Spanje

Canyons van de Ordesa

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationaal reisleider Lees meer
wandelreis in groep vanuit vast twee hotels en tweedaagse berghut
mooiste nationaal park van de Spaanse Pyreneeën
het 'Colorado' van Europa

Mooiste nationaal park van de Spaanse Pyreneeën

Wandelreis naar het Nationaal Park van de Ordesa dat zonder twijfel één van de indrukwekkendste berglandschappen van Europa is. Het is het hoogste kalksteenmassief ter wereld, met de Monte Perdido (3355m) waar miljoenen jaren geleden gletsjers enorme canyons uitgeërodeerd hebben. Dat resulteerde in een majesteus landschap waarin hoge en steile bergtoppen doorsneden worden door groene valleien.

We wandelen langs paden in de wanden van de bergflanken, de ‘fajas’, waar we marmotten zien wegglippen en de gieren zien rondcirkelen, en klimmen over grote rotsblokken naar de top. Telkens weer wordt je overdonderd door de verrassende uitzichten over de canyons. We dalen af naar de valleien, de verschillende canyons, waar we klauteren en glijden langs de rotsblokken tot we aankomen aan een kristalblauwe rivier voor een verfrissende duik. Over groene vlaktes met beschermde fauna en flora trekken we weer naar de steile rotswanden en de verlaten steenvlaktes, om onderweg te stuiten op een eeuwenoude brug en een onbewoonde kluizenaarsbewoning. We passeren een hele reeks verlaten dorpjes, die in de Middeleeuwen gebouwd werden om de Moren tegen te houden. Op de grens tussen Frankrijk en Spanje vormde dit gebied immers heel lang een ondoordringbaar massief, met slechts enkele toegankelijke passen.

We overnachten in Nerin en Escalona: twee typische Spaanse dorpjes, waar het eten goed en stevig is, en de sterren ’s nachts ongestoord aan de hemel fonkelen. Deze rondreis geeft je de mogelijkheid om op een uitermate diverse manier kennis te maken met een uniek berggebied, waar de wegen nog niet zijn platgetreden, en wat als beschermd nationaal park rust en authenticiteit garandeert. Nabij het logies in Escalona kan je baden.

Onze gids is een ervaren professionele gids die ons aantoont hoe een kaart te lezen, hoe de sterren te benoemen, en alle geheimen van de bergen te ontdekken. Een week rondwandelen in dit onverzettelijk kalksteenmassief resulteert bij elke wandelaar in een gevoel van rust en vrijheid.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.


Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata? Contacteer ons
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Spanje
Spanje is niet voor niets een van de meest populaire reisbestemmingen op ons continent. Het land heeft zijn klimaat mee, beschikt over een ellenlange kustlijn, aantrekkelijke steden én een ruim en divers landschap.
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania