PDF DownloadPDF ICON

Verlenging Rio de Janeiro

Brazilië
vanaf €400.00 | 5 dagen
No Image Found

Omschrijving

verlenging van je rondreis op maat in Argentinië/Chili
maak een individuele trip naar de bruisende stad Rio de Janeiro
relax met een cocktail in de hand op de wereldberoemde stranden van Copacabana

Voor wie zijn intensieve Argentinië rondreis is een ontspannen sfeer wil afsluiten is deze Rio de Janeiro verlenging de juiste keuze!

Geniet van enkele dagen zon en zee op dé beroemdste stranden ter wereld. Flaneer langs de promenades waar alles draait om zien en gezien te worden.

Bezoek tussen al het relaxen en genieten door de Corcovado met het alom gekende Christusbeeld, 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen.

Zó veel te ontdekken in deze multiculturele metropool!

Deze reis is ideaal als verlenging op onze rondreizen in Argentinië (met name na een bezoek aan Iguazú).

Reis Route

Dag 1

Na het ontbijt brengen we je naar de luchthaven, gevolgd door een vlucht naar Rio de Janeiro. De oude hoofdstad van Brazilië biedt een mooie mengeling van natuur, cultuur en ontspanning. De stad ligt te pronken aan de Atlantische oceaan met langs de rand de gekende stranden Copacabana en Ipanema waar je kan zwemmen, zonnebaden en kan flaneren. De verschillende stadsdelen van Rio zijn gescheiden door de baai van Guanabara, de vele heuvels en het Tijuca regenwoud. Rio is een stad die zijn reputatie van bruisende en prikkelende stad waarmaakt.

Bij aankomst in de luchthaven wacht onze chauffeur je op. Hij brengt je naar het hotel.

Dag 2

Zonder de Suikerbroodberg en de Corcovado te hebben beklommen is een bezoek aan Rio niet compleet. Je gaat een hele dag op uitstap in groep om deze twee plekken te verkennen. Een kabelbaan brengt je tot op de top van de suikerbroodberg. Hier ligt de stad aan je voeten met in de verte de Corcovado met het beeld van Christus, 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen. ’s Middags geniet je van een typische Braziliaanse barbecue in 1 van de meest gekende steakhouses van Rio. Na de lunch zet je de tocht verder richting Corcovado om het beeld van dichtbij te bekijken en een ander zicht op de stad te krijgen. Het is moeilijk te kiezen vanop welke plek het uitzicht het meest indrukwekkend is!

Dag 3-4

Om jullie avontuur in Zuid-Amerika af te sluiten kan je genieten van 2 vrije dagen om nog meer van Rio de Janeiro te ontdekken. Bezoek het “Forte de Copacabana”, een militaire basis op een schiereiland aan het zuidelijke uiteinde van het strand van Copacabana. Hier bevindt zich ook het museum van de geschiedenis van de krijgsmacht. Of verken de wijk Santa Teresa. Met haar fraaie oude herenhuizen, cultuur en lekkere restaurants voelt deze wijk zeer bohémien en hip aan. Ook relaxen op de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema, waar alles draait om zien en gezien worden, is uiteraard een prima alternatief. Geniet volop van een frisse duik in de Atlantische Oceaan of slenter langs de vele strandwinkeltjes met een cocktail in de hand.

Dag 5

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht kan je nog een laatste ochtend genieten van Rio. Daarna brengt je chauffeur je naar de internationale luchthaven van Rio en neem je afscheid van Brazilië. We hopen dat je de reis van je leven hebben beleefd!


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • overnachtingen met ontbijt op basis van een tweepersoonskamer
  • dagexcursie in Rio de Janeiro in groep, inclusief lunch en entreegeld
  • transfers zoals beschreven
  • bijdrage Garantiefonds
Niet inbegrepen
  • drank en overige maaltijden
  • fooien en persoonlijke uitgaven
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
  • binnenlandse vlucht van Iguazú naar Rio de Janeiro
  • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

De ontbijten zijn inclusief bij de overnachting. Tijdens de excursie is een lunch inbegrepen. Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 40 per dag, per persoon, exclusief drank.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma). Afhankelijk van je voorkeur kan dat in groep of privé.

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.