Oostenrijk

Luxe wandelen in de vallei van Paznaun

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Internationaal reisleider Lees meer
wandelreis in internationale groep vanuit vast verblijf in Ischgl
verblijf in een luxueus 4*-hotel met binnen- en buitenzwembad en welness
dagelijks begeleide wandelingen o.l.v. plaatselijke berggids

De regio Paznaun in het Oostenrijkse Tirol doet ongetwijfeld bij veel wintersporters een belletje rinkelen. Galtür, Ischgl en Kappl zijn bekende wintersportplaatsen die prat gaan op de beste infrastructuur.

Tijdens de zomermaanden is Paznaun echter een paradijs voor bergwandelaars. Kleine dorpen hervinden er hun authenticiteit na het winterseizoen, op de alpenweiden grazen weer koeien en schapen. Klaterende rivieren voeren het smeltwater af en turkoois gekleurde bergmeren nodigen uit tot pootjebaden.

Handig meegenomen is ook dat de hotelinfrastructuur tot de beste van Oostenrijk behoort. Zuiderhuis selecteerde het luxueuze 4* Superior Hotel Post voor een prachtig wandel-arrangement tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Na de geleverde inspanningen kan je genieten van een ruim en overdekt zwembad en van een fitness- en wellnessruimte met verschillende sauna’s en baden van maar liefst 1000m².

Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten: elke avond geniet je van een uitgebreid diner in het hotelrestaurant en elke morgen kan je de wandelbatterijen opladen aan het uitgebreide ontbijtbuffet.

Het aanbod aan wandelingen is schier onuitputtelijk. Je kan dagelijks deelnemen aan de begeleide tochten die vanuit het hotel vertrekken of je kan gewapend met de wandelkaart op stap langs de vele routes die vlakbij vertrekken. Een liftpass laat je toe om lastiger stukken eventueel met de kabelbaan te overbruggen.

Genieten met een hoofdletter !

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Wellness

Geschikt voor solo-reiziger

Beschikbare data
05 sep 2021 > 12 sep 2021
8 dagen - €979
BESCHIKBAAR
BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Oostenrijk
Deze topbestemming in de Alpen pakt uit met parelwitte gletsjers, helderblauwe meren en fleurige bloemenweiden. Kortom, een prachtdecor voor wandel- en fietstochten.
Ontdek onze reizen in Oostenrijk
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania