Georgië

Culturele hoogtepunten en trekking in Svanetië

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Ivan Verjans Lees meer
groepsreis door het mysterieuze Svanetië aan de voet van de hoge Kaukasus
ervaar de Georgische gastvrijheid en zijn eeuwenoude tradities
bezoek aan zes sites op de Unesco Werelderfgoedlijst

Georgië is een prachtig land om te bezoeken – of je nu gaat voor de cultuur, de natuur, de wijnen of het lekker eten, alles is volop aanwezig om er een onvergetelijke reis van te maken.  Je vindt er de hoogste bergtoppen van Europa, ontmoet er de meest gastvrije mensen van de wereld en ziet er de oudste bouwwerken uit de christelijke cultuur.  Toch is Georgië één van de meest onontgonnen toeristische bestemmingen van Europa.

Tbilisi is een mix van oud en modern, van hip en traditioneel.  In het oude centrum van de hoofdstad verzorgen kerken, paleizen en monumentale gebouwen de achtergrond voor een levendig stadsleven waarin terrasjes, restaurants en cafés een grote rol spelen.  De nieuwe ‘Peace Bridge’ is een mooi staaltje moderne architectuur.

We bezoeken enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land: de Bagrati kathedraal, de Okatse Canyon, de markt van Kutaisi en Mtskheta, het religieus centrum van Georgië.  Ook brengen we een bezoek aan een wijnkelder in Kaspi.  Het gunstige klimaat, de vruchtbare valleien en de bergen van de Kaukasus die de wijngaarden beschermen tegen extreme weer, zorgen voor druiven (en wijnen) van een uitstekende kwaliteit.  Een bezoek aan een wijnhuis mag dan ook niet ontbreken aan een reis door Georgië.

Dicht tegen de Russische grens, in de hoge Kaukasus ligt het mysterieuze Svanetië – lang verborgen voor de wereld.  9 dagen lang trekken we te voet door Opper-Svanetië.  Vanwege zijn ongerepte natuur en de middeleeuwse dorpen met hun eeuwenoude wachttorens, staat dit gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Het landschap kenmerkt zich door hoge bergen, vele grote gletsjers, alpine weiden vol met bloemen, woeste rivieren en diep uitgesneden dalen.  We wandelen langs boerderijtjes en afgelegen en verlaten dorpjes, waar af en toe toch nog enkele gezinnen zijn achtergebleven.  Over de modderige paadjes tussen de eeuwenoude huizen scharrelen kippen, honden, varkens en geiten. Het lijkt wel alsof de tijd er heeft stilgestaan.

Overal waar we komen worden we warm en gastvrij ontvangen.  Waar we verblijven worden zeer uitgebreide en gevarieerde maaltijden aangeboden.

We ontdekken Georgië in al zijn facetten

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.


Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata? Contacteer ons
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Georgië
Ontdek onze reizen in Georgië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania