PDF DownloadPDF ICON

Eisleck Trail

Luxemburg, België
vanaf €897.00 | 6 dagen
No Image Found

Omschrijving

wandeltocht in lijn van Noord-Luxemburg tot in het hart van de Ardennen
tocht met bagagevervoer en comfortabel verblijf in karaktervolle hotels met uitstekende lokale keuken
langs een onlangs bewegwijzerde lange afstandsroute met bijzonder gevarieerde landschappen

Dwars door de Ardennen van het Groothertogdom naar Belgisch Luxemburg

Het langeafstandspad Ecapardenne Eisleck Trail verbindt Kautenbach in het Groothertogdom Luxemburg met La Roche in het hart van de Ardennen. Het is de tweede route die het Europese label “Leading Quality Trails – Best of Europe” ontving.

In vijf etappes volg je het 104 kilometer lange pad dat in Luxemburg door de Eisleck (Oesling) loopt, een streek vermaard omwille van haar middeleeuwse burchten, gebouwd bovenop de toppen van de heuvels.

Vanaf het diep in de vallei van de Wilz genestelde dorpje Kautenbach, wandel je door beschermd natuurgebied naar Clervaux, een gezellig stadje in het dal van de Clerve, schitterend gelegen in een eerder bergachtig aandoend decor. Doorheen verborgen landschappen en platteland bereik je de waterscheidingslijn tussen Rijn en Maas. Je steekt de grens over en komt in België, ontdekt de hoogvlakten van de Ardennen en daalt af naar de bodem van de vallei van de Ourthe tot in het mooie stadje La Roche en Ardenne.

Een tocht die niet alleen de ontdekkingsreiziger zal bekoren, maar al wie houdt van bossen, velden en dorpen, een rijk historisch cultureel patrimonium en natuurlijk heerlijke landschappen.

De belangrijkste troeven van deze individuele doorgaande wandeltocht zijn:

 • Een tocht in lijn dwars door de Ardennen van Luxemburg tot La Roche-en-Ardenne.
 • Een rijke afwisseling in landschappen, tussen hoogplateaus, valleien en bossen.
 • Wandeltocht met bagagevervoer met comfortabel verblijf in goede en centraal gelegen 2 en 3-sterrenhotels, met een smakelijke lokale keuken.

Reis Route

Dag 1

Aankomst in Clervaux.

Dag 2

Na het ontbijt ga je met je eigen wagen naar Kautenbach waar je je wagen gratis kan achterlaten voor de duur van het programma.

Je kan je wagen ook achterlaten in Clervaux en de trein nemen naar Kautenbach (ca. 20 minuten, € 2 per persoon ter plaatse betalen).

Vanuit Kautenbach gaat het steil omhoog over een ruw pad dat ooit nog een oude veedrijfweg was. Je komt voorbij de burcht Schibberich en vervolgt richting Lellingen, door een groene vallei waarin de dorpen en gehuchten van Kischpelt liggen. Langs de vallei van de Irbach verder naar Clervaux.

Wandeling: 25,5 km

Dag 3

Langsheen de rivier komt je in het woudmassief van Beischend. De wandelroute loopt langs Cinqfontaines en verder naar de rand van Troisvierges. Rond het gehucht Sassel geniet je van talrijke panoramische vergezichten. Verder door de vallei van de Troine, waar een van de zuiverste beken van Luxemburg stroomt. Langs het riviertje ligt de molen van Asselborn, einddoel van de tweede etappe.

Wandeling: 18,8 km

Dag 4

Met de watermolen van Asselborn als startpunt, volg je de beekvallei verder tot bij de samenvloeiing met het beekje Emeschbach. Voorbij de vijvers van Weiler, in Hoffelt wandel je langs de historische resten van het kanaal Maas – Moezel. Verderop steek je de grens tussen de Luxemburgse en Belgische Ardennen over. Het wandelpad loopt richting Alhoumont en na enkele schitterende panorama’s duik je het woudmassief ‘Blancs Bois’ in. Je daalt in de Ourthevallei en bereikt Houffalize.

Wandeling: 21,7 km

Dag 5

Vanuit Houffalize wandel je het woud in en daal je weer de vallei van de Ourthe in, een oase van rust. Hogerop bereik je het dorpje Bonnerue en daal je af naar de molensite van Rensiwez. Je bereikt de samenvloeiing van de twee Ourthes via een lang bos- en oeverpad en daalt af naar de oevers van het stuwmeer van Nisramont. Onderweg naar de hoogten rond Ollomont stijg je weer stevig door wilde natuur en weldra bereik je het dorpje Nadrin.

Bij aankomst in Nadrin, wordt er een transfer voorzien naar Houffalize waar je de tweede keer overnacht. Morgen word je dan terug gebracht naar het vertrekpunt van de wandeling.

Wandeling: 21,4 km

Dag 6

Transfer naar Nadrin van waar je de wandeling hervat. Vanuit Nadrin leidt het wandelpad je naar het Keltische arendsnest van Cheslé, dat je bereikt na een steile klim. Langs de rand van het hooggelegen dorpje Bérismenil kom je bij Les Crestelles waar je uitkijkt in de diepte van de Ourthevallei waar het dorpje Maboge ligt ingebed. Via een slingerend wandelpad kom je in Borzée. Daarna volgt een afdaling naar La Roche-en-Ardenne.

Einde van het programma na de wandeling in La Roche-en-Ardenne. Onze retourtransfer brengt je terug naar Kautenbach of Clervaux waar je de wagen hebt achtergelaten.

