PDF DownloadPDF ICON

Rond het Gardameer

Italië
vanaf €849.00 | 7 dagen
No Image Found

Omschrijving

fietsen rond en langs Lago di Garda, Ledro en Idro
dagelijks verblijf aan het meer in gezellige 3* en 4* hotels
historische havens en de befaamde Bardolino-wijnen

Rond en langs de 3 meren van Garda, Ledro en Idro.

Een veilig fietspad rond het volledige Gardameer klinkt nog als toekomstmuziek, al worden de plannen wel concreter. Een kort stukje vlonderpad is een leuk begin, maar daar krioelt het van de fietsers en wandelaar.

Wel kunnen we op een prachtige manier een route voorstellen rond het grootste Italiaanse meer met een blik op de ruimere regio. Glinsterende meren, groene valleien en versterkte burchten passeren de revue. Je fietst zowel in het zuiden, oosten, noorden en westen deels langs de boorden en de bloemenpromenades. De route start in het zuiden en neemt je mee oostwaarts. Dan fiets je in het Etschdal op prachtig verzorgde fietspaden noordwaarts. Het massief van de Monte Baldo scheidt je van het Gardameer. Plots kom je terug aan de noordelijke oever. Hier is een aangename fietstocht in het panoramische Sarcadal en het romantische Val Sabbia. De transfer naar het Lago di Ledro bespaart je een stevige klim. Aan het meer ligt het paalwoningenmuseum Museo delle Palafitte. Neem een verkwikkende duik in de minder bekende, maar feeërieke Lago di Ledro en Lago d’Idro aan de westkant van het Gardameer.

Logeren doe je in de vele charmante dorpjes en stadjes die aan de oevers van het Gardameer genesteld liggen.

Als toegevoegde waarde op de impressionante landschappen biedt de regio een uitzonderlijke gastronomie. De beste olijfolie, excellente wijnen, citrusvruchten en verse vis zijn dagelijkse kost tijdens je fietsvakantie.

Wij raden extra nachten aan voor daguitstappen naar o.a.:

 • Monte Baldo (kabelbaan vanaf Malcesine)
 • stadsparel Verona

Reis Route

Dag 1

Bij aankomst in het hotel ontvang je de nodige informatie voor je vakantie. Je krijgt er eventueel ook de huurfietsen.

Verkennende wandeling in het historisch centrum en langs de promenade aan het water.

Dag 2

Fietsend op glooiend terrein door de wijngaarden van Lugana naar de oevers van de rivier Mincio. De rivier brengt je eerst naar de historische vesting van Peschiera en later terug naar het Gardameer. Het fietspad loopt een aantal kilometers langs het meer en zoekt dan het hinterland op. Door de boomgaarden en wijngaarden van de Bardolino-wijnen kom je terug aan de oever die je volgt onder schaduwrijke naaldbomen tot aan het charmante oord Garda.

Fietstocht: 47 km

Dag 3

Je verlaat de boorden van het meer richting het rivierdal van de Etsch. Je volgt de fietsroute door olijf- en wijngaarden. Aangekomen op het aangename Etsch-fietspad fiets je in noordelijke richting langs fruitbomen. Aan Mori verlaat je de rivier en klim je via de Passo San Giovanni naar Torbole en eventueel verder naar Riva. Net voor je opnieuw aan het Gardameer komt, geniet je van een prachtig panorama over het meer en de Sarca-vallei.

Fietstocht: 70 km

Dag 4

Eén van de grootste rivieren in Trentino is de Sarca. Je volgt deze langs een mooi gemarkeerd fietspad vanaf Torbole dalinwaarts tot in Pietramurata. Het dorp is omgeven door de hoogste bergwanden in de regio van het Gardameer. Geniet van de rust in dit natuurpark en bezoek het fort in Arco alvorens je opnieuw naar de oever bolt.

Fietstocht: 50 km

Wie wenst, geniet van een dagje rust aan het Gardameer. Je kan een boottocht maken of een bezoek brengen aan een ander stadje met het openbaar vervoer of fiets.

Dag 5

De dag begint met een transfer naar de hogergelegen zijvallei met het Lago di Ledro.

Je volgt de gelijknamige vallei naar de volgende vallei met het Lago d’Idro. Dit meer zal je een tijdlang vergezellen. Het meer kent een uitzonderlijke waterkwaliteit en buitengewoon bergpanorama. Langs het fietspad door het Val Sabbia ga je licht dalend tot plots het machtige Gardameer opnieuw voor je wielen opduikt. In Salò slenter je langs de geliefde bloemenpromenade en geniet je van een ‘gelato’.

Fietstocht: 67 km (+ transfer)

Optioneel bezoek aan het paalwoningenmuseum aan het Ledromeer.

Dag 6

De laatste etappe voert over licht glooiende heuvels naar het hinterland. De karakteristieke en historische wijnen zoals Lugana, Chiaretto en Groppello worden hier geperst. Als je de eindbestemming bereikt, kunnen we zeker een glaasje aanbevelen om te toasten op een wondermooie fietstocht.

Fietstocht: 42-49 km

Dag 7

Vertrek of verlenging.

Een optionele korte uitstap naar het schiereiland en de burcht van Sirmione is een waardige afsluiter.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • kamer met douche/bad en wc
 • ontbijtbuffet
 • bagagetransport
 • transfer Torbole/Riva naar het Ledromeer
 • Italiaans pistache ijsje op weg naar Gardameer
 • gps-tracks beschikbaar
 • informatiebijeenkomst
 • telefonische bijstand tijdens het programma
 • bewegwijzering
 • routebeschrijving met info
 • btw
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • middagmaal, avondmaal en dranken
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra nacht(en)
 • (elektrische) huurfiets
 • annulatie en/of reis- en bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Fietsvakantie van hotel naar hotel waarbij het bagagevervoer inbegrepen is.

Accommodaties

Je verblijft in uitstekende 3* en 4* hotels.

Logeren doe je dagelijks in de vele charmante dorpjes en stadjes die aan de oevers van het Gardameer genesteld liggen.

Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst.

Bagagetransport

Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

Ga je met het vliegtuig, dan gelden de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en voorschot ontvangen hebben. De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend. Bij ontvangst van jouw boeking en voorschot starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fietsen

Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

Voor kinderen tot 12 jaar is een fietshelm verplicht. Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet ’em op!

De huurfietsen hebben 21 versnellingen en zijn uitgerust met een waterdichte fietstas en stuurtas, reparatiekit met reserveband, pomp en slot. Standaard wordt een unisex-model voorzien. Een herenmodel (hoge instap) is beschikbaar op aanvraag. De elektrische fietsen zijn standaard unisex-modellen met lage instap.

Naast de standaard huurfiets bieden we voor dit programma ook een plus-model aan. Deze niet-elektrische fiets zorgt voor een iets sportievere houding en beschikt over hoge kwaliteit fietsonderdelen. De fiets heeft onder andere 27 versnellingen en een degelijke voorvorkvering voor een optimaal fietscomfort. Het plus-model is enkel beschikbaar met hoge instap (herenmodel).

Prijzen:

 • standaard huurfiets: € 105
 • standaard plus fiets: € 190
 • elektrische fiets: € 286

De huurfietsen zijn verzekerd tegen mogelijke schade en/of diefstal.

Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fiets te gebruiken.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met de wagen:

 • Brussel – Desenzano/Sirmione: ± 1020 km
 • Parkeergarage (richtprijs: €12 per dag en lokaal te betalen; niet mogelijk te reserveren).
 • Een gratis parking buiten het centrum.

Met de trein:

 • Brussel – Verona en verder tot Desenzano/Sirmione

Met het vliegtuig:

 • Brussel (BRU) – Venetië (VCE): ± 1u40
 • Brussel (CRL) – Treviso (TSF): ± 1u40
 • Brussel (BRU) – Verona (VRN): ± 3u met één tussenstop
 • Brussel (CRL) – Bergamo (BGY): ± 1u30
 • Brussel (BRU) – Linate (LIN): ± 1u30
 • Brussel (BRU en CRL) – Malpensa (MXP): ± 1u30
 • Vanuit de luchthaven met het openbaar vervoer tot in Desenzano/Sirmione.

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor een derde volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de derde volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Enkele stevige etappes. Uiteraard kunnen ouders zelf het beste inschatten welke graad hun kinderen al dan niet aankunnen.

Maaltijden

Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen avondmaal bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

Reisprogramma

7 dagen / 6 nachten, waarvan 5 fietsdagen.

Reisdocumenten

Verzending
De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis en na betaling van het saldo via e-mail bij je bezorgd. Ontvang je ook graag een papieren versie van je reisdocumenten, geef dan gerust een seintje en dan bezorgen wij deze je uiteraard graag per post.

RouteYou
Je kan je hele reis digitaal volgen via de applicatie van RouteYou. Zo heb je gedurende de hele reis alle informatie simpelweg in je broekzak.

Routeboek
Je ontvangt de praktische informatie en het routeboekje via mail met o.a. een heldere routebeschrijving van de fietsetappes. Ontvang je je reisdocumenten ook graag per post? Geef dan een seintje en we versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

Gps-tracks
Gebruik je graag je eigen gps-toestel? Dan kan je de gpx-tracks downloaden vanuit de RouteYou applicatie.

Fysiek

De route varieert van vlak tot heuvelachtig. Enkele langere beklimmingen op de route.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie. Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Vervoer ter plaatse

Volgende transfers zijn inbegrepen in het programma (incl. fiets):

 • transfer Torbole/Riva – Ledromeer
Type ondergrond

Bijna de gehele route zijn verharde asfalt wegen.

Uitbreidingen

Wij raden extra nachten aan voor daguitstappen naar o.a.:

 • Monte Baldo (kabelbaan vanaf Malcesine)
 • stadsparel Verona
Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche