PDF DownloadPDF ICON

Verlenging Paaseiland

Chili
vanaf €845.00 | 4 dagen
No Image Found

Omschrijving

verlenging van je rondreis op maat in Argentinië en/of Chili
1000 gigantische beelden en uitgedoofde vulkanen
magisch verleden, mysterieus heden en een paradijselijk strand

Isla de Pascua is voor natuur- en cultuurliefhebbers een heel betoverende verlenging na een rondreis door Argentinië en/of Chili.

Paaseiland, door de lokale bewoners ook wel Rapa Nui (grote, verre rots), Te Pito o Te Henua (navel van de wereld) of Mata ki te Rangi (ogen die naar de hemel kijken) genoemd, is het meest afgelegen bewoonde eiland ter wereld. De Chilenen noemen het Isla de Pascua, vernoemd naar de Nederlandse kapitein die op Pasen in 1722 het eiland als eerste Europeaan waarnam.

Gevormd door drie hoofdvulkanen ligt het eiland als een grote driehoek in de zuidelijke Grote Oceaan. Oorspronkelijk was dit stukje UNESCO Werelderfgoed een erg bosrijk gebied. Vandaag is het echter een met gras begroeid heuvellandschap. De ongeveer 1000 grootse beelden (Moai) en uitgedoofde vulkanen hullen het eiland in een mysterieuze sfeer.

Geheimzinnige mythes, vervaardiging van raadselachtige beelden, imposante ahu’s, de cultus van de vogelman en de klimaatveranderingen die kindoffers eisten… Zó veel te ontdekken op deze plek met een groot magisch verleden!

Reis Route

Dag 1

Vandaag vlieg je in de voormiddag van Santiago naar Paaseiland, een vlucht van bijna 5 uur. Gelukkig kan je door het tijdsverschil nog genieten van een vrije namiddag op dit begeerlijke eiland.

Optioneel kan je s’avonds nog een traditionele folklore dansshow, uitgevoerd door de lokale bevolking.

Dag 2

Paaseiland, de ‘navel van de wereld’ als je de lokale inwoners mag geloven, toont vandaag haar grootste schatten!

Toen opperhoofd Hotu Matu’a arriveerde met zijn vrouw en familie was het eiland nog enorm rijk aan bomen, grassen en varens. Vandaag zie je een bijna volledig ontbost eiland. Dit is het resultaat van bomen die gekapt werden voor het bouwen van huizen en kano’s, maar ook voor het plaatsen van de grote stenen hoofden (Moai). De gids vertelt je er vandaag alles over!

Een bezoek aan Ahu Vaihu en Ahu Akahanga, de begraafplaats van de 1e koning, staan op het programma. Daarna rijd je verder naar Rano Raraku, Ahu Tongariki en Ahu Te Pito Kura.

Je sluit de dag af op het paradijselijke Anakena-strand; geniet van de warmte van de Stille Oceaan en laat de grootse indrukken rustig binnensijpelen..

Wist je dat dit strand vroeger exclusief door de koninklijke familie te betreden was? En dat het ook dienst doet als decor voor de jaarlijkse Tapati Rapa Nui (de verkiezing van de Paaseilandkoningin)?

Dag 3

De gids neemt je vandaag eerst mee de Rano Kau op, de dode vulkaan in het zuidwesten van Paaseiland met een krater van 1,6 km. De top biedt je een magnifiek zicht op het kratermeer en het heiligdom Orongo waar vroeger de vogelman-competitie plaatsvond.

Bewonder eveneens de kleine eilandjes Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao, rijd naar Ahu Vinapu beneden en stop aan Ana Kai Tangata en haar rotsschilderingen.

Na de lunch rijd je verder naar Ahu Akivi met haar 7 Moai. De legende vertelt dat deze standbeelden de 7 onversaagde zeevaarders vertegenwoordigen die toentertijd gezonden werden door de eerste koning Hotu Matu’a. Dit zouden bovendien de enige beelden op het eiland zijn die richting de Oceaan kijken… Het mysterie wordt onthuld!

Dag 4

Op deze laatste dag kan je na het ontbijt nog een wandeling maken in het dorp en afscheid nemen van dit van dit prachtige eiland.

Rond de middag heb je de terugvlucht naar Santiago waar je pas tegen de avond zal aankomen!


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen met ontbijt
 • lunch tijdens de excursies indien vermeld
 • alle transfers zoals vermeld
 • alle excursies in kleine internationale groep met Engelssprekende gids tenzij anders vermeld
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank en overige maaltijden
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • entreegelden
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting

 

Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

 


Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld in het programma. Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 40 per dag, per persoon, exclusief drank.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires of Santiago de Chile krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma). Afhankelijk van je voorkeur kan dat in groep of privé.

Vluchtvoorstel

Vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.