Griekenland

Corfu, in het spoor van de Corfu Trail

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Bart Vandecapelle Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer langs de Corfu Trail
mooiste zonsondergang van Corfu
beklimming van de hoogste berg van Corfu

Corfu, tussen olijfbomen en cipressen in het spoor van de Corfu Trail waar we regelmatig van afwijken om verborgen hoekjes te ontdekken zoals een paradijselijk strand om te zwemmen.

Corfu is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Het is een groen eiland met een gunstig klimaat. Als gevolg van de Venetiaanse invloed vinden we hier veel olijfbomen. Voor de komst van het toerisme was de olijfproductie één van de belangrijkste inkomstenbronnen van de bewoners van het eiland. Bewoners kregen zelfs premies voor het aanplanten van olijfbomen.
Een andere boomsoort die hier veelvuldig voorkomt is de cipres die in tegenstelling tot andere Griekse gebieden hier niet is omgehakt omdat hier geen Turkse bezetting was. Daarom vinden we hier ook geen blauw-wit geschilderde huizen die op andere eilanden als protest dienden tegen de Turken die het verbod uitvaardigden om de Griekse vlag tentoon te spreiden.
Onlangs is hier de gloednieuwe Corfu Trail geopend. Wij combineren in het mooie noordelijke deel stukjes van deze trail maar wijken regelmatig af van het pad om rustige, verborgen stukjes eiland te ontdekken.

Vanaf de ‘Kaizer’s Throne’ (keizerstroon) genieten we van de mooiste zonsondergang van Corfu en we ontdekken het paradijselijke strand van Mirtiótissa met het oude klooster. We wandelen langs olijfbomen en de burchtberg Angelókastro en nemen ook tijd voor een duik in één van de vele baaitjes. De laatste wandeldag beleven we het hoogtepunt. We beklimmen de makkelijke Pantokrator naar het gelijknamige klooster. Met 911 m de hoogste berg van Corfu en overzien het ganse eiland.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
30 apr 2022 > 07 mei 2022
8 dagen - €1275
Op deze reis geldt 5% vroegboekkorting tot en met 30 dec 2021
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Griekenland
Bij Griekenland denk je steevast aan oud-Griekse archeologische sites en zuiderse eilanden onder de zon. Griekenland is echter ook een mooie wandelbestemming. Zowel op het vasteland als op de eilanden heb je keuze te over.
Ontdek onze reizen in Griekenland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania