PDF DownloadPDF ICON

Het noordwesten & Iguazú

Argentinië
vanaf €1895.00 | 14 dagen
No Image Found

Omschrijving

reis op individuele basis doorheen de grillige Argentijnse quebrada's van het noordwesten
ontdek de Quebrada de Humahuaca, Unesco werelderfgoed
bezoek Cachi, de wijnstreek van Cafayate en de watervallen van Iguazú

Ontdek in de regio van Salta en Cafayate een wereld van prachtig gevormde rotsen, dramatische kloven en dooraderde berghellingen.

Hier leven voornamelijk de Quechua-indianen (inheemse bevolking). Door de vruchtbare valleien staat deze regio wereldwijd bekend om zijn gerenommeerde wijnen. Je komt helemaal in de sfeer tijdens wandelingen op kleurrijke indianenmarktjes en in pittoreske koloniale dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Verken in het noordoosten, op de grens met Brazilië, de Iguazú watervallen die met een bulderende kracht naar beneden storten. De tropische omgeving, deze groene oase, maakt dat deze watervallen tot één van de mooiste ter wereld behoren.

Daarnaast is er ook voldoende tijd om je te laten onderdompelen in de fantastische sfeer van de metropool Buenos Aires.

Reis Route

Dag 1

Bienvenido in de Argentijnse hoofdstad, een volledig doorleefde stad met talloze verhalen. Kleine en grote mensen, euforie en tragiek, passie en dramatiek… Je vindt het hier allemaal!

Bij aankomst in de luchthaven staat een chauffeur voor je klaar. Die brengt je naar het hotel waar je kan even kan rusten na de lange reis… Of je trekt de stad in!

Dag 2-3

Geniet in deze stad van de tango, Plaza de Mayo (de dwaze moeders), voetbal (Messi en Maradona) en Evita Perón.

Buenos Aires is een ware metropool met vele wijken (barrios). Ze brengen elk een eigen verhaal en geschiedenis met zich mee. Het is de meest Europese hoofdstad van Latijns-Amerika en wordt ook wel eens “Paris Latino” genoemd. Parijs, Rome, Madrid en Milaan waren inspiratiebronnen voor de stad die ook uiterlijk veel weg heeft van Europese steden (denk maar aan de barok- en de art deco stijl).

Tijdens deze twee vrije dagen kan je uitgebreid de tijd nemen om het bruisende Buenos Aires te verkennen.

Optioneel is het mogelijk om aan een gegidste fietstour deel te nemen. Zo ontdek je op een rustige manier een deel van de stad. Een absolute aanrader is ook een bezoek aan een sfeervolle tangoshow in een authentiek decor met diner.

Dag 4

Eerst brengt een transfer je naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Salta. In Salta word je eerst naar je hotel gebracht en je kan daarna genieten van een vrije namiddag.

Salta, ook wel Salta la Linda (de Schone) genoemd, wordt gezien als de hoofdstad van het noorden. Deze sfeervolle witte stad bruist van de bedrijvigheid en heeft een rijk koloniaal verleden, met talloze kerken, kathedralen, gezellige pleintjes en musea.

Een bezoek aan het MAAM museum is een aanrader! Hier bevinden zich drie kindmummies die teruggevonden werden in 1999. Het museum geeft een inkijk op het leven en cultuur van de bergvolkeren, vroeger en nu.

Als je geen moeite hebt met een stevige wandeling bergop, wandel dan zeker naar de top van de Cerro San Bernardo. Die biedt je op een hoogte van 1454m een schitterend panorama van de stad. (Er gaat ook dagelijks een kabelbaan naar boven indien je niet zo’n wandelaar bent.)

Ook voor de wijnliefhebber is Salta een niet te missen bestemming. De hoogste wijngaarden ter wereld domineren hier immers grote delen van het landschap. Wijnen die op grote hoogte gemaakt worden, hebben een sterke en typerende smaak omdat ze temperatuurschommelingen van wel 35°C per dag kunnen weerstaan.

Dag 5

Na een lekker ontbijt pik je de huurwagen op en rijd je via San Salvador de Jujuy (zo’n 120km ten noorden van Salta) naar Purmamarca.

San Salvador de Jujuy ligt op het einde van de Quebrada de Humahuaca, een ravijn die vanaf de grens met Bolivia naar het zuiden loopt. Je rijdt er langzaamaan omhoog langs de droge en ruige bedding van de rivier door een weerbarstige omgeving en een indrukwekkend natuurlandschap vol magnifieke kleuren en vormen. Deze rit wordt ook wel eens beschreven als ‘dwars door de wolken naar de zon‘.

Purmamarca is een dorp gelegen aan een van de minder diepe valleien die uitkomen op de vallei van Humahuaca. Het stadje vormt een prachtige groene oase en bestaat voornamelijk uit lemen huizen met rieten daken (de originele bouwmaterialen uit de streek)). Het plaatselijke pleintje is een ware ontmoetingsplek voor reizigers, handelaars en lokale bevolking.

Dag 6

Trek er vandaag op uit en ga verder op verkenning in deze mooie Unesco Werelderfgoed-vallei, Quebrada de Humahuaca.

Al van vóór het Incatijdperk, doet dit pad dienst als belangrijke handelsroute tussen het het hoogland van de Andes en de vlakke delen van Zuid-Amerika (de chaco, de pampa’s en rivieren).

Deze vallei typeert zich door zijn grillige berghellingen en zijn kleurrijke indianenmarkjes waar de tijd heeft stilgestaan. Je kan een bezoek brengen aan Cerro de los Siete Colores (de Zevenkleurige berg) en de dag eindigen in Tilcara. El Pucara in Tilcara is een versterkte nederzetting uit de tijd van de Inca’s en stamt uit de 10e eeuw. Ook de Salinas Grandes, de derde grootste zoutvlakte ter wereld, is een daguitstap meer dan waard!

Een prachtige omgeving waar de inheemse cultuur goed bewaard bleef en de tijd voor bijzondere landschappen gezorgd heeft!

Dag 7

Vandaag rijd je dwars door het bizarre klovenlandschap van de Quebrada de las Conchas. Op naar Cafayate!

Onwaarschijnlijke rotsformaties rijzen voor je op, in rood, bruin, violet en alle kleuren daartussenin. Dit prachtige ‘boetseerwerk’ van rivieren, regenbuien, temperatuurwisselingen en wind, kreeg van de lokale bevolking gepaste namen toegewezen… Houd zo zeker even halt aan El Garganta del Diablo (De Duivelsstrot), El Anfiteatro, El Sapo (De Pad), El Fraile (De Monnik), El Obelisco en Los Castillos (De Kastelen).

Laat je betoveren door een landschap dat doet denken aan de Far West!

Dag 8

Als grootste plaats in de provincie Salta is Cafayate absoluut de moeite om even halt te houden!

Denk enerzijds aan de Plaza (het centrale plein), de restaurants, bars met terrasjes en winkeltjes. Als de zon in de namiddag een beetje gezakt is en de lucht aangename verkoeling brengt, is het een heerlijke plek om te vertoeven en even te ‘ontsnappen’ aan het dagelijkse leven…

Denk anderzijds zeker ook aan de vele bodega’s, authentieke wijnproductie en de specialiteit van de streek, de Torrontés-wijn…

Beeld je daarenboven de vele gezellige straatjes in vol ateliers en kunstenaars…

De ideale plek om je onder te dompelen in de zuiderse en warme sfeer van Noord-Argentinië!

Dag 9

Vandaag zet je de autorondreis verder naar het noordelijkst gelegen dorpje in de Calchaqui vallei, Cachi.

Via San Carlos en de Quebrada de la Flecha, met rotspunten die als pijlen op de hemel gericht lijken, kom je eerst aan in Angastaco en vervolgens in Molinos, beide zeker de moeite waard om even halt te houden!

Cachi, zonder twijfel het mooiste plekje in de Valle de Calchaqui, verwelkomt je op het einde van de rit met open armen!

Een bezoekje aan de Mercado Artesanal of een dagtrip te paard/te voet in de bergen in de omgeving van het Nationaal Park Los Cardones? Het kan hier allemaal!

Dag 10

De laatste etappe van de autorondrit brengt je terug naar Salta vandaag.

Hier neem je de vlucht richting Iguazú waar je geniet van een vrije avond in een prachtige groene omgeving.

Dag 11-12

Op de grens met Brazilië storten de Iguazú watervallen met een bulderende kracht naar beneden. De tropische omgeving maakt deze watervallen tot één van de mooiste ter wereld. Je bezoekt met Engelstalige gids zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen (in kleine groep – in privé op aanvraag).

Optioneel kan je het ook iets avontuurlijker maken en vervolgens met zodiacs van San Martin naar de watervallen varen. Deze close-up zal je versteld doen staan van de grootsheid van de watervallen! Je voélt letterlijk hoe krachtig ze zijn! Nadien navigeer je verder naar de Iguazú-rivier waar je aan land gaat. Een kleine wandeling brengt je naar de 4×4 die te wachten staat. Hij voert je naar het Yacaratia-jungle-pad.

Grootse indrukken komen vandaag volop op je af!

Dag 13

Een transfer neemt je mee naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires waar je nog een laatste dag en avond kunt genieten van deze aangename stad.

Dag 14

Rond de middag pikt een transfer jullie op en word je naar de luchthaven gebracht voor de internationale vlucht naar Brussel.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle overnachtingen met ontbijt
 • excursies en uitstappen volgens programma
 • een 4×4 huurwagen voor het self-drive gedeelte (Toyota Hilux of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, basisverzekering en gps
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank en overige maaltijden
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • entreegelden
 • brandstof
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • binnenlandse vluchten
 • de vermelde optionele activiteiten
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

 


Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Bagage

De ruimbagage dient beperkt te zijn tot 15 kilo, dit in verband met de binnenlandse vluchten. Extra kilo’s kunnen bijbetaald worden aan de incheckbalie. Het is aangeraden om te reizen met een grote reistas of kleine valies. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat verplaatsingen zijn met allerlei vervoer en dat je de bagage regelmatig zelf over korte afstanden moet dragen. Een dagrugzak waar je een trui, regenjas, water en eventueel een picknick in kunt opbergen (25 à 30 liter) is eveneens aangeraden.

Budget

Een combinatie van cash en kredietkaart is aangeraden. Met een Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor aan de hoge kant. Het is voordeliger met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard. Echter de beste koers zal je krijgen door je  euro’s cash te gaan wisselen bij een lokaal  wisselkantoor. Hier krijg je een koers die 50% beter is en zo kan je lokaal een hoop geld gaan besparen. Voor meer info vraag je advies aan de Zuiderhuis reisspecialist.

Fooien geven is verplicht. Dit is namelijk een groot deel van het loon van de ober. Soms staat op de rekening reeds “Cubierto” vermeld, dit is echter de kost van het brood, de boter en het dipsausje dat je gepresenteerd krijgt en staat eigenlijk los van de fooi. 10% fooi is de normale gang van zaken.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt. Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 30 per dag, per persoon, exclusief drank.

Reisprogramma

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma). Afhankelijk van je voorkeur kan dat in groep of privé.

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Datum reisfiche