fbpx Zuiderhuis - Van de woestijn naar Victoria Falls / lodges

Namibië, Botswana, Zimbabwe

Van de woestijn naar Victoria Falls / lodges

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele self-drive door Namibië, Botswana en Zimbabwe
woestijn in Sossusvlei en safari in Etosha, Bwabwata en Chobe
de grootste watervallen van Afrika: de Victoria Falls

Op deze self-drive ontdek je de hoogtepunten van Namibië en pik je een graantje mee van twee buurlanden: Botswana en Zimbabwe.

Na aankomst in Windhoek rij je naar de magische duinlandschappen in de buurt van Sossusvlei. Zowel vanop de begane grond tussen de dode bomen van Deadvlei als vanop de hoogste duinen zijn de zichten spectaculair en eindeloos. Een rit tussen de duinen tijdens het golden hour geeft je bovendien meteen het totale gevoel van vrijheid dat met een self drive gepaard gaat. Wie al eens kennis gemaakt heeft met de ‘runner’s high’ ontdekt hier de ‘self drive high’!

Een volgend hoogtepunt is Swakopmund. In deze Duits aandoende stad aan de Atlantische Oceaan word je niet alleen culinair verwend, er zijn ook talloze boeiende activiteiten. Ga met een gids op zoek naar slangen, schorpioenen en gekko’s in de duinen of maak een knotsgekke duinenrit naar het spectaculaire Sandwich Harbour. Vanuit ‘Swakop’ rij je naar de beruchte Skeleton Coast naar Cape Cross, met zijn duizenden pelsrobben. Het is een bizarre ervaring: zand zover het oog reikt, hier en daar een scheepswrak en een mistige geheimzinnigheid. De volgende halte is Twijfelfontein in Damaraland. Grillige, rotsachtige, vulkanische landschappen verwennen het oog, oeroude rotsgravures van de Khoi-San de geest.

In uitgestrekte Etosha National Park maak je kennis met de beroemde Etosha Pan, een schier eindeloos, oogverblindend witte vlakte. Je brengt hier tijdens de game drives heel wat tijd door aan de verschillende waterholes en maakt kans om 4 van de 5 dieren van de ‘Big 5’ te zien: leeuwen, neushoorns, olifanten en luipaarden. Buffels staan later nog op het menu.

Na enkele dagen ‘safari’ in Etosha rij je via de Caprivistrook, de smalle, felbevochten, reep land tussen Botswana en Angola, naar het oosten van het land. Het is een comfortabele rit over de Trans-Caprivi-highway die je doorheen het mooie Bwabwata National Park voert, langs de Okavango rivier.

In Kasane, Botswana, lever je de huurwagen in om tijd in het Chobe Nationaal Park door te brengen. Hier kan je misschien het ‘Big 5’ lijstje vervolledigen en genieten van een van de mooiste parken van Afrika. je doet dit per boot en tijdens een begeleide game drive. Een massa olifanten, nijlpaarden en krokodillen zijn alvast gegarandeerd!

De reis eindigt tenslotte in Victoria Falls, een leuk stadje in Zimbabwe gelegen aan de grootste watervallen van Afrika. Het zicht op deze enorme muur van water is spectaculair en je komt griezelig dichtbij! Victoria Falls biedt heel wat geweldige activiteiten en wie wil kan zijn/haar verblijf hier verlengen.

Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele lodges met zwembad.

Lees meer
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Deze reis is beschikbaar in meerdere variaties, bekijk hieronder de alternatieve versies van deze reis.

16 dagen - vanaf €3980

Beschikbare periodes

01/01/2021 > 31/12/2021
VRAAG REISVOORSTEL AAN Heb je een vraag? Contacteer onze experts
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

VRAAG REISVOORSTEL AAN

Bestemmingen: oeganda , namibie , jordanie , mauritius

Sarah Van Den Daele

Diepzeeduiken tussen een school haaien in Indonesië ’s warme wateren, de hele nacht salsa dansen...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis.

We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma.

De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken.

Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië