PDF DownloadPDF ICON

Verlenging Mendoza

Argentinië
vanaf €375.00 | 3 dagen
No Image Found

Omschrijving

degusteer de heerlijke Mendoza wijnen
geniet van de overweldigende landschappen langs het Andesgebergte
ga het avontuur tegemoet met een raftingtocht op de Mendoza rivier

Mendoza is in eerste plaats de provincie om je helemaal onder te laten dompelen in de nationale trots van het land: de Mendoza wijn! Bezoek per fiets, te paard of met een busje enkele wereldvermaarde wijnhuizen.

Daarnaast is Mendoza ook de uitvalsbasis bij uitstek om enkele avontuurlijke trekkings of mountainbiketochten te maken langs het Andesgebergte. Ook raften of zip line behoren tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van het seizoen kan je ook een dagtocht maken naar de Aconcagua, de hoogste berg van Amerika! Laat je verbluffen door zijn grootsheid en combineer dit met een bezoek aan Puente del Inca, dat door Unesco in 2014 werd uitgeroepen als Werelderfgoed.

Kortom, redenen genoeg om deze streek zeker niet over te slaan tijdens je reis doorheen Argentinië!

Reis Route

Dag 1

Bij de  uitbreiding op het programma “Het noordwesten en Iguazú” bezoek je eerst Mendoza en vervolg je daarna het programma met Salta en Iguazú.

Vandaag vlieg je naar Mendoza vanuit Buenos Aires waar een transfer je opwacht en je naar het hotel brengt.

Mendoza is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Ze is gekend voor haar olijfolie en uitmuntende wijnen. Mendoza voorziet in 80% van de gehele nationale wijnproductie. Je bent de rest van de dag vrij om zelf op verkenning te gaan in het stadje. Op “Plaza Independencia” en “Parque General San Martin” bruist het altijd van leven.

Dag 2

Gedurende een hele dag zijn de condors, prachtige vergezichten, verbluffende landschappen en puur wildlife (vossen, lama’s, vogels, etc) het decor van een fijne trekking.

De dag start met een transfer naar de Quebrada del Cóndor (de kloof van de condor), via het dorpje Potrerillos en de ‘Mirador de la Hoyada’ (een panoramisch uitkijkpunt). Eenmaal aangekomen, wacht je een stevig ontbijt, een briefing en de start van de trekking.

Aan de voet van de Cordón del Plata, in de Uco Vallei, zal het wildlife je verbazen! Aan de rand van een kreekje, houd je halt voor een snack en een ‘maté’. Het pad gaat vervolgens verder via oude wegen en leidt je naar een uitkijkpunt op 2800m. Geniet hier van een typisch Argentijnse asado (bbq) met een lekker wijntje!

Tegen het avondmaal ben je weer in Mendoza.

Dag 3

Een beetje rondkuieren in deze stad aan de voet van de Andes… Kennismaken met de lekkere Argentijnse wijnen… De schaduw opzoeken in de diverse groene pleinen en parken….

Mendoza biedt het je allemaal!

Optioneel kan je vandaag ook een deelnemen aan een heuse ‘Wijnrondleiding’. Je bent zo te gast in drie wijnhuizen. Daarnaast leert een olijfolieproducent je de kneepjes van het vak en kan je genieten van een driegangenlunch met aangepaste wijnen.

Dag 4

Vandaag sluit je terug aan op het gewone programma “Het noordwesten en Iguazú”. Je vliegt door naar Salta vanuit Mendoza in plaats van Buenos Aires. Door deze uitbreiding wordt het programma dus slechts 3 dagen langer.

Optioneel kan je je verblijf nog uitbreiden in Mendoza waar nog zoveel méér te beleven is: raften, zip line, bezoek aan de Aconcagua (de hoogste berg van Amerika), bezoek aan Puente del Inca, meerdere dagtrekkings, te paard of per fiets de wijnvelden verkennen met degustatie, etc etc…


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
  • alle overnachtingen met ontbijt
  • excursies en transfers volgens programma
  • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
  • drank en overige maaltijden
  • fooien en persoonlijke uitgaven
  • entreegelden indien van toepassing
  • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
  • optionele activiteiten zoals vermeld in het programma
  • binnenlandse vluchten
  • annulerings- en/of bijstandsverzekering

 


Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Bagage

De ruimbagage dient beperkt te zijn tot 15 kilo, dit in verband met de binnenlandse vluchten. Extra kilo’s kunnen bijbetaald worden aan de incheckbalie. Het is aangeraden om te reizen met een grote reistas of kleine valies. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat verplaatsingen zijn met allerlei vervoer en dat je de bagage regelmatig zelf over korte afstanden moet dragen. Een dagrugzak waar je een trui, regenjas, water en eventueel een picknick in kunt opbergen (25 à 30 liter) is eveneens aangeraden.

Budget

Een combinatie van cash en kredietkaart is aangeraden. Met een Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor aan de hoge kant. Het is voordeliger met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard. Echter de beste koers zal je krijgen door je euro’s cash te gaan wisselen bij een lokaal  wisselkantoor. Hier krijg je een koers die 50% beter is en zo kan je lokaal een hoop geld gaan besparen. Voor meer info vraag je advies aan de Zuiderhuis reisspecialist.

Fysiek

Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Maaltijden

Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt in de steden, tenzij anders vermeld in het programma. Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 30 per dag, exclusief drank.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma). Afhankelijk van je voorkeur kan dat in groep of privé.

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.