Noord-Macedonië

Het hart van de Balkan

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationaal reisleider Lees meer
doorgaande wandeltocht in groep met bagagevervoer in Pelister en Galicica
Golden Mountain en Klooster Treskavec
Mariovo, één van de meest bewonderenswaardige plaatsen

Noord-Macedonië, we wandelen in het hart van de Balkan in de nationale parken Galicica en Pelister, brengen een bezoek aan het klooster Treskavec en beleven een off-road jeepavontuur.

Noord-Macedonië ligt letterlijk in het centrum van het Balkanschiereiland en wordt volledig omsloten door bergketens die de natuurlijke grenzen vormen. Het grootste deel van het land is een hoogvlakte met een gemiddelde hoogte van 800 meter waarin verschillende meren liggen. Het meer van Ohrid is één van de bekendste meren van de Balkan en met een geschatte ouderdom van twee miljoen jaar één van de oudste ter wereld. De Balkan ligt op het punt waar de tektonische platen van drie continenten met elkaar botsen en dit verklaart dan ook de soms grillige bergtoppen die plots uit het omringende land lijken te ontspringen. De hierdoor ontstane grote hoogteverschillen creëerden een veelheid aan microklimaten met als resultaat een enorme diversiteit aan bomen, planten en bloemen. Dit is dan ook een waar paradijs voor de natuurliefhebber. Dit natuurschoon wordt beschermd in de verschillende nationale parken rond de berggebieden van Macedonië.

Deze wandelreis in Noord-Macedonië brengt ons naar de magische bergketens Galicica, Pelister & Baba. Deze bestaan uit besneeuwde bergtoppen, alpenweiden, gletsjermeren, middeleeuwse dorpen en bossen. Wolven, beren, zwijnen, gemzen, arenden en lynxen wonen nog steeds in deze bergen. Kloosters, bergdorpen, historische steden en een off-road jeepavontuur staan mee op het programma.

Vele bergpaden worden nauwelijks bewandeld en je kunt dan ook in alle rust van de natuur genieten. De gastvrijheid in de bergdorpjes waar we verblijven is authentiek en hartverwarmend.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.


Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata? Contacteer ons
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Noord-Macedonië
Middenin het Balkanschiereiland ligt Noord-Macedonië, volledig omsloten door bergketens. Het land heeft een grote verscheidenheid aan microklimaten en bijgevolg een heel gevarieerde fauna en flora.
Ontdek onze reizen in Noord-Macedonië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania