België

Onder Canvas - GR57

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
D'Haese Ludwig Lees meer
comfortabele trekking in groep langs de GR57 met Nederlandstalige begeleiding
overnacht in een tipi tent op unieke locaties in de natuur
geniet van vers bereide maaltijden aan het kampvuur, voorzien door het logistieke team

Het 152 km langeafstandspad start aan het station van Luik en volgt de Ourthe tot aan het meer van Nisramont. De GR57 loopt grotendeels door één van de mooiste riviervalleien van de Ardennen. De verschillende etappes zijn heel afwisselend en er komt wat klim- en daalwerk aan te pas. Een ideale route dus voor de geoefende wandelaar!

Met “Onder Canvas” verkennen we de eerste 132 km van de gekende route. We spreken af aan het station van Luik-Guillemins waar we onze bagage afgeven en starten onmiddellijk met een stevige tocht. Vanuit de Waalse metropool stappen we zomaar de Ardennen in. Wat een contrast! We wandelen door bossen, passeren rotspartijen, genieten van schitterende panorama’s,… Kortom de Ourthe heeft vanalles te bieden. We doorkruisen enkele historische dorpjes zoals Bomal, Durbuy en Hotton, ontdekken megalieten in Wéris en eindigen in het charmante stadje La Roche-en-Ardenne. Hier sluiten we in groep gezellig af met een drankje en zicht op de oude burcht.

Zij die dat willen, kunnen het stadje nog even verkennen vooraleer ze huiswaarts keren. Wie maar niet genoeg krijgt van deze mooie streek, kan zijn/haar verblijf met één of meerdere nachten verlengen.

We proeven tijdens onze tocht van de natuur en de “couleur locale”. De overnachtingsplaatsen liggen telkens ver van de bewoonde wereld zodat we ten volle kunnen genieten van de mooie omgeving die de “Sentiers de l’Ourthe” te bieden heeft. Het logistieke team dat ons vooruit reist, zet elke dag een heus tentenkamp op: ruime tenten met comfortabele matrassen, een gezellige bar, een vers bereid avondmaal dat je aan tafel verorbert, een openlucht-douche en -toilet, een gezellig vuurtje voor het slapengaan en een stevig ontbijt en lunchpakket om de volgende dag weer op pad te gaan… Je draagt tijdens de tocht dus geen zware rugzakken en komt bij aankomst meteen tot rust met een drankje in de hand. Elke overnachtingsplaats biedt bovendien een prachtig zicht op de Ourthe of op de omliggende heuvels.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
21 aug 2021 > 27 aug 2021
7 dagen - €875

Deze reis is

VOLZET
Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in België
Wat dacht je van een vakantie in eigen land? België heeft heel wat meer te bieden dan een populaire kuststrook en indrukwekkende cultuursteden. De Ardennen liggen dan misschien vlakbij,  toch waan je je er ver weg door de rust, de uitgestrekte bossen en de glooiende landschappen.
Ontdek onze reizen in België
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania