PDF DownloadPDF ICON

Op leven en dood kampeerversie

Tanzania
vanaf €4390.00 | 13 dagen
No Image Found

Omschrijving

‘Big cats’-safari in het droge seizoen
1,5 miljoen zebra’s en gnoes aan de Mara-rivier
Kennismaking met de stammen van de 'Grote Slenk'

In Oost-Afrika migreren meer dan 1,5 miljoen gnoes en zebra’s jaarlijks tussen Masai Mara, Ngorongoro en Serengeti op zoek naar water en gras. In juni komt hun tocht naar het noorden in een stroomversnelling om vanaf midden juli de oversteek te maken richting Kenia. Nadat ze van ongeveer begin augustus tot begin oktober kortstondig in de Masai Mara hebben verbleven, trekken ze van begin tot eind oktober opnieuw de Serengeti in voor het aankomende kalverseizoen. ‘Op leven en dood’ is onze ‘signatuurreis’ in dit droge seizoen.

Om van Tanzania naar Kenia en weer terug te geraken, moet de migratie de ogenschijnlijk rustige, maar levensgevaarlijke Mararivier over. Een ongeëvenaard spektakel voor de gelukkige toeschouwer, een traumatische ervaring voor de deelnemers zelf. Deze signatuurreis brengt je letterlijk tot aan de oever van de Mararivier waar je met een beetje geluk getuige bent van zo’n oversteek. Naast gnoes en zebra’s heeft deze reis echter nog meer wild in petto: zwarte neushoorns in de Ngorongorokrater, grote kuddes olifanten en buffels in Tarangire en leeuwen, luipaarden en ander fraais in de Serengeti.

Minstens even interessant is de ontmoeting met de mensen zelf. Kennismaken met de cultuur en levenswijze van de de waIraqw doe je door er 2 dagen tussen te gaan wonen. In het aan Lake Manyara grenzend dorpje Endallah krijg je ook de kans om de benen te strekken. Door de unieke ligging bovenop de Great Rift, leveren de wandelingen er verbluffende vergezichten op. Nog indrukwekkender is het décor van Lake Natron: het ondiepe meer met de duizenden flamingo’s, de haaientanden van Mount Mosonik en Mount Gelai en de imposante vulkaan Ol Doinyo Lengai. Hier zijn de Masai heer en meester. De gevreesde krijgers ontvangen je met open armen en leiden je rond in hun leefwereld.

VERLENG JE VERBLIJF: ZANZIBAR OF DE KILIMANJARO
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een verblijf op Zanzibar of een beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru. Ook extra dagen in de parken kunnen gemakkelijk toegevoegd worden. Contacteer onze specialist of raadpleeg onze Tanzaniapagina’s.

Reis Route

Dag 1

Bij aankomst in Kilimanjaro maak je kennis met de lokale gids die je gedurende de komende twee weken zal begeleiden. Vanuit de luchthaven gaat het naar Arusha waar er, indien er nog voldoende tijd is, nog een kort bezoek aan de stad op het programma staat. Je logeert in een charmant, kleinschalig hotel. Geen maaltijden inbegrepen.

Dag 2-3

Vandaag rij je van Arusha naar Tarangire National Park (ca. 2,5 uur). Tarangire National Park is de vergeten parel van het noordelijke safari-circuit. Met zijn glooiende heuvels, majestueuze baobabs en enorme kuddes olifanten mag dit park nochtans niet ontbreken. Naast de grote kolossen vind je er ook leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden en met een beetje geluk zelfs wilde honden. Het park prijkt ook bovenaan op het lijstje van vogelliefhebbers. Word je wild van honderden olifanten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

De dag van aankomst maak je een game drive en route naar de lodge, waar je luncht. Na de lunch maak je nog een namiddag game drive. De tweede dag rij dieper het park in naar Silalei Swamp waar vaak vele dieren samen komen om te drinken. Je picknickt aan het moeras en verlaat in de late namiddag het park. Een korte transfer brengt je tot in  het kleurrijke Mto wa Mbu waar je overnacht.

Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen, de eerste nacht op de openbare kampeerplaats in Tarangire National Park (met sanitaire voorzieningen) en de tweede nacht op een campsite in Mto wa Mbu (met zwembad). Volpension.

Dag 4-5

Vanuit Mto wa Mbu bereik je de top van ‘the Great Rift’ of ‘Grote Slenk’. De Grote Slenk doorsnijdt zowat half Afrika en is het indrukwekkende gevolg van een oeroude botsing van 2 continentale platen. Het levert nog steeds mooie plaatjes op! Een lokale wandelgids neemt je van hieruit mee naar het prachtig gelegen dorpje Endallah, thuishaven van de WaIraqw. De volgende twee nachten logeer je in het huis van een Tanzaniaans gastgezin. Het comfort is basic (muskietennet, westers toilet en lauwe douche zijn niettemin aanwezig), maar de ervaring is authentiek.
De inwoners nemen je mee naar de rand van de Great Rift, waar je een fantastisch zicht hebt op het aangrenzende Lake Manyara National Park. Je bezoekt de school en het dispensarium en maakt kennis met de gebruiken van de WaIraqw. ‘s Avonds kaart je na bij een kampvuurtje in de tuin of ga je, gewapend met een zaklamp, aan de rivier op zoek naar galago’s, kleine nachtaapjes die omwille van hun hartverscheurend nachtelijk gehuil ook wel ‘bushbabies’ genoemd worden. Het onversneden Afrika…

Je overnacht bij het Tanzaniaanse gastgezin in een kamer met badkamer op basis van volpension. Slaap je liever in een hotel, dan kunnen we een upgrade voorzien naar een lodge in de dichtsbijzijnde stad (45 minuten rijden), tegen meerprijs.

Dag 6

Je rijdt naar de Ngorongoro Conservation Area voor een bezoek aan de gelijknamige krater (20 minuten rijden). De Ngorongoro krater is één van de grootste intacte kraters ter wereld en wordt beschouwd als een natuurlijk wereldwonder. De kraterbodem bevindt zich op 1800 meter boven de zeespiegel, de omringende kraterwand bereikt een maximale hoogte van 2600 meter. De concentratie aan dieren op de kraterbodem is ongeëvenaard. Zo’n 30.000 zouden er vertoeven. Geen enkel ander natuurgebied telt gemiddeld 1 leeuw per vierkante kilometer. Ook de zeldzame servalkat en de zwarte neushoorn vind je hier terug, naast de talrijke buffels, antilopen, olifanten, nijlpaarden en hyena’s.
Na het bezoek aan de krater (ca. 5 à 6 uur, picknicklunch inbegrepen) rij je verder naar Serengeti National Park. De Serengeti en de Ngorongoro Conservation Area vormen een aaneengesloten natuurgebied wat de rit zeer bijzonder en indrukwekkend maakt. Onderweg zie je gegarandeerd nog wild!

Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen op de openbare kampeerplaats van centraal-Serengeti (met sanitaire voorzieningen), op basis van volpension.

Dag 7-9

Op de eindeloze vlakten van de Serengeti maakten de beste tekenaars van Disney hun schetsen voor ‘De Leeuwenkoning’. Wie de film gezien heeft, herkent onmiddellijk de kopjes, kleine rotsformaties die her en der in het landschap opduiken en erg in trek zijn bij zonnende leeuwen.

In het droge seizoen valt er in de Serengeti doorgaans nog meer te beleven dan anders. Meer dan 1,5 miljoen gnoes en zebra’s wagen zich er aan de levensgevaarlijke oversteek van de Mararivier. Krokodillen liggen er immers geduldig te wachten op hun jaarlijks terugkerend feestmaal. Een natuurspektakel zonder gelijke waar je met een beetje geluk getuige van kan zijn. Vanaf ongeveer half juli steekt de migratie over richting Kenia, vanaf begin oktober maken ze de omgekeerde beweging.

Hoewel de migratie eich tussen half augustus en eind september in Kenia bevindt, is dit nog steeds een uistekende periode om de ‘big cats’ aan het werk te zien. Serengeti is immers waanzinnig groot en dat zijn dus ook de aantallen dieren die er wonen. Dit is zonder twijfel de beste plaats ter wereld om het schuwe luipaard te spotten en ook jachtluipaarden tref je er bijna zeker aan. Tientallen leeuwen zijn een garantie en de ontelbare gazelles, buffels, olifanten, topi’s, dikdiks, impala’s en elanden krijg je er gratis bij.

Je verblijft de hele tijd in het park. De aanwezigheid van wild in de buurt van de verblijfplaats maakt dat je ‘s nachts best binnenblijft en ‘s ochtends vaak verrassende sporen ontdekt op weg naar het ontbijt.

Je slaapt 3 nachten in een canvastentje voor 2 personen op de openbare kampeerplaats in Serengeti National Park (met sanitaire voorzieningen), op basis van volpension: een tweede maal in centraal-Serengeti en tweemaal aan de Mara Rivier.

 

Dag 10-12

Op de glooiende heuvels van Loliondo trachten de Masai en hun gezworen vijanden, de Sonjo, vreedzaam naast elkaar te leven. Aan het landschap zal het nochtans niet liggen, dat is ronduit geweldig. In het lager gelegen Engare Sero is er slechts één heerser: de nog actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai, de heilige berg van de Masai. Bovenop de vulkaan woont Lengai, de God van de Masai. Wie fit genoeg is en geen hoogtevrees heeft, kan de vulkaan ‘s nachts beklimmen. Maar we verwittigen je, het is geen ‘walk in the park’. In deze ruwe, maar prachtige halfwoestijn  leven de Masai in harmonie met de grillige en soms ongenadige natuur. Het uitgestrekte en mysterieuze Natronmeer is tevens de broedplaats voor een van de grootste kolonies flamingo’s ter wereld.

Tijdens deze drie dagen combineer je avontuurlijke activiteiten met een culturele onderdompeling in het leven van de Masai: een uitdagende riviertocht naar de watervallen, flamingo’s en pelikanen spotten aan de oevers van het meer, heerlijk dobberen in een natuurlijke warmwaterbron, een bezoek aan een Masainederzetting en –kleuterschool en/of een Masai-BBQ.

De eerste 2 nachten logeer je er in een charmante lodge ‘met een hoek af’ en subliem zicht op de vulkaan. Het zwembad brengt er de nodige verfrissing. De derde nacht breng je door in een charmant hotelletje met zwembad in Arusha. De drie nachten op basis van volpension.

Dag 13

Na een relaxed ontbijt en een frisse duik in het zwembad rij je door ongerept Masaigebied richting ‘asfaltweg’ en vervolgens naar de luchthaven voor je (avond)vlucht huiswaarts. Je rijdt tussen de heuvels, over uitgestrekte vlaktes, langs kleine masainederzettingen. Met een beetje geluk spot je gids zelfs nog een giraffeantilope (gerenuk) of koedoe voor je onderweg.

Voor wie de reis graag verlengt met een beklimming van de Kilimanjaro of Mount Meru of een strandverblijf op Zanzibar, werken we graag ook het vervolgprogramma uit. Ontbijt en lunch.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • verwelkoming in de luchthaven van Kilimanjaro
 • alle overnachtingen
 • alle maaltijden uitgezonderd de eerste avond
 • water/thee en koffie
 • vervoer in een 4X4 Toyota Landcruiser met openklapbaar dak
 • begeleiding door een professionele Engelssprekende gids en een kok
 • alle activiteiten
 • huur van het kampeermateriaal en supply car (vanaf 4 pers.)
 • alle inkomgelden en -taksen
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • fris- en alcoholische dranken
 • visum (vooraf online aan te vragen, richtprijs $50)
 • persoonlijke uitgaven, fooien
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Aard van het programma

Individuele kampeersafari met lokale gids-chauffeur.

Accommodaties

Dit is een kampeersafari: Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen met matras. Je voorziet zelf een slaapzak en/of kussen. Op de kampeerplaatsen zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig. We zorgen ook voor een tafel en stoelen en een kok die de maaltijden bereidt. Vanaf 4 personen wordt er een supply car ingezet om het kampeermateriaal afzonderlijk naar de kampplaats te brengen.

In Arusha en aan Lake Natron voorzien we een hotelletje met zwembad, in Endallah een homestay.

Wil je graag ergens een upgrade naar een mooie lodge, laat het ons dan weten!

Bagage

Persoonlijke bagage, slaapzak en/of hoofdkussen. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Bagagetransport

Je bagage reist met je mee in de Landcruiser. Een reistas of rugzak is het handigst.

Begeleiding

Je wordt van begin tot einde begeleid door een professionele, lokale Engels sprekende wildlifegids-chauffeur. Onze kok bereidt de maaltijden.

Boek vroeg, vermijd extra kosten

Reizen naar verre bestemmingen brengt heel wat planning met zich mee. Het is aangeraden zo vroeg mogelijk aan je reisplannen te beginnen, vooral wanneer je erop uit trekt in de vakantieperiodes. Zo vermijd je dat de prijzen voor je vlucht en verblijf onverwacht de hoogte in schieten. De maanden juli tot en met oktober en half december tot en met maart gelden als hoogseizoen.

Budget

Voorzie een budget voor fris- en/of alcoholische dranken, fooien en/of souvenirs (al het overige is inbegrepen).

Comfort

Je slaapt in een canvastentje voor 2 personen. Op de kampeerplaatsen is sanitair (WC’s en douches) aanwezig. Je privé-kok bereidt de maaltijden die je aan tafel opeet

Documenten

Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België). Een visum is eveneens verplicht (richtprijs 50 USD). Je kan dit zelf online aanvragen https://eservices.immigration.go.tz/visa. We bezorgen je hiervoor nog de nodige informatie.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor bijna iedereen die er niet mee in zit om te kamperen. Ze kan desgewenst aangepast worden op maat. Tanzania is echter geen geschikte bestemming voor rolstoelgebruikers of mensen die zeer slecht te been zijn.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be. Een bewijs van inenting gele koorts wordt soms gevraagd. Malaria komt nog steeds voor in Tanzania en het nemen van malariatabletten is bijgevolg aangewezen.

Kinderen

Deze reis is geschikt voor kinderen en biedt voldoende afwisseling tussen safari en actie en ontdekken.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief, uitgezonderd het eerste avondmaal (want afhankelijk van je aankomstuur). We voorzien thee en koffie tijdens het ontbijt en water gedurende de hele dag. Fris- en alcoholische dranken zijn niet inbegrepen.

Programmawijzigingen

De reis wordt in principe uitgevoerd zoals ze geboekt werd. Indien de route omwille van uitzonderlijke weersomstandigheden of veiligheidsredenen ter plaatse aangepast moet worden, zal dit steeds in overleg gebeuren. Het is echter de gids die de finale afweging zal maken en uiteindelijk de knoop doorhakt.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving en praktische informatie) worden per mail bezorgd, Je hebt voor deze reis geen vouchers nodig.

Uitbreidingen

Dit individueel programma is een suggestieroute. Hierbij krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden op deze bestemming. Elke suggestieroute kan aangepast worden, van het aantal dagen, het type logies tot en met de route zelf. Dit programma kan onder meer perfect gecombineerd worden met een verblijf in Zanzibar, Pemba of Mafia, maar ook andere uitbreidingen zijn mogelijk. Heb je een duidelijk beeld van wat je wil of je krijg je graag advies van onze regiospecialist, neem dan contact op met Zuiderhuis.

Vervoer ter plaatse

De rondreis gebeurt in een 4X4 Toyota Landcruiser met openklapbaar dak en wordt begeleid door een gespecialiseerde wildlifegids-chauffeur. Vanaf 4 personen voorzien we eveneens een supply car die het kampeermateriaal en de kok rechtstreeks naar de kampeerplaats brengt.

Vluchtvoorstel

Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel.
Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten totdat je van Zuiderhuis de bevestiging van je reis hebt ontvangen. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de reis.

Veiligheid

Tanzania is een zeer veilige bestemming. Tijdens de game drives in de parken volg je de richtlijnen van de wildlifegids en in de steden neemt je dezelfde voorzorgsmaatregelen als in België.

Dossierkosten

Zuiderhuis rekent geen dossierkosten aan.

Fotografie

Voorzie voldoende batterijen en geheugenkaartjes voor je camera. In de wagen kan je batterijen opladen met de standaard aansluitingen.

Hoe geraak ik ter plaatse?

Met het vliegtuig naar Kilimanjaro Airport. We bezorgen je desgewenst een offerte. In de luchthaven word je opgewacht door je gids. Hij brengt je na afloop van de safari ook terug naar de luchthaven.

Mogelijk als solo-reiziger

Ja. Aangezien het echter over een privé-safari gaat en de gemeenschappelijke  kosten gedeeld worden door het aantal deelnemers in jouw eigen reisgezelschap, ligt de prijs voor een solo-reiziger veel hoger dan voor 2 deelnemers (een offerte kan desgewenst bezorgd worden). We raden solo-reizigers aan om om ook eens een kijkje te nemen naar een van de Tanzania-groepsreizen die jaarlijks georganiseerd worden.

Ontmoetingsplaats

In de aankomsthal van Kilimanjaro Airport.

Reisprogramma

13 dagen / 12 nachten, verlengbaar.

Uitrusting en kledij

Persoonlijke bagage, slaapzak en/of hoofdkussen. We bezorgen je een gedetailleerd meeneemlijstje.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.