PDF DownloadPDF ICON

Oeganda klassiek

Oeganda
vanaf €6150.00 | 15 dagen
No Image Found

Omschrijving

individuele rondreis door de 'Parel van Afrika'
adembenemende natuurpracht tijdens een trip om nooit meer te vergeten
verblijf in smaakvolle lodges of comfortabele tentenkampen

‘Oeganda Klassiek’ voert je van het ene hoogtepunt naar het andere. Tijdens deze adembenemende natuurreis door de ‘Parel van Afrika’ is de ene dag nog indrukwekkender dan de andere. Fasten your seatbelts voor de reis van je leven!

Starten doe je meteen in stijl. In Ziwa Rhino Sanctuary ga je op zoek naar enkele van de laatste 50 neushoorns die Oeganda rijk is. Je benadert ‘the most wanted’ van de Big 5 te voet!

Murchison Falls National Park is ongetwijfeld het mooiste van alle Oegandese parken. Murchison Falls dankt haar uitzonderlijke biodiversiteit aan de Nijl die het park doormidden snijdt. In het Noorden vind je typische savannedieren zoals leeuwen, luipaard, olifanten en giraffen. In het Zuiden regeren primaten en woudolifanten. In en langs de Nijl, leven nijlpaarden, krokodillen en talrijke kleurrijke vogels. De mysterieuze schoenbekooievaar spreekt tot ieders verbeelding. Je gaat naar dit alles op zoek tijdens een game drive, een ochtendlijke Delta cruise en een boottocht naar Murchison Falls. De Murchison Falls zelf zie je in al hun glorie tijdens de korte, stevige wandeltocht naar de top van de watervallen.

De volgende halte is Kibale Forest National Park. Kibale is vooral bekend als de thuishaven voor meer dan 1200 chimpansees. ‘Chimp tracken’ is er dan ook de populairste bezigheid. Je gaat door de dichtbegroeide jungle te voet op zoek naar een gehabitueerde chimpanseefamilie. Het nabijgelegen Bigodi Swamp is dan weer een Walhalla voor vogelliefhebbers en fans van de kleinere apensoorten. Tijdens een wandeling door het moeras maak je kans op het spotten van 7 apensoorten en een uitgebreid gamma aan exotische vogels.

In Queen Elisabeth National Park combineer je een traditionele game drive in Ishasha – bekend om zijn boomklimmende leeuwen – met een wildlife-cruise op Kazinga Channel in de namiddag. Olifanten en buffels zijn hier een garantie, net als nijlpaarden en krokodillen. Tussen al het wild door maken we hier ook tijd voor een culturele ontmoeting.

Het prachtige Lake Mulehe is de uitvalsbasis voor je bezoek aan de Batwa pygmeeën. Het hoogtepunt van deze reis is wellicht de berggorilla tracking. Een uur mogen doorbrengen in aanwezigheid van je naaste verwanten is een onvergetelijke ervaring!

Lake Bunyoni heeft alles in huis om van de emoties te bekomen. Op een eilandje in het meer, geniet je van al het moois rondom je of maak je een kanotocht naar één van de andere eilanden. Je fantastische reis eindigt in Kigali, Rwanda van waaruit je huiswaarts vliegt.

Reis Route

Dag 1

Je gids verwelkomt je in de luchthaven van Entebbe. Je krijgt een documentatiepakket over de rondreis en wordt naar je hotel in Entebbe gebracht.* Je verblijft hier 1 nacht op basis van bed & breakfast.

*Brussels Airlines vliegt dagelijks van Brussel naar Entebbe met aankomst omstreeks 22.00 uur.

Dag 2

Omdat je wellicht pas rond middernacht in je hotel aankwam, houden we de ochtend vrij om rustig te ontbijten en even te acclimatiseren. Wil je toch meteen op pad, dan zijn er verschillende optionele activiteiten. Voor de vroege vogels is er het bezoek aan Mabamba Swamp. Vogelliefhebbers zullen hier op zoek gaan naar de mysterieuze schoenbekooievaar en heel wat andere moerasspecialiteiten. Ook als je geen vogelaar bent, is dit een boeiende uitstap. In een kleine kano verken je het moeras en peddel je tussen een woud van papyrus. Eerder in de stemming om een korte activiteit op eigen houtje te doen? Maak een wandeling door de weelderige botanische tuin van Entebbe of breng een bezoek aan de kleurrijke binnenstad.

Na een vers bereide lunch op het strand van het Victoriameer, vertrek je naar Ziwa Rhino Sanctuary. In deze privé-concessie die 70 km² groot is, leven de vooralsnog enige neushoorns van Oeganda. Ook ander wild en meer dan 300 vogelsoorten bevolken het reservaat. In Lugogo Swamp kan je te voet of per kano vogels spotten.

Je overnacht in een mooie lodge in het reservaat op basis van volpension.

Dag 3

Na het ontbijt verzamel je aan het informatiecentrum voor de briefing. Samen met de parkwachter, die via radiocall in contact staat met de trackers, rij je vervolgens naar de sector waar de witte neushoorns zich op dat ogenblik bevinden. Van hieruit ga je te voet verder door de bush. Je benadert de neushoorns tot op zo’n 30 meter. Witte neushoorns zijn zachtaardiger dan hun zwarte soortgenoten, maar het blijven gevaarlijke, wilde dieren. De parkwachter en de trackers staan in voor je veiligheid. Dit is alvast een eerste hoogtepunt: te voet oog in oog staan met neushoorns is een bijzondere ervaring!

Na de lunch in de lodge, zet je de reis voort richting Murchison Falls National Park, waar je aankomt voor het avondeten. Je verblijft hier op basis van volpension in een lodge aan de oever van de Nijl. Prachtige zonsondergangen en bont gekleurde vogels zijn gegarandeerd!

Dag 4

Hier heerst de Nijl die dwars door Murchison Falls National Park snijdt. Langs de oevers van de Nijl en in de Albert Nile Delta is de begroeiing groen en weelderig. In het hoger gelegen noordelijke deel van het park vind je savannelandschap, in het zuidelijke deel dicht woud. De ‘Big Four’ (geen neushoorns hier) vind je in het Noorden terug, samen met tienduizenden Oegandese kob, een antilopesoort die enkel in Oeganda en Zuid-Soedan voorkomt. Aan de oevers van de Nijl komt het wild drinken en zie je een ongeëvenaard aantal watervogels. De tot de verbeelding sprekende schoenbekooievaar is daar één van. In het moeilijk toegankelijke zuiden van het park leven woudolifanten, buffels en verschillende primaten, waaronder de chimpanzee (maar die moet wachten). 76 zoogdiersoorten en ruwweg 460 verschillende vogelsoorten leven in dit park. Om van te duizelen!

In overleg met je gids bepaal je zelf om welk uur de jeepsafari vanochtend aanvat (ten vroegste om 06.00 uur). De game drive voert je zowel door het hoger gelegen savannegedeelte als langs de Nijloever. Je gaat op zoek naar de grote katten, maar geniet ook van het vele andere wild, de vogels en de schitterende uitzichten.

Na de lunch staat er een bootcruise op de Nijl op het programma. Je vaart naar de voet van Murchison Falls waar je onderweg tal van wilde dieren kan spotten. Verwacht je aan nijlpaarden, krokodillen, olifanten, waterbokken en exotische vogels. Aan het eindpunt van de ‘heenvaart’ van de cruise, stap je uit en wandel je langs een smal paadje op de heuvelflank naar de top van Murchison Falls. Onderweg heb je meerdere schitterende uitzichten op de Falls en bovenaan zie je hoe de massa Nijlwater zich door een smalle kloof perst om vervolgens 46 meter lager neer te storten. Vergeet geen insectwerend middel mee te nemen, dit is regenwoud!

Dag 5

Je bent vanochtend opnieuw vroeg uit de veren voor een cruise op de Albert Nile delta. Tijdens de boottocht, die vertrekt bij zonsopgang, vaar je in een lage boot langs de weelderige oevers van de delta. Het is er onaards rustig en in de weelderige begroeiing ontdek je talrijke water- en andere vogels. De ijsvogels zijn niet te tellen, maar ook bijeneters, visarenden, Goliathreigers en krokodillen kom je onderweg tegen. De schoenbekooievaar is echter letterlijk de ‘hoofdvogel’ van deze cruise! Dit is je beste kans om hem te vinden.

Na de cruise rij je meteen door naar Fort Portal. Het is een lange, maar prachitg afwisselende rit. Onderweg geniet je van een voedzame picknick in een natuurlijke omgeving. Naargelang je rit vordert, wordt het landschap steeds heuvelachtiger. Regenwoud, theeplantages, kleine dorpjes en akkers wisselen mekaar af.
Je logeert op basis van volpension in een luxueuze tentenkamp of een charmante lodge op de rand van het park.

Dag 6

In de voormiddag strek je de benen. Na het ontbijt bezoek je het nabijgelegen Bigodi Wetland Sanctuary, wat deel uitmaakt van het grotere Magombe Swamp. Je wandelt er met een gespecialiseerde gids over modderige paden (gummilaarzen worden ter beschikking gesteld). Bigodi Wetland telt 200 verschillende soorten vogels, waaronder de mooie greater blue turaco en de payrus gonolek, alsook 7 soorten apen. Zelfs de schuwe moerasantilope of sitatoenga en chimpansees vinden regelmatig hun weg naar het moeras. De wandeling neemt een drietal uur in beslag, afhankelijk van je interesse en tempo. Een groot deel van de opbrengst van de wandeling wordt geïnvesteerd in lokale gemeenschapsprojecten.

Na de lunch in de lodge, beschik je over een vrije namiddag. Wie graag van de “couleur locale” proeft, kan optioneel deelnemen aan de Bigodi Traditional Culture walk. Tijdens deze wandeling bezoek je Bigodi Town met een lokale gids. Je bezoekt een traditionele medicijnman die uitleg geeft bij zijn werkwijze en het gebruik van planten en kruiden. Je gaat langs bij een huis voor ouderlingen die uitleg geven bij hun tradities en ceremonies (geboorte, huwelijk, dood,…). Je stopt ook bij de lokale kerk, de markt, een school… De wandeling duurt 3 à 4 uur, afhankelijk van je interesse en tempo. Deze activiteit kan bijgeboekt worden aan 20 EUR per persoon (deelnameprijs + vervoer).

Je overnacht opnieuw op basis van volpension in een luxueze tentenkamp of een knappe lodge aan de rand van Kibale Forest.

Dag 7

Vandaag wordt een spannende dag. Na een vroeg ontbijt rij je naar de rangerpost van Kibale Forest voor de chimp tracking activiteit. Hier worden de aanwezigen opgedeeld in groepjes van maximaal 6 personen en wordt hen een ervaren parkwachter toegewezen. De grootste gehabitueerde chimpanseefamilie van Kibale bestaat uit meer dan 160 individuen die zich, opgesplitst in verschillende kleinere groepen, door het woud verplaatsen. Volwassen chimpansees wegen tussen de 50 en de 60 kilogram en zijn volledig zwart. De chimpanseejongen hebben een roze-oranje gezicht en handen en bevinden zich doorgaans in de nabijheid van hun moeder. De meeste groepen tellen zowel mannetjes als vrouwtjes, ‘subadults’ en jonge chimps. Je verplaatst je te voet – goede wandelschoenen zijn een must – en gaat op zoek naar één van deze groepen. Onderweg kom je wellicht mooie vogels en kleinere apensoorten tegen. Zodra je een groep gevonden hebt, blijf je ongeveer 1 uur bij hen en volg je hen wanneer ze zich verplaatsen. Chimpansees doen zich ‘s ochtends doorgaans te goed aan wilde vijgen en dalen na hun ‘ontbijt’ af tot op de woudbodem. De luidruchtige manier waarop ze met elkaar communiceren, klinkt doorheen het hele woud. Het chimpansee tracken duurt doorgaans 2 tot 3 uur, afhankelijk van de afstand die je in het woud moet afleggen*.

Na de lunch in de lodge beschik je opnieuw over een vrije namiddag. Liefhebbers kunnen de kratermeren van Ndali Kasenda bezoeken, aan de rand van Kibale Forest. Deze regio wordt door velen bestempeld als de mooiste van Oeganda. Een inspirerend landschap van thee- en vanilleplantages, liefelijke dorpjes, kratermeren en groene heuvels bewoond door verschillende apensoorten. Vanop ‘Top of the World’ kijk je uit op 3 kratermeren met het machtige Ruwenzorigebergte als achtergrond. De ideale plek voor een aperitief bij zonsondergang alvorens terug te rijden naar de lodge. Deze ‘sundowner’ activiteit is optioneel.

Je overnacht een derde maal in hetzelfde luxueuze tentenkamp of knappe lodge aan de rand van Kibale Forest, volpension.

*Deelnemen aan een ‘chimpanzee habituation experience’ kan ook. Je vergezelt in dit geval een groepje onderzoekers en blijft 4 uur bij de chimpansees. Deze habituation experience kan geboekt worden tegen extra kost

Dag 8

Na het ontbijt in de lodge, neem je afscheid van Kibale en rij je via een mooie binnenweg langs de Congolese grens naar Queen Elisabeth National Park. De rit neemt een drietal uur in beslag en net voor aankomst kruis je de evenaar.

Na de lunch staat er een wildlife cruise op het programma. In een open boot vaar je langs de oevers van Kazinga Channel dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Op het heetst van de dag komen dieren in massa hun dorst lessen aan de waterkant. Naast vele watervogels als pelikanen, aalscholvers, ijsvogels, visarenden enzovoort, zie je hier doorgaans ook buffels, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, waterbokken… Onderweg krijg je deskundige uitleg van een wildlife gids en kan je genieten van een verfrissend drankje aan boord. De cruise op Kazinga Channel is zonder twijfel één van de vele hoogtepunten van deze reis.

Je logeert in een luxueuze tentenkamp of prachtige lodge aan de rand van Queen Elisabeth National Park, volpension.

Dag 9

Van het Noorden van Queen Elisabeth National Park rij je dwars doorheen het park naar het minder druk bezochte zuidelijke deel. Ishasha sector is nochtans het mooiere deel van het park en staat bekend om zijn boomklimmende leeuwen. De leeuwen van Ishasha klimmen tijdens het heetst van de dag in indrukwekkende vijgenbomen en zijn op die manier gemakkelijker te spotten dan elders in Oeganda. Ook de ‘Oegandese kob’ en buffels zijn hier talrijk aanwezig, net als olifanten en waterbokken.

In Ishasha is het aanbod aan lodges beperkt, maar kwalitatief hoogstaand. Je logeert er 2 nachten in een schitterende “luxury tented camp” of lodge in het midden van de natuur. Vanuit het open restaurant kijk je uit op de waterpoel die ‘s avonds vaak bezocht wordt door olifanten en waterbokken.

*Wie wil kan de traditionele game drive vervangen door ‘lion tracking’ tegen meerkost. Dit is een exclusieve activiteit waarbij je het ‘lion’s research team’ vervoegt tijdens hun dagelijkse onderzoeksronde. Van de leeuwenfamilie(s) die wordt bezocht, is een exemplaar gechipt. Tijdens het monitoren van de troep geeft de leider van het team je uitleg over hun activiteiten en de levenswijze van leeuwen.

Dag 10

Je start de dag met een vroege game drive. In de vroege ochtend maak je het meeste kans om de grote katten aan het werk te zien. Totdat de zon genadeloos begint te schijnen, blijven ze actief. Dat is ook voor jou het sein om het park achter je te laten en je te verplaatsen naar ‘Ishasha Community Uplift Group’. Hier maak je kennis met het dagdagelijkse leven van de gewone Oegandees. Deo is een landbouwer wiens oogst stelselmatig vernield werd door olifanten uit het park. Hij vond een creatieve oplossing voor zijn probleem, die ondertussen ook elders toegepast wordt. Agatha leert je de geheimen van de lokale keuken tijdens Agatha’s Taste of Uganda Tour. Je gaat zelf aan de slag en oogst en kookt je eigen lunch.

Na het bezoek aan de lokale gemeenschap staat er een laatste game drive op het programma. Wie liever terug wil naar de lodge om er tijdens het ‘gouden uur’ te wandelen of te relaxen, kan dat ook.

Je verblijft opnieuw in dezelfde logies op basis van volpension.

Dag 11

Na het ontbijt rij je door de Kigezi Highlands richting Kisoro. De rit duurt dan wel 6 uur, maar is adembenemend. Indien gewenst, kan ze tegen meerkost vervangen worden door een vlucht. De temperatuur daalt voorzichtig naargelang je hoger de bergen inrijdt. Onderweg zie je vele heuvels met theeplantages en de driehoekige Virunga vulkanen in Rwanda en Congo. In de loop van de namiddag arriveer je in de lodge. In de late namiddag staat er vervolgens nog een korte kanotrip op één van de vele meren in de omgeving op het programma. De ideale manier om het gouden uur vanop het water te beleven. Avontuurlijke zwemmers kunnen zich ook aan een duik in het meer wagen. De meren hier zijn bilharzia- en krokodillenvrij.

Afhankelijk van de gekozen formule logeer je in een guesthouse in de buitenwijken van Kisoro of in een lodge met fantastisch zicht op Lake Mulehe, op basis van volpension.

Dag 12

Na een vroeg en hartig ontbijt meld je je voor 08.00 uur bij de rangerpost. Na een briefing van de parkwachter kan het echte avontuur beginnen!
In het gebied rond het drielandenpunt Oeganda-Rwanda-Congo wonen de laatste 1100 berggorilla’s. Deze goedaardige woudreuzen die meer dan 98% van hun DNA met ons delen, stonden enkele decennia geleden op de rand van uitsterven. Ze staan nog steeds gecatalogeerd als ‘ernstig bedreigd’. Je bezoekt één van de gehabitueerde families. Doorgaans bestaat zo’n familie uit 10 à 15 gorilla’s waaronder een zilverrug, jongvolwassenen, wijfjes en baby’s. De duur van de activiteit af hangt af van de verblijfplaats van de familie die elke dag verhuist en een nieuw nest bouwt. De tocht, bergopwaarts en soms door dicht gebladerte, kan slechts 30 minuten in beslag nemen, maar ook oplopen tot 3 à 4 uur wanneer de groep zich ver van het startpunt bevindt. Een degelijke conditie en goede wandelschoenen zijn dus vereist. Voor de zekerheid krijg je ook een lunchbox en voldoende water mee.
Zodra je de groep gevonden hebt, blijf je 1 uur bij hen. De minimaal in acht te nemen afstand is 7 meter, maar vaak komen de berggorilla’s zelf veel dichterbij. Aan dit bezoek zijn weinig of geen gevaren verbonden zolang je de richtlijnen van het begeleidend team opvolgt. Berggorilla’s zijn in wezen immers vriendelijke, rustige dieren en de groep die je bezoekt is het gewoon om mensen te zien.
Een bezoek aan de gorilla’s zal je niet onbetuigd laten. Voor velen is dit dan ook het absolute hoogtepunt van hun reis en een onvergetelijke ervaring.

Je overnacht opnieuw op dezelfde locatie op basis van volpension.
*Net zoals bij de chimpansees is er ook hier een ‘mountain gorilla habituation experience’. Je vergezelt in dit geval een groepje onderzoekers en blijft 4 uur bij de berggorilla’s. Deze habituation experience kan geboekt worden tegen extra kost.

Dag 13

Na het ontbijt volg je het spoor van enkele Batwa-pygmeeën door het woud. Je vertrekt samen met de Batwa en 2 gewapende parkwachters aan de ingangspoorten van Mgahinga Gorilla National Park. Tijdens de tocht op de flank van Mount Mgahinga tonen de Batwa hoe ze tot een 30-tal jaar geleden overleefden in dit woud dat ze deelden met woudolifanten, buffels en berggorilla’s. Vandaag de dag behoort het woud exclusief toe aan de dieren en leven de Batwa, ontheemd, aan de rand van het woud. De oudste Batwa in je gezelschap groeiden nog op in het woud, de jongste hebben het leven in de wildernis nooit gekend. Via deze Batwa Trail dragen de oudsten hun kennis over aan de jongsten. De overlevingstechnieken die ze met je delen, zijn indrukwekkend en hun kennis van wilde planten en dieren al evenzeer. Dit is geen bezoek aan een authentiek pygmeeëndorp in het woud (die bestaan niet meer) doch wel een zeer verhelderende en leuke inwijding in de Batwa-cultuur tijdens een mooie wandeltocht op de bergflank. En zoals het hoort, bewaren ze het beste voor het einde.

Vanuit Kisoro rij je vervolgens naar het lavameer Lake Bunyonyi dat op sommige plekken 900 meter diep is. Hiermee is het na het Tanganyikameer in Tanzania, het diepste Afrikaanse meer. Lake Bunyonyi is de ideale plek om na een heftige reis vol onvergetelijke indrukken, even tot rust te komen. Je logeert er 2 nachten in een mooie lodge op één van de vele eilandjes.

Dag 14

Vandaag geniet je van een vrije dag die je ter plaatse zelf de gewenste invulling kan geven. Ontspan en geniet van de omgeving, maak een wandeling door de steile terrasvormige heuvels op één van de eilanden, huur een houten kano en vaar het meer op. Lake Bunyonyi is ook uitermate geschikt om in te zwemmen. Wie wil kan lokale gemeenschappen bezoeken of proeven van de sappige rivierkreeften die uit het meer gevist worden. Ook vogelliefhebbers zijn hier op de juiste plaats, de omgeving van Lake Bunyoni trekt meer dan 200 vogelsoorten aan. Met een onvergetelijk schilderachtig uitzicht, een ontspannen sfeer en smaakvol eten, is deze stop de ultieme rustplaats. Dolce far niente in Oeganda!

Dag 15

Je geniet van een laatste vrije voormiddag vooraleer koers te zetten richting Oegandees-Rwandese grens. Na het vervullen van de grensformaliteiten, reis je verder naar de Rwandese hoofdstad Kigali*. De rit duurt ongeveer 4uur. Na het avondmaal brengt de gids je naar de luchthaven voor je vlucht huiswaarts.

Overnachting in het vliegtuig.

*Indien je liever in de voormiddag naar Kigali reist om er in de namiddag de stad te bezoeken, dan kan dat eveneens.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle logies op basis van verzorgde hotels, unieke accommodaties en lodges
 • vervoer in een 4×4 Toyota Landcruiser safari vehicle
 • begeleiding door een lokale Engelstalige gids/drive
 • alle vermelde activiteiten
 • ontbijt, lunch en avondmaal
 • water/thee/koffie
 • gorilla en chimpanzee tracking permits
 • parkgelden en taksen
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • fris- en alcoholische dranken
 • East Africa Tourist visa (vooraf online aan te vragen, richtprijs $100)
 • persoonlijke uitgaven, fooien
 • optionele activiteiten
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

Accommodaties zijn gekozen met oog op locatie, sfeer en kleinschaligheid. We voorzien 2 formules: middenklasse en hogere middenklasse. Het gaat in beide gevallen over comfortabele kamers met eigen badkamer. De al dan niet aanwezigheid van een zwembad, het uitzicht en/of de kamergrootte maken het verschil.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je erop uit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de lucht in schieten. De kerstvakantie en de maanden juli en augustus gelden als hoogseizoen. Voor deze periodes moeten de gorilla vergunningen tijdig aangevraagd worden.

Budget

Oegandese shilling (UGX) is de nationale munt. Voorzie cash euro’s of Amerikaanse dollars (briefjes van na 2009 in uitstekende staat!). Ook een kredietkaart is mogelijk, maar er zijn toch enkele beperkingen. Er zijn weinig geldautomaten, vaak enkel in de steden. De maximum af te halen bedragen zijn beperkt en er worden meestal extra kosten aangerekend. De meeste lodges aanvaarden wel kredietkaarten. Neem voor de zekerheid contact op met je bank om je kaart vooraf te laten valideren voor Oeganda indien nodig.

Documenten

Opgelet: aangezien de tour eindigt in Kigali, is een visum voor Oeganda alleen, niet voldoende. Enkel het East Africa Tourist Visa voldoet.

Gezondheid

Raadpleeg de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde voor meer gedetailleerde informatie.

Kinderen

De officiële minimumleeftijd voor het gorilla en chimpansee tracken is 15 jaar. Uitzonderingen kunnen eventueel op voorhand aangevraagd worden, maar worden niet per definitie toegestaan. Deze reis kan ook geboekt worden zonder de vergunningen. Indien gewenst kan er voor kinderen en minstens 1 volwassen begeleider een alternatief programma voorgesteld worden.

Voor alle deelnemers aan de trackings geldt dat een normale conditie vereist is.

Klimaat

De beste reistijd is van december tot half maart en van juni tot september.

Wil je de ‘lange regens’ vermijden, dan reis je beter niet tussen half maart en half mei. Tijdens de ‘korte regens’ in oktober en november vallen er korte hevige buien. In die periode is Oeganda niettemin goed bereisbaar en staat alles in bloei. In de zuidelijke regenwouden kan het het hele jaar door regenen. Ook in het droge seizoen hou je best een lichte regenjas bij de hand.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen. Dranken zijn niet inbegrepen.

Vervoer ter plaatse

Transfers in privéwagen met chauffeur. We voorzien een  4×4 Toyota Landcruiser. In deze Landcruiser kan het dak opengeklapt worden voor een optimale beleving tijdens de safari.

Vluchtvoorstel

De internationale vlucht is niet inbegrepen. Brussels Airlines vliegt rechtstreeks vanuit Brussels Airport. Wij maken graag een offerte.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche