fbpx Zuiderhuis - Sprookjesachtige rotsformaties in Klein Zwitserland

Luxemburg

Sprookjesachtige rotsformaties in Klein Zwitserland

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelreis vanuit vast verblijf in het Mullerthal
wellness en fitness in het hotel
avontuurlijke wandelingen voor kinderen

Daar G.H.-Luxemburg heel wat inspanningen heeft geleverd om Klein-Zwitserland als toeristische trekpleister te promoten met o.a. mooi aangeduide wandelpaden willen wij deze kans niet laten liggen.

In 2016 werd het natuur- & geopark Mëllerdall opgericht. De combinatie van natuur- en geopark spreekt voor de bijzondere betekenis van dit landschap en zijn beschermde status.

In april 2022 is Mëllerdal toegevoegd aan het internationale netwerk van UNESCO Global Geoparks.

Het hoogplateau in het oosten van het Groothertogdom Luxemburg is doorkerfd met scherpe valleien met steile, rechte wanden. Langs en over klippen, door smalle kloven, overhangende rotspartijen en “preekstoelen”, zoeken we onze weg, kijkend naar en genietend van dit boeiende landschap. Waar het mooi is, rusten we even uit en herkennen zo duizend figuren in de grillige zandsteenformaties. Bovenop formidabele uitzichtpunten bewonderen we het omliggende land en ontdekken zo waarom deze streek Klein Zwitserland wordt genoemd. Luxemburgs Klein Zwitserland heeft zijn naam niet gestolen.
Het Müllerthal en omgeving wordt door vele wandelaars van bij ons beschouwd als één van de mooiste bestemmingen voor een vakantie dichbij. Een waar wandelparadijs!
Het sprookjesachtige rotsklovenlandschap levert al eeuwenlang stof voor sagen en legenden. Dit is een paradijs waar achter elke rots elfen, kabouters of trollen tevoorschijn lijken te kunnen komen.

Als ontspanning geniet je in het hotel van gratis wellness en fitness en een vijfgangendiner.

Wij kozen voor een hotel dat mooie kinderkortingen biedt.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Honden toegelaten

Wellness

Geschikt voor solo-reiziger

3 dagen - vanaf €260

Beschikbare periodes

01 jan 2023 > 17 nov 2023
08 mrt 2024 > 17 nov 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
3 dagen - vanaf €260

Beschikbare periodes

25 sep 2023 > 27 sep 2023
26 sep 2023 > 28 sep 2023
27 sep 2023 > 29 sep 2023

'Boek nu' om alle beschikbare data te bekijken.
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
Reizen in Luxemburg
Ons klein buurlandje, het Groothertogdom Luxemburg, is een waar wandelparadijs op slechts enkele uren rijden. Het vormt daarom de ideale bestemming voor een weekendje weg of een korte dichtbijvakantie.
Ontdek onze reizen in Luxemburg
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië