PDF DownloadPDF ICON

Big Five Safari kampeerversie

Tanzania
vanaf €2350.00 | 7 dagen
No Image Found

Omschrijving

Safari in de bekendste nationale parken van Tanzania, in een tentje
De Big Five binnen handbereik: leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant
Perfect combineerbaar met ‘Zinderend Zanzibar’ of de Kilimanjaro

Tanzania is zonder twijfel dé bestemming voor de natuurliefhebber die de Afrikaanse wildernis van dichtbij wil beleven. Dit noordelijke circuit verbindt de bekende nationale parken Tarangire, Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongorokrater. De natuurlijke bronnen, rivieren en meren die deze parken voeden en de verschillende vegetatie en geografie maken van elk park een totaal andere ervaring. De enige constante is de massale aanwezigheid van wild.

Zowat alle grote zoogdieren en jagers zijn hier te zien. De aantallen, zeker tijdens de befaamde trek, lijken onwaarschijnlijk. Op de kraterbodem van de Ngorongoro leven naar schatting 30.000 dieren! Zelfs de ritten tussen de parken zijn in feite game drives. Zet je schap voor de ‘Big Five dus’: zwarte neushoorns in de krater, grote troepen olifanten en buffels in Tarangire en leeuwen en luipaarden in Serengeti. Maar vergeet ook de andere dieren niet, grote en kleine, geverderde en geschubde!

Tijdens deze safari kampeer je in een canvastentje voor 2 personen. Wij zorgen voor de kampeeruitrusting en omkadering. Om een optimale wildlife-eravring te garanderen, voorzien we een 4X4 Landcruiser met professionele Engelssprekende gids-chauffeur. Hakuna matata dus, relax en geniet!

VERLENG JE VERBLIJF: ZANZIBAR OF DE KILIMANJARO
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een verblijf op Zanzibar of een beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru. Ook extra dagen in de parken kunnen gemakkelijk toegevoegd worden. Contacteer onze specialist of raadpleeg onze Tanzaniapagina’s.

Reis Route

Dag 1

Bij aankomst in Kilimanjaro maak je kennis met de lokale gids die je gedurende de komende dagen zal begeleiden. Vanuit de luchthaven gaat het naar Arusha waar er, indien er nog voldoende tijd is, nog een kort bezoek aan de stad op het programma staat. Je logeert in een charmant, kleinschalig hotel met zwembad. Geen maaltijden inbegrepen.

Dag 2

Vandaag rij je van Arusha naar Tarangire National Park (ca. 2,5 uur). Tarangire National Park is de vergeten parel van het noordelijke safari-circuit. Met zijn glooiende heuvels, majestueuze baobabs en enorme kuddes olifanten mag dit park nochtans niet ontbreken. Naast de grote kolossen vind je er ook leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en met een beetje geluk zelfs wilde honden. Het park prijkt ook bovenaan op het lijstje van vogelliefhebbers. Word je wild van honderden olifanten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je maakt een game drive en route naar de kampeerplaats, waar je luncht. Na de lunch maak je nog een namiddag game drive.
Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen op de openbare kampeerplaats in Tarangire National Park (met sanitaire voorzieningen). Volpension

Dag 3

Je maakt een ochtend game drive in Tarangire en verlaat vervolgens het park om koers te zetten naar het kleurrijke stadje Mto wa Mbu (1 uur rijden). Na de buffetlunch in een bananenplantage bezoek je Lake Manyara National Park te voet!
Lake Manyara National Park is een relatief klein park, genoemd naar het gelijknamige meer. In het park vind je zowel leeuwen als luipaarden (maar ze kunnen zich er goed verschuilen) alsook olifanten, giraffen, buffels, 3 apensoorten, antilopen, gnoes en zebra’s.
Samen met een gewapende ranger verken je het park te voet. De ranger die je vergezelt, kent het terrein door en door en is gespecialiseerd in spoorzoeken. Hij geeft je tijdens het wandelen uitleg over de flora en fauna die je tegenkomt en legt uit welke sporen van welke dieren zijn. Het is een boeiende tocht op vreemd terrein waarbij het vooral draait om vogels, planten en sporen. Close encounters met gevaarlijk wild komen uiterst zelden voor – ze horen en zien je eerder dan jij hen – maar de spanning hangt voortdurend in de lucht. Een wandelsafari houd je alert, maar is niet gevaarlijk als je de richtlijnen van de ranger correct opvolgt.
Na de ‘game walk’ rij je naar je overnachtingsplaats in het bovenop de Great Rift gelegen Karatu (45 minuten rijden).

Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen op een campsite in Karatu (met sanitaire voorzieningen, bar en eetruimte). Volpension

Dag 4

Je rijdt naar de Ngorongoro Conservation Area voor een bezoek aan de gelijknamige krater (20 minuten rijden). De Ngorongoro krater is één van de grootste intacte kraters ter wereld en wordt beschouwd als een natuurlijk wereldwonder. De kraterbodem bevindt zich op 1800 meter boven de zeespiegel, de omringende kraterwand bereikt een maximale hoogte van 2600 meter. De concentratie aan dieren op de kraterbodem is ongeëvenaard. Zo’n 30.000 zouden er vertoeven. Geen enkel ander natuurgebied telt gemiddeld 1 leeuw per vierkante kilometer. Ook de zeldzame servalkat en de zwarte neushoorn vind je hier terug, naast de talrijke buffels, antilopen, olifanten, nijlpaarden en hyena’s.
Na het bezoek aan de krater (ca. 5 à 6 uur, picknicklunch inbegrepen) rij je verder naar Serengeti National Park. De Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area vormen een aaneengesloten natuurgebied wat de rit zeer bijzonder en indrukwekkend maakt. Onderweg zie je gegarandeerd nog wild!
Je logeert in een tentje op de publieke kampeerplaats in centraal-Serengeti op basis van volpension

Dag 5

Op de eindeloze vlakten van de Serengeti maakten de beste tekenaars van Disney hun schetsen voor ‘De Leeuwenkoning’. Wie de film gezien heeft, herkent onmiddellijk de kopjes, kleine rotsformaties die her en der in het landschap opduiken en erg in trek zijn bij zonnende leeuwen.
Serengeti – al enkele jaren op rij verkozen tot ‘beste park van Afrika’ – is zonder twijfel de beste plek om de ‘big cats’ aan het werk te zien. Serengeti is immers waanzinnig groot en dat zijn dus ook de aantallen dieren die er wonen. Hier kan je relatief gemakkelijk het schuwe luipaard spotten en ook jachtluipaarden tref je bijna zeker aan. Leeuwen zijn een garantie en de ontelbare gazelles, buffels, olifanten, topi’s, dikdiks, impala’s en elanden krijg je er gratis bij. Reis je in het voorjaar of rond het jaareinde, dan kom je bovendien ook nog ‘de migratie’ tegen op je pad: twee miljoen gnoes en zebra’s die voortdurend rondtrekken op zoek naar groen gras.
Je verblijft in het park. De aanwezigheid van wild in de buurt van de verblijfplaats, maakt dat je ‘s nachts best binnenblijft en ‘s ochtends vaak verrassende sporen ontdekt op weg naar het ontbijt.
Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen op de openbare kampeerplaats van Seronera, Serengeti (met sanitaire voorzieningen) op basis van volpension.

Dag 6

Na het ontbijt verlaat je de Serengeti. Vooraleer terug te keren naar Karatu maak je een game drive in Ndutu. Ndutu is een uitstekend wildgebied dat op de grens ligt tussen Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area. In het kalverseizoen – van december tot einde maart – vind je hier de migratie terug die er komt kalveren op de vlakten. De rest van het jaar oogt Ndutu verlaten en moet je wat meer inspanningen leveren om het wild te lokaliseren. Maar wie daartoe bereid is, komt huiveringwekkend dicht in de buurt van jachtluipaarden en leeuwen. In Ndutu mag je immers van de paden afwijken. Wie echter voldoende wild heeft gezien, kan ook opteren voor een bezoek aan Olduvai Gorge, ‘the Cradle of Mankind’ (inkomgeld niet inbegrepen). Deze belangrijke archeologische site ligt in de Ngorongoro Conservation Area en herbergt een uitstekend museum in een indrukwekkend landschap. Je verste voorvaderen zijn nog nooit zo dichtbij geweest!
In de namiddag vat je de mooie terugrit naar Karatu aan. Die loopt opnieuw langs de rand van de Ngorongoro krater.
Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen op een campsite in Karatu (met sanitaire voorzieningen, bar en eetruimte). Volpension

Dag 7

Na een relaxed ontbijt rij je de hele weg terug naar Kilimanjaro Airport waar je je vlucht huiswaarts neemt. Onderweg is er, indien gewenst, tijd om halt te houden bij African Cultural Heritage, de grootste art & curioshop van Afrika. De enorme hoeveelheid beelden, antiek en kunst houdt het midden tussen een flink uit de kluiten gewassen souvenirshop en een museum. Ook wanneer je niets koopt, is dit absoluut de moeite waard.
Voor wie de reis graag verlengt met een beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru of een strandverblijf op Zanzibar, werken we graag ook het vervolgprogramma uit. Ontbijt en lunch.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verwelkoming in de luchthaven van Kilimanjaro
 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden uitgezonderd de eerste avond
 • water/thee en koffie
 • vervoer in een 4X4 Toyota Landcruiser met openklapbaar dak
 • begeleiding door een professionele Engelssprekende gids en een kok
 • alle activiteiten
 • huur van het kampeermateriaal en supply car (vanaf 4 pers.)
 • alle inkomgelden en -taksen
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • fris- en alcoholische dranken
 • visum (vooraf online aan te vragen, richtprijs $50)
 • persoonlijke uitgaven, fooien
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Individuele kampeersafari met lokale gids-chauffeur.

Accommodaties

Dit is een kampeersafari: Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen met matras. Je voorziet zelf een slaapzak en/of kussen. Op de kampeerplaatsen zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig. We zorgen ook voor een tafel en stoelen en een kok die de maaltijden bereidt. Vanaf 4 personen wordt er een supply car ingezet om het kampeermateriaal afzonderlijk naar de kampplaats te brengen.

Wil je graag ergens een upgrade naar een mooie lodge, laat het ons dan weten!

Bagage

Persoonlijke bagage, slaapzak en/of hoofdkussen. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Bagagetransport

Je bagage reist met je mee in de Landcruiser. Een reistas of rugzak is het handigst.

Begeleiding

Je wordt van begin tot einde begeleid door een professionele, lokale Engels sprekende wildlifegids-chauffeur. Onze kok bereidt de maaltijden.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je erop uit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de hoogte in schieten. De maanden juli tot en met oktober en half december tot en met maart gelden als hoogseizoen.

Budget

Voorzie een budget voor fris- en/of alcoholische dranken, fooien en/of souvenirs (al het overige is inbegrepen).

Comfort

Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen. Op de kampeerplaatsen is sanitair (WC’s en douches) aanwezig. Je privé-kok bereidt de maaltijden die je aan tafel opeet

Documenten

Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België). Een visum is eveneens verplicht (richtprijs 50 USD). Je kan dit zelf online aanvragen https://eservices.immigration.go.tz/visa. We bezorgen je hiervoor nog de nodige informatie.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor bijna iedereen en kan desgewenst aangepast worden. Tanzania is echter geen geschikte bestemming voor rolstoelgebruikers of mensen die zeer slecht te been zijn.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be. Een bewijs van inenting gele koorts wordt soms gevraagd. Malaria komt nog steeds voor in Tanzania en het nemen van malariatabletten is bijgevolg aangewezen.

Kinderen

Deze reis is minder geschikt voor jonge kinderen. Bekijk zeker de andere reizen in Tanzania die wel op kindermaat zijn.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief, uitgezonderd het eerste avondmaal (want afhankelijk van je aankomstuur). We voorzien thee en koffie tijdens het ontbijt en water gedurende de hele dag. Fris- en alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.

Programmawijzigingen

De reis wordt in principe uitgevoerd zoals ze geboekt werd. Indien de route omwille van uitzonderlijke weersomstandigheden of veiligheidsredenen ter plaatse aangepast moet worden, zal dit steeds in overleg gebeuren. Het is echter de gids die de finale afweging zal maken en uiteindelijk de knoop doorhakt.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving en praktische informatie) worden per mail bezorgd, Je hebt voor deze reis geen vouchers nodig.

Uitbreidingen

Dit individueel programma is een suggestieroute. Hierbij krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden op deze bestemming. Elke suggestieroute kan aangepast worden, van het aantal dagen, het type logies tot en met de route zelf. Dit programma kan onder meer perfect gecombineerd worden met een verblijf in Zanzibar, Pemba of Mafia, maar ook andere uitbreidingen zijn mogelijk. Heb je een duidelijk beeld van wat je wil of je krijg je graag advies van onze regiospecialist, neem dan contact op met Zuiderhuis.

Vervoer ter plaatse

De rondreis gebeurt in een 4X4 Toyota Landcruiser met openklapbaar dak en wordt begeleid door een gespecialiseerde wildlifegids-chauffeur. Vanaf 4 personen voorzien we eveneens een supply car die het kampeermateriaal en de kok rechtstreeks naar de kampeerplaats brengt.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel.
Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten totdat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Veiligheid

Tanzania is een zeer veilige bestemming. Tijdens de game drives in de parken volg je de richtlijnen van de wildlifegids en in de steden neemt je dezelfde voorzorgsmaatregelen als in België.

Dossierkosten

Zuiderhuis rekent geen dossierkosten aan.

Fotografie

Voorzie voldoende batterijen en geheugenkaartjes voor je camera. In de wagen kan je batterijen opladen met de standaard aansluitingen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met het vliegtuig naar Kilimanjaro Airport. We bezorgen je desgewenst een offerte. In de luchthaven word je opgewacht door je gids. Hij brengt je na afloop van de safari ook terug naar de luchthaven.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja. Aangezien het echter over een privé-safari gaat en de gemeenschappelijke  kosten gedeeld worden door het aantal deelnemers in jouw eigen reisgezelschap, ligt de prijs voor een solo-reiziger veel hoger dan voor 2 deelnemers (een offerte kan desgewenst bezorgd worden). We raden solo-reizigers aan om om ook eens een kijkje te nemen naar een van de Tanzania-groepsreizen die jaarlijks georganiseerd worden.

Ontmoetingsplaats

In de aankomsthal van Kilimanjaro Airport.

Reisprogramma

7 dagen / 6 nachten, verlengbaar.

Uitrusting en kledij

Persoonlijke bagage, slaapzak en/of hoofdkussen. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.