PDF DownloadPDF ICON

Puna - Tolar Grande: Argentinië voor de durvers

Argentinië
vanaf €1800.00 | 5 dagen
No Image Found

Omschrijving

Verken de Puna regio en ervaar de uitgestrekte eenzaamheid in het noorden van het land.
Ontdek met je privéchauffeur vulkanen, lagunes en surreële landschappen.
De perfecte uitbreiding op de klassieke roadtrip in het Noord-Argentinië.

Voor de ervaren reiziger is die niet terug schrikt van enkele dagen “back to basic” is dit allicht het hoogtepunt van zijn of haar Argentinië reis. Je komt terecht in een desolate wereld, ver weg van alle comfort. Je komt er oog in oog te staan met enkele uitzonderlijke natuurfenomenen die enkel weggelegd zijn voor zij die het aandurven af te zakken naar het Puna-gebied.

Puna” is een inheems woord en staat voor de westelijke zone die zich uitstrekt van Peru, door Bolivia en eindigt in het noorden van Argentinië.

Je slaapt 4 nachten bij de lokale bevolking in het noorden van de provincie Catamarca. Hier neemt een Spaanstalige privé chauffeur je mee doorheen het ruige landschap en samen ontdek je onder meer:

– de Carachi Pampa vulkaan omringd met een zwart lavaveld

– het natuurreservaat van Campo de Piedra Pómez met een vreemd en indrukwekkend landschap: een wit labyrint gevormd door vulkanische rotsen

Cerro Galán. Deze 5.912 meter hoge stratovulkaan heeft de grootste en tevens mooist zwart zichtbare krater ter wereld.

Laguna Grande. Dit is een zoutwatermeer dat op een hoogte van 4150 meter ligt. In de winter bevriest het water volledig, maar wanneer de lente aanbreekt wordt dit een belangrijk verzamelpunt voor de Puna flamingo’s.

Moeder natuur gaat VOLLEDIG uit haar bol, wanneer je chauffeur je meeneemt op een 2-daagse trip naar Tolar Grande.

Enkele hoogtepunten zijn hier onder meer Antofagasta de la Sierra, Salar del Hombre Muerto, Salar de Pocitos, Desierto del Diablo, Cono de Arita en Ojos del Mar (waar miljoenen jaren geleden het eerste leven ontstond)

Deze 6-daagse uitbreiding sluit perfect aan bij de klassieke rondreis in Noord-Argentinië.

 

 

Reis Route

Dag 1

Vandaag is een langere rijdag. Je verlaat Cafayate en je zakt verder richting zuiden naar de provincie Catamarca (350km – 6u). Onderweg passeer je nog enkele wijnvelden, de Ruïnes van Quilmes en enkele kleinere dorpjes zoals Santa Maria en Hualfin.

Overnachten doe je bij een lokale schooljuffrouw in El Peñon. Dit stoffige dorp met 250 inwoners wordt jullie uitvalsbasis om  Catamarca en de Puna regio met Tolar Grande de komende dagen verder te verkennen.

Dag 2

Je laat zelf de huurauto staan want het ruige terrein laat je niet toe om hier zelf te rijden. De komende dagen zal je dus met een Spaanstalige chauffeur de omgeving verkennen in een privé 4×4.

Vroeg in de ochtend rijd je naar de Real Grande regio, de toegangspoort tot de Cerro Galán. Deze 5.912 meter hoge stratovulkaan heeft de grootste en tevens mooist zichtbare krater ter wereld. De krater is het resultaat van een extreme uitbarsting die 2,2 miljoen jaar gelegen plaatsvond. Aan de zuidwestelijke kant van Cerro Galán ligt een meer dat bekend staat als Laguna Diamante, waar vele flamingo’s en eenden leven.

Daarnaast bezoek je een ander hooggelegen Andes-meer, Laguna Grande. Dit is een zoutwatermeer dat op een hoogte van 4150 meter ligt. In de winter bevriest het water volledig, maar wanneer de lente aanbreekt wordt dit een belangrijk verzamelpunt voor de Puna flamingo’s. (excursie van 08u00-15u00)

Dag 3

Vandaag laat de Spaanstalige chauffeur je 2 spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden in de omgeving van El Peñon zien.

Je rijdt eerst naar de zwarte Carachi Pampa vulkaan omringd met een zwart lavaveld. Hierna rijd je naar het natuurreservaat van Campo de Piedra Pómez met een vreemd en indrukwekkend landschap van een wit labyrint gevormd door vulkanische rotsen. Dit gebied wordt omringd door reusachtige duinen, vulkanen en kleurrijke heuvels. Je hebt ook zicht op een magische wit duinlandschap: Dunas Blancas. (excursie van 08u00-15u00)

Dag 4

Vandaag start je een de tweedaagse rondreis naar de “Puna” regio.

“Puna” is een inheems woord en staat voor de westelijke zone die zich uitstrekt van Peru, door Bolivia en eindigt in het noorden van Argentinië.

Het vertegenwoordigt de meest uitgestrekte eenzaamheid in het noorden en beschrijft perfect de onmetelijkheid van het land.

De eerste excursie die 10 uur duurt gaat langs oneindig veel uitgedoofde vulkanen en zoutvlaktes, meren en zoveel meer. Enkele hoogtepunten op dag 1 zijn onder meer Antofagasta de la Sierra, een oud mijnwerkersdorp uit de 15de eeuw, Salar del Hombre Muerto, Salar de Pocitos, Desierto del Diablo, Las 7 curvas en Ojos del Mar (waar miljoenen jaren geleden het eerste leven ontstond).

Je komt echt ogen tekort! Het is een lange, heftige excursie en telkens wanneer je denkt dat het niet prachtiger wordt, dan schudt moeder natuur toch weer een ander pareltje uit haar mouw!

Overnachten doe je in een “Hospedaje Familiar” in het mijnwerkersdorp Tolar Grande.

Dag 5

Vandaag wordt opnieuw een dag om in te kaderen! De excursie duurt in totaal 9 uur.

Enkele hoogtepunten op dag 2 zijn onder meer Salar de Arizaro,  El Cono de Arita, Antofalla en de Laguna Verde. Vooral deze laatste maakt indruk. Je kan uren turen naar de ogenschijnlijke onmeetbare diepte van het water dat onder je voeten stroomt.

Tegen 17u30 arriveer je terug in El Peñon.

Dag 6

Je rijdt via dezelfde weg terug als je gekomen bent naar Cafayate (350km – 6u). Als je vroeg aankomt kan je eventueel nog een bodega bezoeken of genieten van de luxe in het  hotel na 5 dagen in de Puna.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • huurauto
  • Spaanstalige privé chauffeur met 4×4
  • Excursie Carichi pampa + Cerro Gálan
  • Excursie Piedras de Pomez
  • Excursie Tolar Grande
  • Alle overnachtingen met ontbijt
Niet inbegrepen
  • drank
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel

 

  • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Basis overnachtingen met ontbijt

Budget

Een combinatie van cash en kredietkaart is aangeraden. Met een Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor aan de hoge kant. Het is voordeliger met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard. Echter de beste koers zal je krijgen door je euro’s cash te gaan wisselen bij een lokaal  wisselkantoor. Hier krijg je een koers die 50% beter is en zo kan je lokaal een hoop geld gaan besparen. Voor meer info vraag je advies aan de Zuiderhuis reisspecialist.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma).

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.