PDF DownloadPDF ICON

Bossa Brasil

Brazilië
vanaf €945.00 | 12 dagen
No Image Found

Omschrijving

individuele trip naar het bruisende Rio de Janeiro
sta versteld van de indrukwekkende watervallen van Iguaçu
snuif de koloniale sfeer op in Paraty en relax op tropische eiland Ilha Grande

Tijdens deze tweeweekse reis in het zuiden van Brazilië ontdek je enkele pareltjes van de deelstaten Rio de Janeiro en Parana met een portie overweldigende landschappen en natuur.

De stad van de Bossa Nova en de Samba – Rio de Janeiro – hoeft weinig introductie maar heeft heel wat meer te bieden dan strand, carnaval en voetbal. Op een ruime twee dagen tijd verken je verschillende plekken in de stad met een lokale gids.

Op de grens met Argentinië en vlakbij Paraguay verken je de indrukwekkende watervallen van Iguaçu, een van de 10 natuurlijke wereldwonderen.

Aan de kust van de staat Rio de Janeiro word je ten slotte ondergedompeld in de mooie koloniale sfeer van het stadje Paraty, ga je snorkelen voor de kust van een van de 350 eilandjes van Angra dos Reis, geniet je van de rust of ga je op wandel op het tropisch begroeide eiland Ilha Grande.

Twee weken vol natuur, vele indrukken en vooral sfeer!

Reis Route

Dag 1

Bij aankomst in Rio de Janeiro brengen we je naar het hotel. Je verblijft er in koloniale wijk Santa Teresa in een charmant hotel of aan het strand van Copacabana. Aan jou de keuze.

Je komt meteen in de sfeer door te kuieren langs de prachtige stranden van Copacabana en Ipanema met als decor indrukwekkende granieten rotsen, het strand en af en toe een blik op het welgekende Christusbeeld. Een caipirinha bij zonsondergang is de ideale afsluiter van een eerste dag in het zonnige Rio.

Dag 2

Samen met een privé gids verken je vandaag verschillende delen van het fascinerende en pittoreske Rio de Janeiro.

Je komt langs de stranden van Rio tot aan de voet van de Suikerbroodberg.  Een kabellift brengt je naar de top van deze berg met een schitterend uitzicht over de hele stad. Nadien ga je verder naar het 30 meter hoge Christusbeeld, 1 van de 7 nieuwe wereldwonderen.

Dag 3

Deze dag is nog vrij om in te vullen. Je kunt op eigen houtje een bezoek brengen aan een ander stadsdeel, een bezoek brengen aan een museum of samen met de Carioca’s – de inwoners van Rio – tijd doorbrengen op het strand. Optionele uitstappen zijn ook mogelijk. van een fikse wandeling tot de top van een van de mooie bergen die Rio omringen of een deltavlucht vanop de Sao Conrado tot op het strand.

Dag 4

Met een rechtstreekse vlucht reis je van Rio de Janeiro naar de staat Parana. Dé bezienswaardigheid hier zijn uiteraard de watervallen van Iguaçu. Nergens anders ter wereld kan je zo een indrukwekkende watervallen bezoeken. Je verblijft buiten het stadje Foz do Iguaçu in een mooi hotel op wandelafstand van de Braziliaanse kant van de watervallen.

Tijdens de namiddag breng je met een privé gids een bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen.

Dag 5

Je gaat met de privé gids op daguitstap naar de Argentijnse kant van de watervallen. Er zijn verschillende circuits op goed aangelegde paden en trappen. Telkens krijg je weer een indrukwekkend zicht op de verschillende delen van de watervallen. Je neemt een treintje naar misschien wel het hoogtepunt van de dag, de Garganta del Diabolo (duivelskeel). Op deze plek waar verschillende watervallen samenkomen, stort een immens grote massa water 80 meter de diepte in.

Vandaag krijg je ook verschillende prachtige vogels, vlinders en misschien zelf aapjes te zien. Optioneel kan je een krachtige boot nemen die tot onder de watervallen vaart. Adrenaline en nat worden verzekerd!

Dag 6

Na het ontbijt laat je de watervallen achter je en word je naar de luchthaven gebracht om door te vliegen van het groene Iguaçu naar de urban jungle van São Paulo.

Hier heb je de namiddag vrij om je onder te dompelen in deze stad die nooit slaapt en waar altijd iets te beleven is!  De Japanse wijk Liberdade en de Italiaanse wijk Bela Vista mogen zeker niet ontbreken op je must-see lijstje. Het Edificio Itália in laatstgenoemde wijk is met zijn 42 etages het hoogste gebouw van São Paulo, waar je naast een prachtig overzicht van de stad ook kan genieten van een heerlijke maaltijd op het dakterras.

Dag 7

Tijd om de drukte van de stad heel even achter je te laten voor een rit naar de kust. Een transfer brengt je naar Paraty, ongeveer halverwege tussen São Paulo en de stad Rio de Janeiro. Deze plaats was lang de belangrijkste exportbasis voor koffie en goud. Behalve als havenplaats is Paraty ook als historisch stadje de moeite waard. De straten hebben nog de klassieke vormgeving en vele huizen dateren uit de 18e en 19e eeuw. Geen wonder dat deze plek intussen onder bescherming van de Unesco staat.
In Paraty aangekomen, word je naar het hotel gebracht en heb je misschien nog de tijd voor een eerste verkenning van dit mooie koloniale stadje.

Dag 8

Vandaag trek je er op uit in een lokale Schooner. Het ideale transportmiddel om je op het water te begeven en de baaien in de omgeving te verkennen. Je verkent twee strandjes en twee eilandjes. Onderweg heb je de kans om de wondere onderwaterwereld te ontdekken met je snorkel om nadien op het dek te genieten van een lekkere caipirinha.

Dag 9

Een rit van ongeveer 2 uur langs het intact gebleven Atlantische regenwoud brengt je naar het tropische Angra dos Reis. Angra is je uitvalsbasis van waaruit je de komende dagen in alle rust met onze gids enkele daguitstappen maakt.

De kleine havenstad is de toegangspoort tot 365 verschillende kleine eilandjes, die je met een klein bootje zal verkennen. Je duikt opnieuw het water in voor een wonderlijke ‘onderwatersafari’ met snorkel. De stad zelf heeft ook moderne stranden en een karakteristiek historisch centrum, dat je vandaag op eigen houtje kan ontdekken.

Dag 10

Je reist vandaag een klein beetje verder naar het oosten in de staat Rio de Janeiro. Vanuit Angra dos Reis neem je de boot naar Ilha Grande waar je in het stadje Abraão verblijft.

Ilha Grande is een verkeersvrij eiland. Alles gebeurt er te voet of per boot. Enkel de straten in het standje zijn geplaveid.

De komende dagen heb je de tijd om volop te genieten van dit tropische paradijs.

Dag 11

Je hebt twee dagen om te genieten van dit tropische eiland.

Een aanrader is om een wandeling te maken vanuit het stadje tot aan een van de mooiste stranden van het land, Lopes Mendes. De terugweg kan je dan per boot doen of terug wandelen.

De andere dag raden we aan om gewoonweg te genieten van zon zee en strand maar op verzoek kunnen we zeker en vast een extra activiteit er aan toe voegen.

Dag 12

Na een rustige ochtend verlaat je Angra dos Reis per auto naar de luchthaven van Rio de Janeiro. De meeste vluchten naar Europa vertrekken ’s avonds waardoor je de volgende dag terug thuis bent.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • overnachtingen in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • lunch tijdens de excursies indien vermeld
 • alle transfers zoals vermeld
 • alle excursies in kleine internationale groep met Engelssprekende gids tenzij anders vermeld
 • entreegelden
 • bijdrage Garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank en overige maaltijden
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • binnenlandse vluchten
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt. In dit programma zijn ook enkele lunches inbegrepen. Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 40 per dag, per persoon, exclusief drank.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma). Afhankelijk van je voorkeur kan dat in groep of privé.

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de steden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.