PDF DownloadPDF ICON

Verlenging Esteros del Iberá

Argentinië
vanaf €1055.00 | 3 dagen
No Image Found

Omschrijving

verlenging van je rondreis op maat in Argentinië met 3 dagen/2 nachten
meer dan 600 diersoorten spotten in de Wetlands gelegen tussen Iguazu en Buenos Aires
per boot en te paard het grootste moerasgebied van Argentinië verkennen

Voor de dierenliefhebber en met de name de vogelaar is een stop in Esteros del Ibera een van de hoogtepunten en dé ideale verlenging na een rondreis door Argentinië.

Het Nationaal Park Iberá is hard op weg om het nieuwe hoogtepunt van Argentinië te worden. Hier in de moerassen vind je bijzondere inheemse diersoorten als capibara’s, krokodillen en zeldzame vogelsoorten.

De wetlands van Esteros del Iberá behoren tot de opmerkelijkste biologische gebieden van het land. Het is meteen ook het grootste en mooiste biotoop met diverse beschermde ecosystemen. Dit wetland bestaat uit een complex systeem van lagunes en drijvende plantenmassa’s waar zich een buitengewone fauna en flora in schuilhoudt.

Zó veel te ontdekken op deze magische natuurplek!

Deze reis is ideaal als verlenging van onze rondreizen in Argentinië (met name na een bezoek aan Iguazú).

Reis Route

Dag 1

Na het ontbijt brengen we je naar San Ignacio. Deze missiepost is de best bewaarde en grootste van het land. De site werd tussen 1940 en 1948 volledig gerestaureerd en werd uitgeroepen tot Werelderfgoed.  Parel aan de kroon is ontegenzeggelijk het portiek met zuilen, volledig bewerkt door Guaraní-ambachtslui.

Na de middag brengt een transfer je van San Ignacio naar Hotel Puerto Valle, de toegangspoort tot de wetlands. Reken op een rit van anderhalf uur. Na het inchecken kan je met de eigenaars bespreken welke activiteiten je vandaag en morgen wilt doen, afhankelijk van je interesse en het seizoen. Je verblijft hier de komende twee nachten op basis van volpension. Je verblijft in een exclusieve lodge net aan de rand van het park. Hier zal je de komende dagen met de andere gasten semi privé excursies maken.

Dag 2

Het natuurreservaat van Iberá beslaat 14% van de provincie Corrientes (13.000km²). Diverse ecosystemen, vooral immens vochtige gebieden, graslanden en savannes met palmbomen bieden onderdak aan 628 diersoorten, waaronder de helft van alle vogels van het land. Andere bijzondere inheemse diersoorten die je de komende dagen kan spotten zijn, otters, vossen, waterzwijnen, kaaimannen, gele anaconda’s en nog veel meer.

Activiteiten inbegrepen in het programma en telkens ondersteund door ervaren Engelssprekende lokale gidsen:

 • Fotografische safari in het park (kan zowel overdag als s’nachts).
 • Expeditie naar de Laguna Valle
 • Kayaktochten of bootexcursies op de Paraná rivier
 • Paardrijtochten, afhankelijk van je eigen rij ervaring en kunde
 • Gegidste excursies op het parkdomein van Puerto Valle
Dag 3

Vandaag heb je nog tot 16.00u de tijd om de wetlands te verkennen aan de hand van bovengenoemde inbegrepen activiteiten (middagmaal ook nog inclusief).

Rond 16.30u word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je rond 21.00u terug naar waar alles begon. Misschien voel het wel al een beetje als thuiskomen in Buenos Aires? Je overnacht opnieuw in Buenos Aires.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • volpension
 • transfers en excursies zoals beschreven in het reisvoorstel
 • bijdrage Garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank en overige maaltijden
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • entreegelden
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • extra binnenlandse vlucht van Posadas naar Buenos Aires
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Je verblijft aan de rand van het park in een 4 sterrenhotel op basis van volpension. Indien gewenst kunnen we ook een vijfsterren hotel aanbieden.

Bagage

De ruimbagage dient beperkt te zijn tot 15 kilo, dit in verband met de binnenlandse vluchten. Extra kilo’s kunnen bijbetaald worden aan de incheckbalie. Het is aangeraden om te reizen met een grote reistas of kleine valies. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat verplaatsingen zijn met allerlei vervoer en dat je de bagage regelmatig zelf over korte afstanden moet dragen. Een dagrugzak waar je een trui, regenjas, water en eventueel een picknick in kunt opbergen (25 à 30 liter) is eveneens aangeraden.

Budget

Een combinatie van cash en kredietkaart is aangeraden. Met een Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor aan de hoge kant. Het is voordeliger met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard. Echter de beste koers zal je krijgen door je euro’s cash te gaan wisselen bij een lokaal  wisselkantoor. Hier krijg je een koers die 50% beter is en zo kan je lokaal een hoop geld gaan besparen. Voor meer info vraag je advies aan de Zuiderhuis reisspecialist.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

Het verblijf in het Nationaal park Iberá is op basis van volpension, exclusief alcoholische dranken.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma).

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.