Wandeling: 17,4 km


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verblijf op basis van halfpension
 • bagagetransport
 • retourtransfer naar de startplaats op dag 6
 • uitvoerige topogids met info, wegbeschrijving en kaartmateriaal
 • gratis parkeren bij vertrek
 • GPS-tracks
 • IGN-kaart van de wandeling en wandelgids
 • btw
 • bijdrage garantiestelling
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • treinbiljet Clervaux-Kautenbach op dag 2 (€ 2 per persoon)
 • drank
 • picknick of middagmaal
Optioneel
 • zonder bagagevervoer
 • retourtransfer op dag 1
 • extra nacht(en)
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Vanuit meerdere verblijfplaatsen.

Accommodaties

Je verblijft in zeer comfortabele en karaktervolle hotels in tweepersoonskamers met privé-badkamer. In La Roche-en-Ardenne verblijf je in een mooi gelegen 4* hotel op enkele kilometers buiten het centrum.

Bagagetransport

Het bagagetransport is standaard inbegrepen. Plaats je koffer met bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt.

Deze wandelreis is eventueel mogelijk zonder bagagetransport. Hiervoor krijg je een korting van €43 per persoon. Vermeld bij opmerkingen indien je geen bagagetransport wenst.

Boekingsprocedure

Voor al onze wandel- en fietsreizen werken wij steeds met boekingen op aanvraag. Dit wil zeggen dat wij de effectieve beschikbaarheid pas kunnen nagaan nadat wij jouw boeking en betaling van het voorschot ontvangen hebben.

De openstaande data op de website proberen wij zo up-to-date mogelijk te houden, maar beschikbaarheden fluctueren voortdurend.

Bij ontvangst van jouw boeking en betaling starten wij het boekingsproces. Zodra de reis bevestigd is, brengen wij je daarvan op de hoogte en bezorgen wij je de bevestigde bestelbon. Als je geen andere periode of reis kan, vervalt alles kosteloos en storten we het reeds betaalde bedrag terug.

Fysiek

Wandelingen schommelend van 17 tot 25 km per dag, met redelijk wat hoogteverschillen. Goede basisconditie vereist.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met eigen wagen

Per wagen via Brussel of Luik en Aarlen naar Clervaux. Het retourtransfer op het einde van de reis van La Roche-en-Ardenne naar Clervaux om hier de wagen opnieuw op te pikken is standaard voorzien.

Met openbaar vervoer

Het programma is ook mogelijk met openbaar vervoer, per trein tot Clervaux en terug vanuit La Roche per bus naar Marloie en trein naar Brussel. Indien u voor deze formule kiest is een retourtransfer naar Clervaux niet nodig en wordt hiervoor een korting voorzien (op aanvraag).

Maaltijden

Dit wandelarrangement wordt geboekt op basis van halfpension: uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja, de prijs hiervoor is op aanvraag.

Reisprogramma

6 dagen / 5 nachten, waarvan 5 wandeldagen.

Reisdocumenten

Verzending

De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

Reisdossier

Het reisdossier biedt een uitgebreide wandelbeschrijving van de wandelroutes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes. Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks per e-mail die als toevoeging of alternatief voor de wandelbeschrijvingen kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

Verder ontvang je bij aankomst in het eerste hotel of op de afspraak met onze plaatselijke vertegenwoordiger het volledige informatiepakket, met een overzichtskaart, de lijst met alle overnachtingsplaatsen, hotelvouchers, een kaarthouder, de officiële Nederlandstalige wandelgids van het Eisleck Trail en de IGN-wandelkaart.

GPS-tracks

Houd er wel rekening mee dat deze gps-tracks enkel dienen als een bijkomend oriëntatie hulpmiddel om de wandelingen te kunnen uitvoeren. De wandelbeschrijving blijft het belangrijkste informatiemiddel waarop je je dient te baseren.

Vervoer ter plaatse

De wandeltocht start op dag 2 vanaf Kautenbach. Voor de verplaatsing naar Kautenbach kan je je eigen wagen gebruiken en deze in Kautenbach achterlaten (gratis parking) of je kan vanuit Clervaux de trein nemen naar Kautenbach en je wagen in Clervaux achterlaten.

Op dag 4 en 5 overnacht je in Houffalize en wordt een transfer heen en terug voorzien tussen Nadrin en Houffalize.

Het transfer tussen eindpunt in La Roche-en-Ardenne en beginpunt Clervaux of Kautenbach om de wagen opnieuw op te pikken is in de prijs inbegrepen. Indien je een extra nacht in La Roche hebt voorzien na de wandeltocht, dan gebeurt het transfer na het ontbijt van de 7de dag.

Het is mogelijk om het transfer naar Clervaux op dag 1 te organiseren. In dit geval blijft de wagen gedurende de wandeltocht in La Roche. NB. Indien u deze transfer op dag 1 wenst, is het noodzakelijk om deze aanvraag samen met de oorspronkelijke  reservatie door te geven.

Uitbreidingen

Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan rechtstreeks via de website of via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie.

Extra nachten voor of na de reis kan je na boeking ook nog bijboeken.

Op reis met de hond

De hond meenemen op reis? Gelieve dit aan te vragen bij de boeking en het ras + grootte te vermelden. Huisdieren kunnen meegenomen worden na toestemming van onze lokale partners en het betalen van een eventueel supplement.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.