fbpx Zuiderhuis - PATAGONIË: In de voetsporen van Chatwin

Argentinië, Chili

PATAGONIË: In de voetsporen van Chatwin

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele kennismaking met de nationale parken van Vuurland, Torres del Paine en Los Glaciares
krakende ijsmassa bij de wereldberoemde Perito Moreno
zeeleeuwen, pinguïns en walvissen op Peninsula Valdés

Voor natuurliefhebbers heeft het uitgestrekte Patagonië veel te bieden. In deze mysterieuze verre wereld zorgen wind, erosie, een uitbundig dierenleven en verschillende microklimaten voor uitzonderlijke en ruige landschappen.

Deze route brengt je eerst naar de kust van Peninsula Valdés. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan je er walvissen zien en orka’s die jagen op zeeleeuwen en pinguïns.

Nabij Ushuaia, de meest zuidelijke stad van het continent, verken je het Tierra del Fuego nationaal park en maak je een boottocht langs prachtige baaien op het Beagle kanaal. Besneeuwde bergtoppen, woelige baaien, stormachtige zeestraten en donkere meren zorgen er voor een dreigend decor. De rotsen, midden in het kanaal, zijn het domein van zeeleeuwen, pinguïnkolonies en zeevogels.

Niet zo ver van de Chileense grens ligt het dorpje El Calafate aan het schitterende Lago Argentino. Je bezoekt o.a. de wereldberoemde Perito Moreno, waar je het spectaculaire afkalven van deze gletsjer aanschouwt. Krakend en met veel gerommel en geraas schuift de ijsmassa dagelijks millimeter per millimeter vooruit. Dit alles aanschouw je vanop de eerste rij. Een daguitstap naar Chili brengt je ook naar het prachtige Torres del Paine nationaal park.

Voor je terug naar huis gaat kan je nog even nagenieten in het mooie Buenos Aires, genietend van een lekker glas Malbec.

Lees meer
16 dagen - vanaf €2595

Beschikbare periodes

15/09/2022 > 30/04/2023
15/09/2023 > 30/04/2024
VRAAG REISVOORSTEL AAN
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
16 dagen - vanaf €2595
VRAAG REISVOORSTEL AAN Heb je een vraag? Contacteer onze experts

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

VRAAG REISVOORSTEL AAN
Egbert Deketele

Bestemmingen: antarctica , argentinie , chili

Egbert Deketele

Als jonge twintiger trok ik twee maanden met mijn backpack door Zuid-Amerika. Ik raakte meteen in...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië