fbpx Zuiderhuis - Azoren, São Miguel

Portugal

Azoren, São Miguel

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelreis met huurwagen op São Miguel
wandelen langs caldeiras, meren, klifkusten en theeplantages
verblijf in comfortale hotels en residencials op drie locaties: Ponta Delgada, Capelas en Furnas

São Miguel, het groene eiland van de Azoren

Tussen Europa en de nieuwe wereld ligt de smaragdgroene Azoren-archipel. São Miguel, is het grootste van de negen eilanden en ligt in het oostelijke deel van de groep. Het actieve vulkanisme heeft Sao Miguel vormgegeven en samen met een subtropisch klimaat gezorgd voor landschappen van uitzonderlijke variatie en kleur. Glooiende heuvels met diepgroene weiden omzoomd met eindeloze blauwe hortensiahagen monden uit op steile kliffen. Dankzij de warme golfstroom zijn temperaturen hier het hele jaar door zacht, waardoor de meest diverse planten en bloemensoorten hier perfect gedijen. Het vulkanisme manifesteert zich in de vorm van dampende fumarolen en uitgestrekte lavavelden, hoge vulkaankraters en glinsterende, blauwe meren. Donkere vulkanische stenen muren en helderwitte huizen zorgen nog voor extra accenten in de schilderachtige taferelen die zich steeds opnieuw aftekenen tegen de blauwe achtergrond van de Atlantische Oceaan.

De beste manier om São Miguel te ontdekken is per huurauto en te voet. De wandelingen leiden naar de randen en de flanken van kraters zoals de caldera van Sete Cidades, met zijn merkwaardige groene en blauwe meer in de diepte. Of langs de groene kraterwanden rond het Lagoa do Fogo, het “meer van het vuur” en het romantische meer van Furnas, waar je de in heetwaterbronnen gekookte hotpot kan proeven. In het Furnas zelf eisen solfataren zelfs hun plaats op in het hart van het rustige dorp. In Cha Gorreana kan je een theeplantage bezoeken, uniek in Europa en aan de zuidkust kan je er (optioneel) met een zodiac op uit trekken om walvissen te observeren die zich hier in het warme water van de golfstroom thuis voelen. Vila franca do Campo waar de boten uitvaren naar het gelijknamige eilandje, vandaag een beschermd natuurreservaat, dankt zijn voorspoed aan de ananas die hier gecultiveerd worden.

Een uniek eiland dat je steeds weer zal kunnen verrassen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €807

Beschikbare periodes

01 apr 2023 > 31 okt 2023
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Boek je reis
8 dagen - vanaf €807

Beschikbare periodes

01 apr 2023 > 08 apr 2023
02 apr 2023 > 09 apr 2023
03 apr 2023 > 10 apr 2023

'Boek nu' om alle beschikbare data te bekijken.
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
Reizen in Portugal
Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken, schitterende kuststroken en subtropische eilanden.
Ontdek onze reizen in Portugal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië