PDF DownloadPDF ICON

Verlenging Valparaíso

Chili
vanaf €400.00 | 3 dagen
No Image Found

Omschrijving

verlenging van je rondreis op maat in Argentinië/Chili
laat je verwonderen door dé kleurrijkste havenstad aan de Atlantische Oceaan
kom tot rust op de standen van Valparaíso en Viña del Mar

Voor wie even aan de drukte van Santiago de Chile wil ontsnappen, is deze verlenging de unieke gelegenheid om de batterijen op te laden. Na amper 1 uurtje rijden, arriveer je aan de Atlantische Stille Oceaan, in het pittoreske en gezellige Valparaíso.

Concepción en Alegre zijn de twee meest toeristische en bezochte “cerros” oftewel “heuvels” van Valparaiso. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de stad. Als je deze cerros bezoekt vergeet dan zeker geen kabelliftje naar boven te nemen, een unieke ervaring!

Zowel Valparaíso, Viña del Mar en Reñaca hebben een overvloed aan stranden waaruit je kan kiezen. Van bohemische stranden in Valpo tot luxueuze stranden in Reñaca. Het hoeft niet te verbazen dat dit voor veel toeristen dan ook een van de favoriete bezigheden is.

Valparaíso loopt over van de vele levendige restaurants en bars. Wat dan ook je muziekstijl is, voor ieder wat wils!

Deze reis is ideaal als verlenging op onze rondreizen in Argentinië/Chili.

 

Reis Route

Dag 1

Na het ontbijt vertrek je richting Valparaíso met je privé chauffeur/gids. Optioneel kan je ervoor kiezen om halverwege het traject een halte in te lassen bij een wijndomein in Casablanca. Hier geniet je van een lunch en eventueel een wijndegustatie (niet inbegrepen in de prijs).
Valparaíso is een kleurrijke havenstad aan de Grote Oceaan. De stad ligt in een baai en is gebouwd op 42 heuvels. Het is zonder twijfel de mooiste stad van Chili en een van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Je vindt er bijzondere architectuur, bebouwde heuvels en fel gekleurde huizen. Niet voor niets staat het historische centrum van Valparaíso sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Dag 2

Vandaag ben je vrij om op eigen houtje de stad te verkennen. Verdwaal door slingerende straatjes en laat je betoveren door de vrolijk gekleurde huizen van Valparaíso. Slenter door de verschillende heuvels, zoals Cerro Alegre, een schilderachtige wijk, en zigzag over de vele prachtige trappetjes, zoals de Cordillera.
Alle heuvels zijn met elkaar verbonden door de zigzaggende straatjes of door de liften op de steilere heuvels. Valparaíso is net een grote, gekleurde doolhof. Niet één straat in de stad lijkt parallel te lopen. De prachtige street art, de gekleurde herenhuizen die zijn overgebleven uit de koloniale tijd, de kerken en de regenboogkleurige huizen op de heuvels maken het tot een unieke stad. Valparaíso zal je betoveren met haar schoonheid.

Dag 3

Afhankelijk van het vertrekuur van je vlucht kan je nog genieten van een vrije voormiddag in Valparaíso. In de namiddag brengt je chauffeur je rechtsreeks naar de internationale luchthaven van Santiago de Chile en neem je afscheid van Zuid-Amerika. We hopen dat je de reis van je leven hebt beleefd!


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
  • transfers zoals vermeld
  • bijdrage Garantiefonds
Niet inbegrepen
  • drank en overige maaltijden
  • fooien en persoonlijke uitgaven
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
  • stop bij een wijnhuis in Casablanca met degustatie en lunch
  • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld in het programma. Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 40 per dag, per persoon, exclusief drank.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires of Santiago de Chile krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Transfers naar Valparaiso en terug naar Santiago de Chili zijn inclusief en privé met een Engelstalige gids/chauffeur.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.