PDF DownloadPDF ICON

Van Windhoek naar Victoria Falls

Namibië
vanaf €5434.00 | 16 dagen
No Image Found

Omschrijving

begeleide groepsreis met tal van gamedrives en bootcruises doorheen het Otavi-gebergte, Erongo of het Bwabwata national park
verblijf in uitstekende lodges, middenin de natuurlijke habitat van de Big Five!
de grootste watervallen van Afrika: de Victoria Falls

Geen regio ter wereld is zo geschikt voor een safari als Namibië en Botswana en dit is dan ook al jaren een heel populaire bestemming onder safari liefhebbers. Het diverse landschap van Namibië leent zich uitstekend voor safari’s in het Etosha National Park alsook het groene Chobe National Park in Botswana.

Maar er is nog meer: De Ai-Aiba. The Rock Painting Lodge ligt dramatisch tegen imposante granieten rotsblokken in de uitlopers van het Erongo-gebergte in Namibië. Deze oude rotsformaties zijn doordrenkt van geschiedenis en zijn de geërodeerde overblijfselen van een vulkanisch complex van ongeveer 130 miljoen jaar oud.

De Caprivi Strip, of de Zambezi Regio zoals het tegenwoordig ook wel wordt genoemd met z’n vreemde vorm, is gelegen in het noorden van Namibië, in een totaal ander gebied dan de rest van Namibië. Geen woestijn of dorre vlaktes, maar een groenrijk deltagebied. Door de vele rivieren die door dit gebied lopen, zijn er veel dieren en vogels te vinden.

Na de Caprivi steken we de grens over tot bij Kasane, (Botswana) vlak bij het Chobe National Park, de thuisbasis van de grootste concentratie olifanten ter wereld. De beroemde Chobe-rivier vormt een permanente bron van water voor de grote hoeveelheid dieren in het wild in de regio, waardoor de rivier een belangrijk knooppunt is voor safari-enthousiastelingen. Genieten doen we van de diversiteit van de overvloedige flora en fauna van het Chobe National Park tijdens begeleide gamedrives en bootsafari’s.

Kers op de taart: een bezoek aan het meest spectaculaire natuurfenomeen van het Afrikaanse continent: de Victoria Watervallen in Zimbabwe!

 

Reis Route

Dag 1

Vlucht Brussel – Windhoek

Dag 2

Op minder dan een uur rijden van de internationale luchthaven van Windhoek ligt Auas Safari lodge, gelegen in een uitgestrekte Afrikaanse savanne in de schaduw van de Auas bergen. Waterbokken, koedoes, impala’s, elanden, zebra’s, zwarte en blauwe gnoes en veel van de kleinere antilopen-soorten zwerven door de savanne van de Auas. Het gebied is rijk aan vogels, van de grote struisvogel tot de kleine vinken. Veel watervogels zoals de witte pelikaan, Egyptische ganzen en vele soorten eenden zijn te vinden op de twee grote dammen…

rit van ongeveer 70 km

Dag 3

Ai-Aiba -The Rock Painting Lodge ligt dramatisch tegen imposante granieten rotsblokken in de uitlopers van het Erongo-gebergte. Deze oude rotsformaties zijn doordrenkt van geschiedenis en zijn de geërodeerde overblijfselen van een vulkanisch complex van ongeveer 130 miljoen jaar oud. Ai-Aiba maakt deel uit van de Erongo Mountain Nature Conservancy.

Dag 4

Rond de middag komen we aan in Etosha National Park. Hier zullen we 2 nachten verblijven in een gezellig kamp met zwembad, aan de ingang van het park. In de namiddag brengen we een eerste bezoek aan het natuurpark. We houden halt aan een aantal drinkplaatsen en aanschouwen grote kuddes wild.

Dag 5

Vandaag trekken we een hele dag uit om het park met een open jeep verder te verkennen. Olifanten, neushoorns, giraffen, zebra ‘s, jachtluipaarden, koedoes, antilopen en leeuwen: allemaal passeren ze de lens van je camera. Etosha National Park is een uniek park en één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren te spotten. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savannevlaktes met weinig hoge begroeiing. Natuurlijke en kunstmatig aangelegde waterdrinkplaatsen helpen de wildpopulatie te overleven in de droge tijd.

(Inbegrepen: volle dag game drive)

Dag 6

Ohange Lodge is een heerlijk toevluchtsoord in de bergen in het hart van het Otavi-gebergte ten oosten van Etosha. In de schaduw van grote marula- en tamboti-bomen, kijkt de lodge uit over een landschap dat even adembenemend als vredig is. Op de voorgrond dwalen veel verschillende soorten dieren bij de waterput. Verder weg strekt het dramatische uitzicht op het Otavi-gebergte zich uit zover het oog reikt.

(Inbegrepen: sunset drive)

Dag 7

Als we de lodge binnen rijden tegen de middag, hebben we de groene oase van de Hakusembe rivier bereikt. Een gevoel van rust daalt neer. Later ervaren we de waterwereld van de Kavango tijdens een boottocht terwijl de zon ondergaat en bewonderen we het gevarieerde vogelleven langs het water. Een ervaren gids met een geoefend oog maakt deze excursie tot een bijzondere ervaring.

(Inbegrepen: boot cruise)

Dag 8

De Caprivi is de meest Noordoostelijke regio van Namibië. Ingeklemd tussen Angola, Botswana, Zambia en Zimbabwe heeft deze streek een heel ander uiterlijk dan het grootste deel van Namibië. Hier vindt u geen droge woestenij, maar een vaak groen deltagebied dat met water wordt gevoed vanuit Angola via de Kavango Rivier op weg naar de Okavango Delta in Botswana. In de vooravond gaan we met een boot tot bij de Popa falls.

(Inbegrepen: boot cruise)

Dag 9

Na het ontbijt bezoeken we het Mahango National Park dat zich op een tiental minuten rijden van Divundu bevindt. Het is een klein natuurpark met een grote concentratie aan exclusief wild. Hier gaan we op zoek naar olifanten, buffels, leeuwen en sabelantilopen… Na de lunch gaan we de sfeer opsnuiven in een lokaal dorp.

(Inbegrepen: game drive, dorpsbezoek)

Dag 10

Namushasha ligt aan de Kwando Rivier en de waterstand van de rivier is het hoogst tussen april en september en trekt vooral in die maanden wild aan.
In de namiddag gaan we met een open jeep en onder begeleiding van een gids op game drive in het Bwabwata National Park

(Inbegrepen: game drive)

Dag 11

In de vroege ochtenduren maken we een mooie bootcruise in het Kwando gebied.
Na het ontbijt zetten we onze reis verder.
Aan de rand van de machtige Chobe Rivier ligt de prachtige Chobe River Camp. Naast de vele vogels kan je hier krokodillen en nijlpaarden spotten aan de ondiepe oevers. In de late middag maken we een boot cruise en genieten we van een drankje bij een prachtige zonsondergang.

(Inbegrepen: 2 maal een boot cruise)

Dag 12

Chobe is het bekendste nationale park van Botswana. Chobe heeft de hoogste dichtheid van dieren in het wild in Afrika, en is vooral bekend om zijn enorme kuddes olifanten.
We verbijven 2 nachten in Kansane. Na de middag maken we onze eerste boottocht. Olifanten zwemmen vaak naar de groene eilanden op zoek naar betere begrazing. Leeuwen, hyena’s, wilde honden en luipaarden worden soms waargenomen langs de rivieroever.

(Inbegrepen: boot cruise)

Dag 13

We beginnen de dag met een ochtend game-drive in het Chobe Park waar we geregeld giraffen, zebra’s, impala’s en gnoes waar-nemen. In de namiddag maken we opnieuw een bootsafari op de Chobe Rivier tussen de krokodillen, overstekende olifanten, nijlpaarden…

(Inbegrepen: game drive, boot cruise)

 

Dag 14

Vanuit Kasane steken we de grens over naar de Victoria Falls, gelegen in Zimbabwe. De Victoria Falls vormt een van ’s werelds natuurwonderen. Haar mistige wolken zijn al van kilometers afstand zichtbaar. Een wandeling langs de enorme kloof doet je klein voelen. Via het regenwoud lopen we van het ene naar het andere uitzichtpunt, waar we worden vergezeld door wrattenzwijnen, bosbokkken en kleurrijke vogelsoorten. Het is de perfecte manier om de grootsheid van de watervallen te ontdekken.

(Inbegrepen: bezoek Victoria Waterval)

Dag 15

Wie wil kan nog enkele souvenirs kopen of zich wagen aan een helikopter vlucht boven de Victoria Falls. Vandaag is het tijd om met een reistas vol mooie herinneringen terug te keren naar huis. In de loop van de namiddag vertrekken we vanuit Victoria Falls terug naar België.

Dag 16

Aankomst België


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • retourvlucht Brussel – Windhoek
 • alle transfers met privé busje (14 seater)
 • 15 nachten in een 3/4 sterren accommodatie
 • 15 x ontbijt en 15 x avondmaaltijd
 • toegangsgelden voor de parken
 • bezoeken en excursies en transfers volgens programma
 • Nederlandstalige reisleider
 • bijdrage garantiefonds

 

Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • drank
 • overige maaltijden (lunch)
 • Eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • dossierkosten
Optioneel
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering
 • optionele activiteit : helikoptervlucht in Victoria Falls

Praktische info

Begeleiding

Een in Zuid-Afrika wonende Vlaming die nationale gids is en meermaals per jaar groepen in Namibië begeleidt

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

Documenten

Voor reizen naar Namibië heb je internationale reispas nodig, met een geldigheid van ten minste 6 maand na terugreis.

Deze informatie was geldig op 09/03/2023. Voor de meest actuele informatie (ook betreft covid-maatregelen) verwijzen we je door naar de website van diplomatie: https://diplomatie.belgium.be/nl

Gezondheid

Er zijn geen verplichte vaccinaties vereist. Inenting tegen Hepatitis A wordt wel aanbevolen.

In het noorden van het land komt Malaria gedurende het volledige jaar voor. Zorgt dus voor muggenwerende producten. Ga je naar het noorden van het land? Dan wordt het nemen van Malariapillen ten zeerste aangeraden.

Zuiderhuis heeft echter geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies verwijzen we naar jouw huisarts en/of naar de website van Wanda: https://www.wanda.be/nl/

Fysiek

Geregeld trekken we onze wandelschoenen aan voor een (korte) wandeling. Een doorsnee fysieke conditie en een goede gezondheid volstaan.

Hoe geraak ik ter plaatse?

De vlucht naar Windhoek (h/t) is inbegrepen.

Klimaat

Typisch woestijnklimaat: droog en zonnig. Overdag kan het flink warm worden. Langs de kust zorgt een briesje voor afkoeling. In de winter: groot temperatuurverschil tussen dag en nacht. Airco in de wagen – airco of ventilator in de lodges. De meeste logies hebben een zwembad.

Accommodaties

We logeren in sfeervolle en erg comfortabele lodges.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

Mogelijk als solo-reiziger

Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt hiervoor een single toeslag. De prijs hiervan kan je terugvinden in de boekingsmodule.

Vervoer ter plaatse

Privé-busje (14 seater).

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.