PDF DownloadPDF ICON

Pure wildernis in Patagonië en Vuurland

Argentinië, Chili
vanaf €3125.00 | 19 dagen
No Image Found

Omschrijving

individuele kennismaking met het einde van de wereld in Ushuaia
de mooiste dagtochten in de Patagonische Andes vanuit El Chaltén
vijfdaagse W-trekking in Torres del Paine

Deze haast mythische regio is één van de laatste grote wildernissen op onze aarde. Het is een wereld van eindeloze pampa’s, gigantische gletsjers, turkooisblauwe meren en grillige Andespieken.

Jouw reis begint in Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Van op het Beaglekanaal kan je de woeste natuur van Vuurland in zijn grillige schoonheid beschouwen.

Op deze individuele reis wandel je in twee van de mooiste parken in het zuiden van Patagonië: Los Glaciares in Argentinië en het wereldberoemde Torres del Paine in Chili. De tocht naar de voet van de Cerro Torre en de wandeling naar de imponerende Fitz Roy behoren tot de mooiste dagtochten in de Patagonische Andes. De paden van het W-circuit in Torres del Paine verbinden de schitterend gelegen berghutten van waaruit je de verticale wanden van het Paine-massief kan bewonderen. Deze tocht brengt je verder ook langs de mooiste uitzichten op de Grey gletsjer, diepblauwe meren en de voet van de Torres.

Een bezoek aan de gigantische Perito Moreno gletsjer mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Na al het natuurschoon in Patagonië, biedt Buenos Aires je een levendige en sfeervolle afsluiter van deze verbluffende rondreis.

Reis Route

Dag 1

Welkom in het Parijs van Zuid-Amerika, de stad van de Tango, Maradona en Evita Peron! Deze heel Europees aanvoelende stad bestaat uit vele diverse stadswijken. Breng zeker een bezoek aan de zondagse markt van San Telmo waar je onmiddellijk ondergedompeld wordt in de zuiderse sferen. Snuister rond op de brocante markt, geniet van een wijntje en geef je ogen de kost op de pleintjes waar jong en oud nog dagelijks tango dansen. Brede en statige gebouwen vormen het decor van het centrum van Buenos Aires. Spring even binnen in “El Ateneo”, door National Geographic uitgeroepen tot mooiste bibliotheek ter wereld. Ten noorden van het centrum vind je de parken van Palermo en het kerkhof van Recoleta die beide zeker ook een bezoek waard zijn.

Dag 2

Na een deugddoende nacht in het centrum van Buenos Aires pikt de chauffeur je na het ontbijt op en brengt je naar de nationale luchthaven.

Na een vlucht van ongeveer 3 en een half uur arriveer je in Ushuaia. Op de luchthaven staat een andere chauffeur je op te wachten en die brengt je naar het hotel. De rest van de dag kan je op eigen tempo deze meest zuidelijke stad van de wereld verkennen.

Dag 3

Beleef de perfecte combinatie van adrenaline en rust, maar ook van avontuur en genot!

Het avontuur start in een 4×4 Land Rover Defender, gaat gepaard met een typisch Patagonische lunch en eindigt met een kanotrip op het glasheldere water van Lago Escondido.

Vroeg in de ochtend pikt men je op aan het hotel en rijd je doorheen de Andes. Je maakt verschillende stops op verrijkende uitkijkplaatsen zoals Calle Carabajal en de Garibaldipass. Het avontuur strekt zich verder uit en je baant je een weg door modder en meren en je creëert een eigen pad om zo in Lago Fagnano te geraken. Hier ben je getuige van een magnifiek uitzicht en gaat de tocht vervolgens verder naar Lago Escondido.

Aan de rand van het meer laat je de adrenaline even zakken en geniet je van een lekkere barbecue (‘asado’), met eventueel een glaasje rode wijn. Het ideale moment om energie op te doen voor het afsluitende deel van het avontuur, een kanotocht op het prachtige Lago Escondido.

 

Dag 4

Met sneeuw-bedekte bergen, moerassen met een mysterieuze roodachtige gloed, groene valleien en heldere rivieren en meren… Als liefhebber van wandelen, ontdekken en genieten van Moeder Natuur, is dit een tópdag!

In de voormiddag maak je een eenvoudige wandeling op de paden in het nationaal park Tierra del Fuego. Je bezoekt mooie plaatsen zoals de Lapataia baai, het Roca meer en de Ensenada baai.

’s Namiddag ga je met een boot op het Beaglekanaal vanwaar je mooie panoramische zichten hebt op de stad, de baai en de bergen. Je vaart uit richting Alice Island waar je kolonies zeeleeuwen kan spotten. Vervolgens zet je koers naar Birds Island, waar verschillende soorten aalscholvers leven en vanwaar de boot navigeert naar de bekende Les Eclaireurs-lichttoren. Deze werd gebouwd in 1919 en doet nu dienst als stadssymbool.

Dag 5

Vandaag vlieg je in anderhalf uur van Ushuaia naar El Calafate, vernoemd naar een typische struik met bessen uit deze omgeving.

De rest van de dag ben je vrij om het centrum te verkennen of kan je bijvoorbeeld een wandeling maken langs het meer waar je vaak flamingo’s kan spotten.

Dag 6

Deze daguitstap begint met een busrit naar de Perito Moreno gletsjer. Al van ver krijg je een zicht op het enorme formaat van deze gletsjer, één van de weinige gletsjers die stabiel is en zelfs nog groeit. Eens je dichterbij bent, ervaar je pas echt de grootsheid van deze gletsjer en wandel je via comfortabele paden en platformen naar verschillende uitkijkpunten.

Een boottocht brengt je nadien tot dicht bij de immense muren van ijs. Met wat geluk kan je zelfs brokken van de gletsjer zien afbreken.

Dag 7-8-9-10

Een rit van ongeveer 3,5 uur brengt je naar het stadje El Chaltén, aan de voet van de massieve granieten bergen Fitz Roy en Cerro Torre. Onderweg heb je spectaculaire vergezichten op de meren, bergen en gletsjers.

Jouw verblijf in El Chaltén heeft verschillende mogelijkheden voor jou in petto. Je kan een korte wandeling maken naar een uitkijkpunt op de prachtige bergketen. Je kan genieten van een tocht naar het gletsjermeer aan de voet van de Cerro Torre, een magische berg voor klimmers. Je kan ook kiezen voor de iets pittigere tocht via de Laguna Capri naar een hoogvlakte met prachtige zichten op de Fitz Roy berg. Dit is een steile klim van enkele honderden meters die je naar het meer aan de voet van de berg leidt.

Je komt hier sowieso ogen en tijd te kort!

Dag 11

Na een vrije voormiddag waar je eventueel nog een wandeling kan maken of gewoon even kan uitrusten op je eigen tempo reis je met de bus weer naar El Calafate. Hier kom je pas tegen de avond opnieuw aan.

Dag 12-13-14-15

Met een bus verlaat je Argentinië en zet je koers naar Chili. Aan de grens vervul je enkele grensformaliteiten en een paar uren later kom je aan in het nationaal park van Torres del Paine. Hier krijg je de eerste uitzichten op de indrukwekkende bergen.

Aangekomen in hotel Las Torres maak je een eerste verkennende wandeling naar het (letterlijk) hoogtepunt van dit park. De klim gaat eerst via een goed begaanbaar pad tot aan de Refugio Chileno. Het pad klimt dan verder door dichte bossen tot aan de ultieme klim van de dag die je naar de ‘Mirador de las Torres’ brengt waar je oog in oog komt te staan met de granieten rotsblokken die boven het gletsjermeer uit tronen. (overnachting in Refugio Chileno)

De 2e dag van de trekking, houdt het Nordenskjöld meer je het grootste deel van de dag gezelschap met prachtige vergezichten. Het pad gaat op en af en steekt regelmatig klaterende riviertjes over tot je uiteindelijk aan de Refugio Cuernos komt, het eindpunt van de dag en gelegen onder de gelijknamige bergen.

Dag 3 wandel je naar de Valle Frances. Hier heb je zicht op de indrukwekkende ‘Franse’ hanggletsjer. Nadien zet je verder koers in westelijke richting en ga je een stukje de vallei in tot aan de Refugio Paine Grande.

Op de laatste dag van deze W-trekking, start je met een lichte rugzak aan het laatste been van de W en wandel je over de ‘windpas’ naar de Grey gletsjer. De naam van de pas liegt er niet om, er staat hier vaak een uiterst krachtige wind! Aan de uitgestrekte gletsjer toegekomen, heb je voldoende tijd om hem van verschillende hoeken te bewonderen alvorens via hetzelfde pad terug te keren naar de hut. (2e overnachting in Refugio Paine Grande)

Dag 16

Met een catamaran vaar je naar de andere kant van het Pehoé meer met een schitterend zich op een deel van de afgelegde tocht. Nadien zeg je ‘hasta luego’ tegen Chili en steek je opnieuw de grens met Argentinië over om terug te keren naar El Calafate. Het voelt hier misschien al een beetje aan als thuiskomen?

Dag 17

Met pijn in het hart neem je afscheid van de uitgestrektheid en natuurpracht van Patagonië.

De enkele uren durende vlucht brengt je weer naar Buenos Aires waar je nog even kan genieten van het warmere klimaat.

Dag 18

Deze vrije dag in de prachtige Argentijnse hoofdstad geeft je de kans om de verschillende en diverse wijken te ontdekken. Je zal je zeker niet vervelen in de stad van tango, antiekwinkeltjes, imposante gebouwen en Evita.

Optioneel kunnen we verschillende activiteiten toevoegen zoals een diner met tango show en een begeleide fietstour door typische wijken.

Dag 19

Tegen de middag heb je een transfer naar de internationale luchthaven voor de terugvlucht.


Wel / Niet inbegrepen

Wel inbegrepen
 • alle transfers
 • alle hotelovernachtingen op basis van kamer en ontbijt
 • berghutten/-tenten op het W-circuit op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket en avondeten)
 • alle excursies en transfers volgens programma
 • Engelssprekende gidsen op groepsexcursies
 • bijdrage garantiefonds
Niet inbegrepen
 • drank en overige maaltijden
 • fooien en persoonlijke uitgaven
 • entreegelden
 • lokale verblijfstaksen/toeristenbelasting
Optioneel
 • heen- en terugreis
 • binnenlandse vluchten
 • optioneel vermelde activiteiten
 • annulerings- en/of bijstandsverzekering

Praktische info

Accommodaties

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen. Comfort logies zijn op de meeste plaatsen beschikbaar op aanvraag. Als je voor de comfort logies kiest overnacht je in stijlvolle 4* pensions of boutique hotels. Luxe accommodatie ook mogelijk op aanvraag.

Opgelet: Tijdens de meerdaagse trekking, ervaar je een ander comfortniveau. Je slaapt in berghutten met gemeenschappelijke slaapvertrekken of -zaaltjes en gedeeld sanitair.

Bagage

De ruimbagage dient beperkt te zijn tot 15 kilo, dit in verband met de binnenlandse vluchten. Extra kilo’s kunnen bijbetaald worden aan de incheckbalie. Het is aangeraden om te reizen met een grote reistas of kleine valies. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat verplaatsingen zijn met allerlei vervoer en dat je de bagage regelmatig zelf over korte afstanden moet dragen. Een dagrugzak waar je een trui, regenjas, water en eventueel een picknick in kunt opbergen (25 à 30 liter) is eveneens aangeraden.

Budget

Een combinatie van cash en kredietkaart is aangeraden. Met een Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor aan de hoge kant. Het is voordeliger met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard. Echter de beste koers zal je krijgen door je euro’s cash te gaan wisselen bij een lokaal  wisselkantoor. Hier krijg je een koers die 50% beter is en zo kan je lokaal een hoop geld gaan besparen. Voor meer info vraag je advies aan de Zuiderhuis reisspecialist.

Fysiek

Het ritme van deze rondreis is tamelijk rustig, echter maken we wel maximaal gebruik van de beschikbare wandeldagen.

De reis is haalbaar voor iedereen met een goede conditie. De paden in de parken zijn goed bewandelbaar en alhoewel je nooit echt hoog gaat, zijn er op sommige wandelingen grote hoogteverschillen. Het gereputeerde wisselvallige weer kan de wandelingen zwaarder maken, dit houd je ook best in het achterhoofd.

Gezondheid

Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht. Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of het Tropisch Instituut voor Geneeskunde: www.wanda.be.

Uitrusting en kledij

Door de grote temperatuurschommelingen is de laagjesmethode aangewezen. Een warme fleece, stevige stapschoenen en een waterdichte windjack type gore-tex zijn onmisbaar in je bagage. Een dagelijkse (korte) regenbui is niet uitgesloten. Deze rubriek wordt uitgebreid besproken in de reisdocumenten die we je bezorgen na boeking.

Maaltijden

Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld in het programma. Tijdens de W-trekking is volpension reeds inbegrepen (exclusief dranken). Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 30 per dag, per persoon, exclusief drank.

Programmawijzigingen

Naargelang de weersomstandigheden en de frequente, soms onaangekondigde, wijziging van de uurregeling van de binnenlandse vluchten kan de volgorde van de bezoeken en reisdagen wijzigen.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (e-tickets, programmabeschrijving, vouchers en praktische informatie) krijg je ten laatste 2 weken voor vertrek van ons toegestuurd. Bij aankomst in Buenos Aires krijg je van de chauffeur in de luchthaven de vouchers ook afgeprint.

Vervoer ter plaatse

Zowel voor uitstappen alsook voor de verplaatsingen van en naar de luchthaven word je steeds opgehaald (tenzij anders vermeld in het programma). Afhankelijk van je voorkeur kan dat in groep of privé.

Vluchtvoorstel

Internationale en nationale vluchten zijn niet inclusief in de prijs. Graag maken we je een concreet vluchtvoorstel.

Veiligheid

Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de grootsteden. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

24/24u bereikbaar

Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

Je Zuiderhuis Voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen de volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis, gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante sociale media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.