fbpx Zuiderhuis - Door de ongerepte natuur naar Valencia

Spanje

Door de ongerepte natuur naar Valencia

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen van hotel naar hotel door het achterland van Valencia
verblijf in charmante 3* en 4* hotels en bed and breakfasts
ontdek de paden van de Via Verde de los Ojos Negros

Het achterland van Valencia is onbekend maar heeft zoveel te bieden aan natuurpracht en geschiedenis. Ontdek deze prachtige streek en mooie stad Valencia.

Het begin van de route is wat heuvelachtig en brengt je door het vuurrode gesteente en het natuurpark Pinares de Rodeno naar Teruel. De omgeving biedt je letterlijk een inkijk in onze aarde. Het gesteente dat je hier ziet, ligt normaal diep onder de grond. Vanaf Teruel zijn de fietspaden wat vlakker en je fietst verder langs de Via Verde de los Ojos Negros, een oude spoorwegbedding omgevormd tot een goed bewegwijzerd fietspad. Je fietst via verschillende bruggen en tunnels en regelmatig kom je picknickplaatsen tegen. Geniet van de ongerepte natuur die na elke bocht weer anders is.

De route brengt je langs verschillende kastelen. Je start aan het kasteel van Peracense, een in het rode gesteente verwerkt gebouw met een prachtig uitzicht. Het middeleeuwse kasteel van Albarracin, gelegen op een heuvelrug, is een indrukwekkend dorp op zich. Maak kennis met de Moorse architectuur in de rustige stad Teruel. Je vindt hier het laatste kasteel van Sagunto.

Eindigen doe je in de gezellige stad Valencia. Een highlight is het Turia park, een groene strook rond de stad gevormd door een voormalige rivier die hier stroomde. Omdat een overstroming in 1957 tal van slachtoffers eiste, werd de rivier omgeleid en kwam er een park voor in de plaats. Je kan er een kilometerslange wandeling of fietstocht maken langs cafeetjes, voetbalvelden en speelpleinen. De rivier eindigt bij de zee in een groot complex ‘de Stad van Kunst en Wetenschap’. Maak zeker een wandeling tussen deze interessante gebouwen. Ook het oude centrum van Valencia is zeker een bezoek waard.

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

7 tot 9 dagen - vanaf €990

Beschikbare periodes

01 apr 2022 > 30 nov 2022
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Spanje
Spanje is niet voor niets een van de meest populaire reisbestemmingen op ons continent. Het land heeft zijn klimaat mee, beschikt over een ellenlange kustlijn, aantrekkelijke steden én een ruim en divers landschap.
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis.

We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma.

De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken.

Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië