemend.

Dag 4

Na het ontbijt volgt een rit naar Trincomalee (2 uur rijden). De volgende dagen verblijf je in dit stukje paradijs. De witgele zandstranden behoren tot de mooiste stranden van Sri Lanka. Je kunt hier naar hartenlust zwemmen, snorkelen, duiken en walviskijken.

Deze namiddag maak je een uitstap naar Pigeon Island. Dit nationaal park om 1 km van de kust van Trincomalee heeft één van de mooiste koraalriffen in het land. De perfecte plaats om te duiken of snorkelen.

Dag 5

Deze ochtend start je de dag met een spectaculaire activiteit. Jullie gaan vanop een boot op zee speuren naar walvissen. Deze majestueuze dieren migreren en bevinden zich rond deze tijd van het jaar in dit stukje Indische Oceaan. Duimen dat jullie deze zeereuzen spotten en ze misschien zelfs een sprong zien maken! Ook vele dolfijnen kunnen gespot worden tijdens deze bootsafari.

In de namiddag trek je langs natuurlijke warmwaterbronnen (hot springs). Tussen de 7 bronnen vind je nog oude ruïnes van een boeddhistisch klooster. Geniet in dit unieke kader van het warme water met zijn genezende krachten.

Dag 6

Na een heerlijk ontbijt rijden we richting een typisch Sri Lankaans dorpje waar we de lokale bevolking ontmoeten en het alledaagse leven leren kennen. Hier geniet je de gastvrijheid van de plaatselijke boeren. We wandelen naar dit dorpje via een stuwmeer.

Dit meer, de omringende jungle en het moerasgebied zorgen voor veel leven. We zijn getuige van de lokale mensen die hier hun alledaagse taken uitvoeren zoals eten vissen en kleren wassen. Ook kunnen we hier vele vogels, vlinders en misschien zelfs een krokodil spotten. We wandelen langs de oever en steken dit meer over met een catamaran op weg naar een gastvrije boer die ons alles vertelt over hun manier van landbouw. We mogen onze eigen maaltijd samenstellen met zijn verse groenten en koken het op de traditionele wijze. Dit is een geweldige kans om te proeven authentieke lokale keuken.

We zetten onze wandeltocht verder door dichtbegroeid bos waar vele vogels wonen maar ook apen, beren, slangen en zelfs olifanten.

We eindigen onze dag in een dorpje waar er optioneel kan gefietst worden. Er is ook de optie om een tocht met een ossenkar te maken of een boottocht.

Om te bekomen van dit spannend avontuur, komen we tot rust in ons resort in Sigiriya.

Dag 7

Na het ontbijt rijden jullie naar Polonnaruwa, de tweede grootste hoofdstad in de oude geschiedenis van Sri Lanka. Hoewel haar glorietijd slechts enkele eeuwen heeft geduurd, zijn er uit deze relatief korte periode enkele pareltjes van boeddhistische kunst en architectuur bewaard gebleven. Jullie bezoeken deze site per fiets.

Daarna bezoek je de reusachtige rots van Sigiriya, de Leeuwenrots genaamd, is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van het eiland. De rots van Sigiriya, indrukwekkend oprijzend in de droge savannevlakte, is een monoliet van wel 175 m hoog. Je waagt je aan de beklimming en vindt halfweg graffiti en goedbewaarde fresco’s, gekend als de ‘Dames van Sigirya’. Eenmaal boven ontdek je de resten van een koninklijk paleis en heb je een adembenemend uitzicht!

Dag 8

Vandaag breng je een bezoek aan de rots van Pidurangala. Deze rots is het minder gekende tweelingbroertje van de Sigiriya rots, wat ervoor zorgt dat je niet samen met een massa toeristen op de rots moet klimmen en staan.

Pidurangala is een iets meer uitdagende klim dan Sigiriya en er is op het einde geen duidelijk aangegeven pad. Klaar voor een beetje avontuur? Je wordt op de top alleszins beloond met een prachtig uitzicht op de Sigiriya Rock en de mooie omgeving. In de ochtend ben je getuige van het ontwaken van de omringende jungle, vanop de top van deze rots. Een magisch moment!

Deze rots ligt op enkele kilometers van Sigiriya. Het heeft een interessante geschiedenis, dat gerelateerd is aan de rots van Sigiriya. De rots is ontstaan door vulkanische activiteit. Terwijl Pidurangala groter lijkt dan Sigiriya, is het bovenoppervlak steil en van massief gesteente. Hierdoor was het niet geschikt voor grootschalige bouwactiviteiten. De rotsachtige aardlagen die de rots omringen, geven een indicatie van hoe het gebied rond Sigiriya eruit had kunnen zien. Het gebied is al meer dan 2500 jaar bezet door monnikken die in de grotten rond de site wonen. Het werd pas echt belangrijk wanneer koning Kaysapa, die Sigiriya heeft gebouwd, monnikken heeft verhuisd van de rots van Sigiriya naar een nieuw gerenoveerde en uitgebreide tempel en klooster, hier in Pidurangala.

Eén van de highlights van jullie reis vindt deze namiddag plaats, namelijk een jeepsafari in Kaudulla National Park tussen de majestueuze olifanten. Zo dicht bij wilde olifanten komen in hun natuurlijke habitat is werkelijk een unieke “once in a lifetime” ervaring. En hou je ogen goed open want hier kunnen ook nog vele andere wilde dieren gespot worden.

Dag 9

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de rit richting Nuwara Eliya. Optioneel kunnen jullie een stop maken om de stad Kandy te verkennen of te genieten van wat vrije tijd met een aantal opties tot bezoek. De Perideniya Botanical Garden is de grootste Botanische tuin van Sri Lanka. Hier zie je mooie orchideeën en inheemse boomsoorten in een prachtig groen kader.

Ook vind je in Kandy de Tempel van de Tand, hét religieus centrum van Sri Lanka. Hier wordt de tand van Boeddha bewaard, één van de heiligste voorwerpen van het boeddhisme. Onder andere om deze reden trekt deze tempel pelgrims vanuit alle uithoeken van Azië aan.

Of jullie kunnen gewoon wat rondkuieren in Kandy stad en langs het meer.

Nuwara Eliya, een stadje verscholen in de bergen en gelegen op zo’n 2000m hoogte. Met haar country-style huizen, herbergen en mooie tuinen ademt de “stad van het licht” de typisch Engelse sfeer van weleer uit. De streek is echter vooral bekend omwille van de vele theeplantages.

Een bezoek aan deze regio is niet compleet zonder een bezoek aan een theelandgoed, waar je de levendige groene theevelden kan bekijken die voor zoveel mensen het beeld van Sri Lanka belichamen. Hier worden enkele van de beste theesoorten ter wereld geproduceerd en een bezoek aan een theefabriek is een must. Omgeven door het adembenemende, idyllische landschap, krijg je ook de kans om de beste thee ter wereld te proeven en te kopen. Het proces uit de Victoriaanse tijd is ongewijzigd, je volgt het van het plukken, drogen en pletten tot het gisten, verpakken en vooral proeven en eventueel kopen.

Je overnacht in Nuwara Eliya, verscholen in de bergen en gelegen op zo’n 2000m.

Dag 10

Zeer vroeg in de ochtend rijden jullie richting Horton Plains met een 4×4 jeep. Onderweg zie je de zon al opkomen. Dit mistige graslandplateau is een nationaal park en UNESCO Werelderfgoed. Er hangt een mysterieuze stilte en het park heeft een aantal uitstekende wandelingen. Het grasland wordt afgewisseld met stukken bos en een ongewone, eerder alpiene vegetatie die alleen op grote hoogtes groeit. Wie goed kijkt, spot mogelijks ook wat herten. World’s End bevindt zich in dit nationaal Park. Het is een steile klif en de hoogste afgrond ter wereld (ongeveer 1.200 m). Na een wandeling in deze wondermooie regio, rijden we terug naar de bewoonde wereld. Hier nemen we in een klein dorpje de lokale trein terug richting Ella. Hang je ook zoals de locals uit de treindeuren? Of bewonder je graag de theeplantages van achter het raam? Zwaai je liever naar de glimlachende mensen die wandelen/spelen/werken naast de treinsporen? Deze treinrit is altijd een heuse belevenis! De chauffeur gids pikt jullie terug op aan het treinstation.

We overnachten in een nature-friendly boutique hotel in Ella.

Dag 11

Zin in een sportief moment? Vandaag beklim je “Little Adam’s Peak”. Deze berg is ook voor minder geoefende wandelaars te beklimmen. We wandelen doorheen de weelderige groene theeplantages, watervallen en rijstvelden om vervolgens van het adembenemend panoramische uitzicht te genieten van de berg van Little Adams Peak. Vergeet zeker niet rondom je te kijken en te genieten van de prachtige landschappen die Sri Lanka te bieden heeft. In ca. 45 minuten ben je boven en word je beloond met een prachtig uitzicht.

Daarna ga je treinen spotten nabij de Nine Arch Bridge. De prachtige negen bogen maken het een zeer pittoreske plek, vooral omdat het zich in een dichte jungle en agrarische omgeving bevindt. Via een kleine wandeling door de jungle bereik je dit stukje mooie architectuur dat verscholen ligt tussen de groene theevelden. Iets dat je zeker moet gedaan hebben in Sri Lanka is een wandeling over de brug! De Nine Arches Bridge, ook wel The Bridge in the sky genoemd, is een van de meest iconische bruggen in Sri Lanka en is een van de beste voorbeelden van Britse spoorwegconstructies toen Ceylon nog een kolonie van het Britse rijk was. Bijna ieder uur komt er hier een trein voorbij die je al van verre hoort aankomen.

Verder onderweg bezoek je de waterval van Rawana. De Ravana Falls in de volksmond bekend als Ravana Ella is een populaire bezienswaardigheid in Sri Lanka. Het is momenteel een van de breedste watervallen van het land.

Dag 12

Vandaag bezoeken jullie het Gal Oya National Park, een groot gedeelte van het park bestaat uit water en het is dan ook een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Dompel jezelf onder in de natuur en in de lokale cultuur. Verken de rijke fauna van Gal Oya, een van de meest afgelegen en minst bezochte wildernisgebieden van Sri Lanka. Van een bezoek aan dit park zal je zeker geen spijt hebben! Het werd opgericht in 1954 en dient als het belangrijkste stroomgebied voor Senanayake Samudraya, het grootste stuwmeer in Sri Lanka. Wat hier zo mooi is, is de olifantenkudde die het hele jaar door te zien is.

De Gal Oya Lodge werkt zeer nauw samen met de inheemse stam die pal naast de lodge woont. Het is ontzettend interessant om te zien hoe de Vedda’s leven. De inheemse stammen in Sri Lanka zijn vrijwel onzichtbaar voor toerisme en hebben hun tradities op spectaculaire wijze weten te behouden. Je komt dan ook veel te weten over het leven van de Vedda’s, zowel tegenwoordig, als vroeger, toen men in Gal Oya nog in de grotten woonde. Dit wordt absoluut een onvergetelijke en unieke ervaring.

Je verblijft deze nacht in Gal Oya, één van Sri Lanka’s meest ongerepte nationale parken, en een uitstekende locatie om de Aziatische olifant in het wild te observeren. Het is tijd om te relaxen en volledig tot rust te komen in onze bungalow in Gal Oya.

Dag 13

Vandaag ga je op safari in het nationaal park van Yala, een nationaal park waarin de bezoeker wordt getrakteerd op trompetterende olifanten, roedels jakhalzen, prachtige vogels en wellicht zelfs een ontmoeting met de legendarische luipaard, die zich meestal als een schaduw door de onder begroeiing van het bos begeeft. Het geluk bepaalt wat je ziet. In de 4×4 beleef je alweer een unieke ervaring. Het zuidoosten van het park is bovendien gezegend met een prachtige kustlijn, met ongerepte stranden, prachtige zandduinen en unieke lagunes.

We gaan er op zoek naar de vele, wilde dieren. Wilde olifanten, luiaarden, buffalo’s, luipaarden, beren, apen, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten kunnen hier gespot worden.

Voor een natuurliefhebbende reiziger is het verblijf die we voor jullie hebben uitgekozen, de beste plek direct in het midden van een prachtige tropische omgeving met de natuur, ver van de drukte in Tissamaharama. Het hotel is ontworpen om een ​​sensationele ervaring van natuur en cultuur in al hun glorie te bieden.

Dag 14

Om onze laatste dag in Sri Lanka goed af te sluiten genieten we nog verder van de Indische Oceaan, al zwemmend, optioneel snorkelend/surfend, of al chillend op het strand.

Geniet nog een laatste keer van de uitgestrekte gouden stranden met stokvissers bij zonsondergang. Maak lange ontspannende wandelingen in de frisse zeebries. Ervaar de ultieme opwinding bij het surfen. Verken de relaxte stad met de heerlijke geur van verse vis en de vriendelijke gezichten van de lokale bevolking.

We sommen enkele things to do op in Mirissa:
1 Chillen bij Secret beach
2 Maak een toffe foto bij de palmbomen spot (Coconut Tree Hill)
3 Uitstapje naar Wijaya Beach in Unawatuna: hier kan je bij laagwater zwemmen met schildpadden
4 Eet elke dag een andere smoothie bowl
5 Bodyboarden bij Mirissa Beach
6 Verse vis eten op het strand
7 Het schiereilandje Parrot Rock bezoeken: vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Mirissa Beach

Dag 15

Indien de vluchturen het toelaten, kunnen we nog de volgende stop maken alvorens we het vliegtuig opspringen.

Galle, dat prijkt op de werelderfgoedlijst en is de meest Hollandse stad in Sri Lanka. Deze oude vestingstad is een bezoek meer dan waard. De Nederlandse aanwezigheid is nog steeds zichtbaar in Galle, en als je de voetstappen van de Nederlandse overheersing wilt herhalen, laat onze gids je de rondleiding geven door het Oud-Hollandse fort (een UNESCO-werelderfgoed), het Nederlandse regeringsgebouw, het voormalige nieuwe Oriental Hotel (gebouwd in 1684), de oude klokkentoren en het Nederlandse getijdengebaseerde rioolsysteem.

Next stop: de Turtle Hatchery. Er wordt gezegd dat vele zeeschildpadden een bepaalde locatie of strand nodig hebben om hun eieren ​​te leggen. Daarom komen ze naar plaatsen als Sri Lanka en negeren ze nog veel meer stranden over de hele wereld. Ze leggen de eieren op de zandstranden en keren terug naar zee. Er zijn slechts 7 soorten zeeschildpadden en Sri Lanka wordt door vijf van hen bezocht – the Green Turtle, the Leatherback, the Hawksbill, the Loggerhead and the Olive Ridley.

Wanneer het zover is, nemen afscheid van deze prachtige bestemming en genieten thuis nog na van deze wondermooie herinneringen!

Voor diegene die wensen kan deze reis nog verlengd worden met een tripje naar de Malediven.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle transfers ter plaatse
 • alle overnachtingen
 • de excursies volgens programma
 • alle maaltijden vanaf dag 1 ’s avonds tem dag 15 ’s morgens
 • chauffeur (met airco luxe voertuig en een Engelssprekende gids)
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
 • dranken en persoonlijke uitgaven
 • gebruikelijke fooien
 • ETA visum (50 USD)
 • toegangsprijzen
 • optionele activiteiten zoals zelf met de tuk tuk rijden

Het geven van fooien is gebruikelijk en behoort tot de cultuur van het land.

Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Vanuit meerdere verblijfplaatsen.

Accommodaties

Comfortabele en sfeervolle hotels, tent, lodges en resorts – steeds kamers met douche en toilet.

Begeleiding

Chauffeur en Engelstalige gids.

Deelnemers

Minimum 2.

Documenten

Internationale reispas (geldig tot ten minste 6 maanden na terugkeer in België).

Voor alle vertrekken naar Sri Lanka moet er vooraf een elektronische reistoestemming aangevraagd worden via www.eta.gov.lk. Een ETA (Electronical Travel Authorisation) dien je zelf aan te vragen ten laatste 4 weken voor vertrek en kost 50 USD per persoon. Een ETA – aanvraag wordt standaard binnen de 24 uur afgehandeld en de betaling hiervan kan enkel online per creditcard zoals Visa, Mastercard of American Express.

Fysiek

Rustige culturele wandeltochten is voor iedereen haalbaar met een doorsnee conditie die op zoek is naar actie, natuur en avontuur.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Zuiderhuis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we dan ook naar je huisarts en/of het Tropisch Instituut in Antwerpen (http://www.itg.be/).

Klimaat

De beste reistijd van Sri Lanka is van februari t/m april. In deze maanden valt in het hele land de minste regen. Ook in de overige maanden kun je prima een Sri Lanka rondreis maken, houd alleen wel rekening met de moessonperiodes.

Maaltijden

De reisroute is gebaseerd op halfpension op basis van 14 nachten vanaf dag 1 diner tot dag 15 ontbijt.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s, ongunstige weersomstandigheden of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen bij dergelijke avontuurlijke reizen soms tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren. Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Uitbreidingen

Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een een luxe verblijf op de exotische archipel, de Malediven. Sta verstelt van de onder- en bovenwater wereld.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche