Italië

Ligurische Kust

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Louis Van Orshaegen Lees meer
verken in groep het nationaal park Cinque Terre
wandel langs grillige mediterrane kustpaden
bewonder de gezellige kuststadjes

Tijdens deze wandelweek aan de spectaculaire Ligurische kust verkennen we één van de mooiste kustgebieden van Italië: de Riviera de Levante tussen Portofino en Porto Venere, met de weergaloze Cinque Terre in de hoofdrol.

Aan de Riviera di Levante loopt het bergachtige land steil af naar zee. Op en tussen de rotsen en in smalle inhammen hebben zich kleine dorpjes genesteld. Ze zijn moeilijk toegankelijk en grotendeels het domein van de voetganger. De straatjes zijn er immers vaak te smal en te steil voor verkeer. Het summum zijn de 5 dorpjes Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore, die samen het natuurpark Cinque Terre vormen. Een boeiend wandeltraject verbindt ze met elkaar. We krijgen op dit fameuze traject langs de rotskusten wat snedige hellingen te overwinnen. Met schitterende panorama’s onderweg. In de dorpjes zelf heerst een gezellige sfeer en de gelateria vervolledigt het beeld.

We verruimen onze horizonten tot het natuurpark rond de berg van Portofino, met beneden ons de kleurrijk geschakeerde Ligurische Zee. Van Sestri Levante tot Porto Venere laat de kust zich van haar grilligste kant zien met kapen, baaien en met palmbomen afgezoomde ‘lungomare’. Deze strook van Noord-Italië is klimatologisch begunstigd door het noordelijke bergland en de temperende invloeden van de mediterrane zeeën. Voor- en naseizoen zijn dan ook geschikte wandelperiodes. We maken gebruik van de spoorlijn om een vrij ruime strook te exploreren, een streek vol wijngaarden, olijven en citroenaanplantingen. Van op diverse kapen genieten we van heerlijke vergezichten, terwijl de golfslag zich beneden te pletter slaat.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
26 sep 2021 > 03 okt 2021
8 dagen - €1414

Deze reis is

VOLZET
Heb je een vraag? Contacteer onze experts
21 mei 2022 > 28 mei 2022
8 dagen - €1414
Op deze reis geldt 5% vroegboekkorting tot en met 21 jan 2022
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
24 sep 2022 > 01 okt 2022
8 dagen - €1414
Op deze reis geldt 5% vroegboekkorting tot en met 24 mei 2022
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania