Armenië

Ten zuiden van de hoge Kaukasus

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
Jan Moeyaert Lees meer
groepsreis langs spectaculaire bergpassen en oude christelijke bouwwerken
dagwandelingen en 2 korte trekkings over nauwelijks betreden paden
ervaren reisleider die in Armenië woont

Armenië is een van de oudste christelijke landen en wordt vaak een openluchtmuseum genoemd. In dit kleine land, ongeveer net zo groot als België, zijn meer dan 25000 historische en culturele monumenten te vinden. Ontdek de meest bijzondere plekken van Armenië tijdens deze 13-daagse reis.

Tijdens deze groepsreis ‘Ten zuiden van de hoge Kaukasus’ worden dagwandelingen afgewisseld met 2 korte trekkings en culturele bezoeken.  Prehistorische grotten, Hellenistische tempels, middeleeuwse karavanserais en eeuwenoude vaak subliem gelegen kloosters, … tijdens deze reis door de tijd ontdekken we het allemaal. Laat je betoveren door een land waar de middeleeuwen nog altijd voelbaar zijn, trek door het fascinerende landschap van bergen, bossen, rivieren en vulkanen en verdiep je in de gastvrije en bourgondische Armeense cultuur.


Verblijf in een traditionele villa en comfortabel kamperen

In Jerevan verblijven we in villa Ayghedzor of villa Delenda, op wandelafstand van het centrum.  Het is een groot huis met een traditionele inrichting – houten vloeren, antieke meubels en grote ramen. Om volop de Armeense natuur te beleven, trekken we een aantal dagen de weidse natuur in. Wij voorzien slaaptentjes, een open eettent, toilet tent, slaapmatjes, tafels en stoelen.  Een kok vergezelt ons en zorgt voor lekkere voedzame maaltijden.  Laat het kamperen je niet afschrikken. Geen enkel hotel evenaart slapen in de natuur onder een heldere sterrenhemel.


Door kloven, over grasvlaktes en vulkaanflanken

Armenië, een klein landje achter de hoge bergen van de Kaukasus, is als wandelbestemming nog grotendeels onbekend. Je vindt er een grote verscheidenheid aan natuur en landschappen: vochtige, groene loofbossen in de noordelijke valleien, droge plateau´s en diepe rotskloven in het zuiden, eeuwige sneeuw en alpenweiden in het centrale hoogland. De reis vindt zijn bekroning in de beklimming van de 4000-er Aragats.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data

Er zijn momenteel geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.


Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata? Contacteer ons
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reizen in Armenië
Ontdek onze reizen in Armenië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania